Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Diskuze ke článku 'Management blade serverů Fujitsu' - fórum

10.11.2010  |  foto (13)
Minule jsme uvedli trochu teorie o správě hardware přes BMC, nyní k praxi. Ukážeme, jak se přes webové rozhraní spravují blade servery Fujitsu, které provozujeme v našem datacentru.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

iRMC licence

Hever, 02.07.2011 23:52:31

Vy jste ke každému serveru kupovali i licenci k používání iRMC-KVM-BMC modulu... Tedy pochopil jsem, že aby bylo možné používat javovou aplikaci pro přenos obrazu ze serveru, je potřeba zakoupit licenci?

Re: iRMC licence

Josef Grill, WEDOS, 03.07.2011 07:10:07

Dobrý den,
ano, bez licence jsou možnosti využití omezené. My máme licence zakoupené ke všem serverům.

KVM

P, 10.11.2010 14:46:47

Ale toto KVM rozhraní s možností připojení ISO umístěném vzdáleně na mém počítači je pouze dostupné pro jednotlivé blade servery, ne pro VPS, co na nich běží, ne? A jelikož ani podle všeho dedikované blade servery neplánujete nabízet, pro koncového zákazníka toto nemá využití. Pokud si chce nainstalovat systém sám z ISO souboru, ten stále musí být umístěn u vás lokálně, že?

Re: KVM

Petr Šťastný, WEDOS, 10.11.2010 14:50:17

Ano, vzdálené připojení ISO u VPS možné není.

Ale bude to možné u dedikovaných serverů, které jsme ještě nespustili. Tam to bude vypadat úplně stejně jako u našich blade, jak je to znázorněné v tomto článku.

P, 10.11.2010 15:46:04

Možná jsem to přehlédl, ale proč jste nenabídli i dedikované blade servery? Nebylo by to celkově výhodnější?

Petr Šťastný, WEDOS, 10.11.2010 16:55:20

Ne, blade servery se jako dedikované nevyplatí, alespoň ne ve variantách s obyčejnější konfigurací. Blade servery ají smysl jen od vyšších konfigurací (2 procesory, desítky GB RAM).

Samozřejmě kdyby po nás někdo požadoval blade, tak mu jej teoreticky můžeme sehnat a pronajmout, ale to určitě nebude levný pronájem. Je to dané tím, že do bladů nelze pořídit "levné" základní desky, tam jsou standardně hodně "drahé" desky.

Jirka, 10.11.2010 23:14:46

Zdravím, moc tedy nechápu, proč u virtuálních serverů je uvedeno: "možnost objednání bez OS - nainstalujete si jej sami dle vaší volby z připojeného CD/DVD přes KVM", když v předchozím příspěvku píšete, že připojit ISO k virtuálnímu serveru nelze, pouze k dedikovanému. Jak to tedy je?

Petr Šťastný, WEDOS, 11.11.2010 03:17:24

Psal jsem, že VZDÁLENÉ připojení ISO k VPS není možné.

K VPS lze připojit pouze ISO soubory, které jsou umístěny u nás. Nemůžete si připojit ISO soubor, který máte uložen u vás doma na počítači na disku (což u dedikovaných možné je).

Pokud potřebujete připojit ISO, které v nabídce nemáme, je potřeba nás kontaktovat a my jej zpřístupníme.

http://kb.wedos.com/a/200/vps-pripojeni-cddvd.html

Emanuel Komínek, 11.11.2010 13:43:05

Toto jsem vyřešil tak, že jsem si z předinstalovaného systému odpojil swap, zkopíroval pomocí dd stažené iso do něj, restartoval a z grubu nabootoval swap partition (jako iso9660) a nainstaloval vlastní systém, kde následně opětovně připojil swap. Samozřejmě je to trochu přes ruku, ale když to člověk dělá jednou, dá se to snést.

Nutná podmínka je nemanipulovat během instalace s tou swap partition, přirozeně.

Petr Šťastný, WEDOS, 11.11.2010 13:45:11

Ano, i to je možnost pro znalejší uživatele jak si na svůj server "dopravit" a připojit nějaké ISO.