Diskuze ke článku 'Virtuální servery v provozu' - fórum

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Respekt
Respekt k Vasim sluzbam - mel jsem pozastaven virtualni server z duvodu nezaplaceni.. zaplaceno prevodem kartou, nasledne po minute e-mail a doruceni platby a po dalsi minute virtualni server bezi - diky moc za plne automatizovane sluzby, takhle by to melo vypadat u konkurence !
Windows
Podle čeho jste stanovili minimální výkon serveru pro Windows na 1 GB paměti? Díval jsem se třeba na aspone.cz, kteří windows nabízejí od 384 MB. Nečetl jsem specifika virtualizačních technologií, takže to může být tím. Stejně by to ale nemělo takový rozdíl dělat, ne?
Re: Windows
Windows 2008 R2 po čisté instalaci zabírá sám o sobě 380 MB RAM (nyní jsme zrovna jeden systém instalovali, tak jsme to sledovali) a zabere téměř 10 GB na disku. Tam už není žádný prostor na provozování aplikací a ukládání dat. Při virtuálním stroji s 512 MB RAM a 15 GB HDD by paměť nebo disk rychle došly a nastaly by problémy, kterým se chceme vyhnout.
Re: Windows
Aha, díky za odpověď. Nejsem nijak zkušený admin, tak mi to přišlo divné. Vlastně pořád příjde, pokud aspone to prodává pouze s 384 MB, když samotný systém si vezme 380 MB. Je ale možné, že odpověď je v použití virtualizační technologie Hyper-V. Každopádně cenově vycházíte daleko lépe vy, takže si hosting vezmu od vás.
Marketingová strategie
Nevím, zda si to uvědomujete, ale vaše marketingová strategie je poněkud divná.V poslední době jste slevnili některé domény a také zavedli akci na webhosting. To je jistě pro některé zákazníky fajn, ale mě to třeba odrazuje od objednání VPS, protože si říkám - když jste zavedli zmíněné slevy relativně rychle po uvedení služby, nebude výhodnější si počkat a zjistit, zda nebude nějaká akce i na VPS. Člověk by čekal, že uděláte nějakou zaváděcí akci a ne akci spuštěnou až po pár dnech. Trochu hodně to štve ty, co vám fandí a zkoušejí vaše služby ihned po uvedení.
Re: Marketingová strategie
Pokud kvůli tomu váháte ohledně VPS, tak řešení je jednoduché. U VPS žádné akce neplánujeme, protože ceny považujeme už tak za hodně akční. Nemáme tedy v plánu je nějak akčně snižovat a naopak ani nijak navyšovat. Budou trvale tak jak jsou nyní.
Když je kdekoliv kdykoliv nějaká akce, tak se to vždy dotkne nějakého zákazníka. Pokud se takový zákazník cítí ošizen, není nic jednoduššího než nás kontaktovat a domluvit se na řešení.
1z30
Pánové, perfektní práce. VPS a věci kolem toho šlapou líp jak švýcarský hodinky :-) Smekám..
Re: 1z30
Taky potvrzuji spokojenost, ping do internetu je slušný i přes peering superhostingu :) Za málo peněz hodně muziky.
Spíš jsem měl ale dojem, že s cenou půjdete později výš a tohle je akční cena, ne?
Taky se dívám, že všchna data stále jdou přes SuperHosting. Ne že by to až tak moc vadilo, ale nechtěli jste přes NIX peerovat napřímo? A v případě, že ano, kdy to hodláte spustit do provozu?
Co se týká konektivity, tak budeme mít brzo druhého nezávislého poskytovatele konektivity. Zároveň každý den čekáme na spuštění dalšího okruhu Hluboká - Praha od O2.
Přímý NIX pro firmy podobné nám znamená pouze:
- zrychlení asi o 0,5ms
- zvýšení nákladů o 3 (100Mbps), nebo 10 (1Gbps), případně 27 tisíc korun měsíčně (10Gbps)
- možnost chlubit se vysokou konektivitou
Zatím to tedy u nás je tak, že:
- zrychlení prakticky neznatelné
- zvýšení nákladů je u projektu jako je náš trochu luxus (pokud chceme nabízet kvalitní služby za nízké ceny), za ty peníze koupíte několik slušných serverů
- chlubení neděláme (v našem projektu nic netajíme) a tak by jsme to ani nevyužili
Shrneme-li to, tak zatím je vstup do NIXu zbytečný. Máme to připravené a dohodnuté, ale realizovat se to bude v řádu několika měsíců. Až skutečně nastane ta správná doba.