Email - omezení - fórum
Kategorie: Služby / Webhosting
Nový příspěvekChcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Email - omezení
Mám technický problém :-(
Na webhostingu nelze založit 2 emailové schránky stejného jména?
Pokud chci pro dvě domény email info@... tak to nelze.
Pořád se jedná o stejnou schránku.
Když je počet schránek neomezený, tak takové omezení přece nemá význam a není ničemu prospěšné...
Re: Email - omezení
Předpokládám, že máte jeden webhosting s mnoha aliasy a chtěl byste pro aliasy samostatné e-mailové schránky. To však možné není. Pro aliasy lze vytvořit pouze samostatný web, nikoliv samostatné schránky.
Pokud to potřebujete, je nutné založit samostatný webhosting.
Zdravím, díky za odpověď.
Takže si jednotlivě založím pro tyto domény nové hostingy a budu na nich používat pouze emailovou schránku a zároveň se mi neztratí funkčnost, že jsou tyto domény již nastavené na jiném účtu jako alias?
To se mi nějak nezdá.
Berte toto prosím jako příspěvek/návrh na zlepšení Vaší služby. Sami píšete ať se zákazníci ozvou s nápady na vylepšení. U konkurence to řeší tak, že zakládání schránek pro aliasy nijak neblokují, takže se neptám na nic co není technicky možné.
Zajímá mě tedy, jestli tuto možnost výhledově plánujete přidat a vyplatí se mi třeba týden, měsíc... počkat, nebo jste tuto funkci rozhodnuti nadále blokovat.
Díky za odpověď.
Taková je vlastnost našeho tzv. "Multihostingu" - jedná se o 1 webhosting, ke kterému lze přiřadit libovolný počet domén (jako aliasy) a pro každý alias je možné udělat jeho vlastní WWW obsah (vytvořením příslušného podadresáře na správném místě).
Ale součástí "Mutihostingu" není možnost různých e-mailových schránek pro různé domény, které jsou u tohoto webu. Máte-li webhosting A s aliasem B, pak schránka info@A je ta samá jako info@B. Nelze je udělat odděleně.
Pokud se vám toto nelíbí, nemůže se jednat o aliasy. Musíte mít samostatný webhosting A (a v něm mít WWW stránky i e-maily) a drhý samostatný webhosting B (a v něm jeho WWW stránky a e-maily).
Taková je přesná specifikace našich služeb a měnit to nechceme.
Nelze mít web pro doménu B ve webhostingu A a extra webhosting pro doménu B (a u něj využívat e-mailové schránky). To nedává moc smysl. Když už máte webhosting B, tak i jeho web budete dávat do webhostingu B.
Multihosting je vysvětlen zde:
http://hosting.wedos.com/cs/webhosting/multihosting.html
Dobrý den, já tomu rozumím, prostě momentně máte hosting takto nastavený. Ale tím že od té blokace schránek pro aliasy upustíte, službu přece zlepšíte, myslel jsem, že o to Vám jde především.
V praxi se situace má tak, že klient kvůli SEO optimalizaci má třeba eshop na 10ti doménách, ale ve skutečnosti je to jeden web s jednou CMS administrací. Nelze tedy najednou vzít jednu z těch domén a vyčlenit jí na samostatný hosting, jak píšete. Já musím být schopen klientovi kdykoliv ke kterékoliv doméně zřídit samostatnou schránku.
Na kontě už mám asi osmdesátku webů a mohl bych z praxe o takových situacích jen vyprávět. Klientovi takové omezení s maily nevysvětlíte, tomu neporozumí a takovou službu kategoricky odmítne. S výběrem hostingu klient zásadně řeší jen to, jestli mu 5GB prostoru nebude málo (v situaci, kdy ten původní měl 100MB) a na emaily se nikdy neptá, to je prostě samozřejmost.
Z Vašich stránek jsem měl dojem, že stavíte službu, která má být spolehlivá, rychlá, použitelná a zároveň nepředražená. Takže se mi opravdu nechce věřit, že na tom, jak píšete v předchozím příspěvku, "trváte". To bych si Vás musel dát do kategorie - pro klienty nevhodné :-( dál zůstat u těch kde emaily neomezují.
Já mám zase dojem, že za tuhle cenu je to bezkonkurenční nabídka a to i s tímto "omezením", pro které má Wedos zajisté své důvody :).
Ano, naše nabídka je bezkonkurenční a to i přes tato určitá omezeni. Důvody k omezením jsou jednak technické a tak i obchodní.
Nabídku konkurence (nejen na českém trhu) máme důkladně zmapovanou a naše nabídka je s ostatními nesrovnatelná. Potom už by to snad byl téměř freehosting, který by však nešel financovat a tím pádem by nemohl dosahovat takové kvality, kterou chceme nabídnout.
Dobrý den,
nevím jak přímo souvisí optimalizace SEO s počtem domén a e-mailovými schránkami.
Podle nás je problém častěji v tom, že klienti nerozumějí e-mailům a používají je nesprávně. Ve většině případů menších webů klient namísto mailového koše nebo aliasů u jednotlivých schránek používá pro každé "slovo před zavináčem" vlastní schránku s vlastním jménem a heslem.
Tam přitom většinou stačí jedno jméno, jedno heslo a jen si tam dát mailový koš nebo aliasy. Často jim jde jen o to, že chtějí mít "info@", či "prodej@" či například "servis@" a přitom vše řeší z jednoho PC. Tam by to vždy stačilo jen řešit nastavením v mailovém programu (Outlook, Outlook Express či Thundrebird...).
Nám samozřejmě o zlepšování služeb jde, ale tím, že bychom skutečně udělali službu, kterou popisujete, tak tím službu příliš nevylepšíme. Změníme tím pouze to, že za cenu 3 našich webhostingů bychom umožnili udělat účet bez jakýchkoliv omezení (prostoru, e-mailů a databází) a tím pádem bychom umožnili klientům za neuvěřitelně nízkou cenu hostovat bez limitů cokoliv. To obchodně a technicky není možné, protože jinak by klient (například s 80 weby jak píšete Vy) zaplatil jen jeden web a přitom by jich měl reálně 80 (a každý z nich neomezeně). Obchodně je to problém, ale technicky také, protože zrovna třeba e-maily a jejich fungování je docela technicky náročné (jak na správu, tak na vybavení a udržování).
Pokud by jste to chtěl řešit jinak, tak to v tomto okamžiku skutečně u nás nepůjde. Jedinou šancí je VPS, kde si můžete hostovat vše podle potřeby, ale obnáší to potřebu konfigurace vlastními silami.
Dobrý den,
Nebráním se zpoplatnění takové možnosti (v tom máte naprostou pravdu, jinak by celý Váš hosting směřoval k freehostingu), od začátku mi primárně jde o odstranění té absolutní blokace možnosti přidání samostatných schránek na aliasech.
Mám tedy konkrétní návrh, který je oboustraně výhodný. Přidejte v detailu hostingu dole ve službě "Aktivované příplatkové služby" novou možnost "Přidat emailové schránky pro alias", kde by se vybíral alias a tomu by se povolilo zakládání samostatných schránek, jako je u hlavní domény. Toto rozšíření by bylo za cenu základního hostingu. A šlo by použít opakovaně, kolikrát si připlatím, tolik aliasů se schránkami si zprovozním.
AJ
Co takhle využít Google Apps (apps.google.com - standard verze je 50 free účtů) a jen si změnit MX záznamy pro domény?
Přesně, použijte Google Apps nebo Live Mail od MS. Tam si můžete dělat schránek tolik, kolik je potřeba.
Pokud by klient chtěl Google Apps a spol. používat, tak tu přece ty emaily přece vůbec neřeším :-)
Pokud je to řešení pro klienta a klient nechce používat Google apps nebo MS Live, tak existuje ještě spousta jiných poskytovatelů poštovních služeb - od MS Exchange po jednodušší klasičtější řešení. Nově třeba http://www.mxhosting.eu a mnoho dalších: http://search.seznam.cz/?q=mail+hosting A možná byste se i s WEDOSem dohodl, i když říkají jak nehodlají dělat nic individualizovaného.
Samozřejmě, samozřejmě, samozřejmě, mohu si emaily zřídit jinde, mohu si i domény zaregistrovat jinde, nakonec i ten hosting si mohu zřídit jinde :-) Upozornil jsem na celkem zásadní omezení hostingu, které je ze strany provozovatele řešitelné a jako doplňková služba (třeba za cenu dalšího hostingu) jistě oboustraně přijatelné. Můj příspěvek nebyl míněn jako "nemohu si založit email na aliasu, poraďte alternativní řešení u konkurence" ale "jak to vyřešit tady, přímo u Wedosu".
Kdyby na úvodní stránce běžela anketa pro návštěvníky, něco jako "Proč jsem si hosting u Wedosu nezaložil", na prvním místě by jistě byla odpověď "nezvykle nízká cena" (což by jistě naklikala konkurence) a hned by následovalo "na aliasu si nezaložím emalovou schránku" ...
PS: U mě to nakonec dopadlo tak, že třeba manželce jsem tady hosting pro její eshop založil, protože služba se mi jinak líbí a právě ty diskutované emaily má naštěstí jinde.
"které je ze strany provozovatele řešitelné a jako doplňková služba (třeba za cenu dalšího hostingu)"
Ano. Pokud si zřídíte další samostatný webhosting, budete k němu mít samostatné e-maily jak potřebujete.
U jednoho webhostingu s aliasy to možné není. Je to jeden webhosting, má jeden prostor a má jednu sadu e-mailových schránek. A k tomu je možno přidávat aliasy. Taková je specifikace a taková zůstane.
Máte-li jiné požadavky, nevolte jeden webhosting s několika aliasy, ale několik samostatných webhostingů.
Taktiez by som to bral ako doplnkovu sluzbu,tak ako su neobmedzene aliasy tak aj neobmedzene emaily.
Zatim mam len 2 weby, ale planujem v buducnosti viac. A za tuto sluzbu by som BOL OCHOTNY PLATIT.
Inak je WEDOS skutocne super a bezkonkurencny. :)
Řešení je naprosto jednoduché - objednejte si své domény 2 samostatné webhostingy, díky čemuž budete mít samostatné e-mailové schránky.
ja sa tiez pridam k diskutujucim.
Tiez by ma potesilo keby som za nejaky poplatok mohol mat pre kazdy alias emaily u Vas.
Teraz to riesim pre kazdu domenu cez google apps.
PS: mohli by ste dorobit nastavenie google apps na jedno kliknutie
K aliasům samostatné e-mailové schránky nenabízíme a nabízet nebudeme. Taková je a bude specifikace této služby.
Potřebujete samostatné e-mailové schránky => objednejte si samostatný webhosting
Vy jste fakt banda natvrdlých **** mám u Vás odhadem 5 hostingů (z toho jeden multihosting, kde běží řekl bych pilotní projekty, resp. parkuji zde i zatím nevyužité domény) a přesně to co zde řešil před lety někdo jiný nyní řeším, chtěl bych schránku pro jednu z domén, která by jinde nefungovala. Řešení se u Wedos spamerů (narážím na ty vaše ulítlé pohlednice) nedočkám.
Dobrý den,
stačí si pro danou doménu koupit vlastní webhosting a maily budete mít odděleny.
Další webhosting je k ničemu pro zákazníka který např. provozuje 5 e-shopů na 5 odlišných doménách, které mají společnou jednu administraci, jednu databázi a jednu instalaci. Musejí tedy být všechny na jednom webostingu. Zároveň, ale třeba potřeba mít pro každý vlastní e-mailovou schránku...
Dobrý den,
řešením je objednání více samostatných webhostingů, každý z nich Vám umožní provozovat jednu sadu zcela oddělených schránek pro konkrétní doménu.
Alternativním řešením je VPS, kde si můžete mailserver nakonfigurovat plně ve své režii. http://hosting.wedos.com/cs/virtualni-servery-ssd.html