Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Rychlost registrace generických domén - fórum

Kategorie: Služby / Domény

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Rychlost registrace generických domén

Tomík, 03.02.2011 19:29:46

Asi před týdnem jsem si zkusil u WEDOSu registrovat jednu .com doménu. Jelikož na jejich kreditním účtu mám nějaké prostředky, platil jsem z jejich zálohového účtu. Vše by tedy mělo být okamžité. Byl jsem ale velice překvapen, když doba registrace byla subjektivně delší než když jsem registroval domény u zahraničních registrátorů (Dynadot, Name.com, 1and1) a platil kartou přes PayPal. Máte podobné zkušenosti?

Re: Rychlost registrace generických domén

Josef Grill, WEDOS, 03.02.2011 19:41:44

Dobrý den,

registrace provádíme online a bez zdržení. Bohužel minulý týden náš registrátor generických domén - společnost Gransy - Subreg udělala zcela neuvážený krok a uprostřed týdne nasadila (bez ohlášení) nový systém, který měl mnoho a mnoho chyb.

Z tohoto důvodu tam došlo ke zdržení. Domény jsme odeslali k nim, ale oni neprovedli registraci, byla provedena se zpožděním. Jinak je to vše online.
Náš systém je plně automatický a tak ke zdržení nedochází. Jakmile přijde platba nebo je potvrzeno odepsání z kreditního účtu, tak je doména odeslána k registraci.

My jsme na základě této velice nepříjemné zkušenosti přijali opatření, které oficiálně brzo zveřejníme.

Tomík, 01.03.2011 20:51:36

Tak proti takovým problémům lze v podstatě udělat jen dvě věci. Buď se stanete akreditovaným registrátorem přímo a v tom případě za všechno budete zodpovídat přímo a vše budete mít pod svou kontrolou, nebo budete mít více partnerských registrátorů a pokuždé požadavky na registraci pošlete ke všem registrátorům a jeden tu doménu prostě chytne dřív a ostatní požadavek vrátí zpět jako neúspěšný. Což nevím, jak se těm partnerům bude líbit, ale možná jim to vadit nebude.

každopádně, jak jste tu situaci nakonec vyřešili?

Josef Grill, WEDOS, 01.03.2011 20:56:55

Dobrý den,

zvolili jsme postup číslo dvě :-) . Budeme mít dva nezávislé registrátory a jeden bude primární a druhý záložní.
Vlastní akreditace se nám momentálně nevyplatí a máme ještě hodně úkolů, které musíme dodělat. Budujeme, rosteme, pracujeme - jak jen to jde.