Diskuze ke článku 'Začínáme: Základní informace o tomto projektu' - fórum
Nový příspěvek
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
WEDOS
Zajímavé že jste se ujišťoval, ale přitom na internetu je z mnoha nezávyslích zdrojů dost informací o PES Consulting s.r.o. a to dokonce i na lupa.cz. Na každém šprochu je trocha pravdy. A nikdo nikde není fanatický. Myslím jen že plácáte bláto na skutečnost :-) Nebo jste byl kdysi pracovník nechvalně známé společnosti pane?
Re: WEDOS
Ano, byl jsem 7 let zaměstnanec zmíněné společnosti, a tak vím velmi dobře, jak to doopravdy bylo a jak to nebylo.
???
No do doby, než jsem spatřil v seznamu jméno p. Grilla (P.E.S. consulting a jeho dlouhá story), jsem uvažoval o Vašich službách velmi vážně.
Bohužel, toto jméno je natolik závadné, že byť by jste nabízeli služby zdarma, Vašimi zákazniky (společně s dalšími klienty se nestaneme).
Z ne až tak nedávné historie a vlastních zkušeností bych Vás nedoporučil ani největšímu nepříteli.
Ostatním neinformovaným doporučuji zapátrat na internetu, archívy jsou stále živé.
Vlastně Vám nepřeji ani hodně štěstí. To si p. Grill nezaslouží.
JD
Re: ???
Vážený pane Dlouhý,
nejste sám, kdo vytáhl téma "šokující historie a chování" společnosti P.E.S. přes 10 lety. Už se to probíralo na mnoha diskuzních serverech a vždy jsem se jen ujistil, že někteří lidé jsou tím zfanatizovaní a přitom vůbec neví, co se doopravdy dělo, neměli s tím žádnou osobní zkušenost a dozvěděli se o tom přes kamaráda jejich kamaráda.
Panuje "obecné" povědomí, že společnost P.E.S. a p. Grill se před 10 lety soudili s kde kým, podávaly se žaloby na "zlobivé" zákazníky jako na běžícím páse atd.
Ale musím vás zklamat, nic z toho nebylo. Existoval pouze jeden jediný soudní spor, kvůli kterému "vznikla" ta "obrovská aféra". Byl to spor mezi společností P.E.S. a Českým Telecomem ohledně nekalé soutěže.
Všichni kdo tvrdí, že žalob existovalo velké množství a že byly podávány i na zákazníky, zatím po týdnech dlouhých diskuzí nedokázali uvést ani jediný příklad.
Výsledek byl takový, že vznikly nejrůznější fámy, někteří to okořenili, podělili se se svými "zkušenostmi" s dalšími lidmi (nedivil bych se, kdyby se na šíření "aféry" aktivně nepodíleli lidé od konkurence) a pohádka o hrozné firmě byla na světě.
Máte vy osobně nějakou zkušenost?
A mimochodem, kdyby ta firma byla tak příšerná jak ji popisujete, tak by určitě dneska nebyla s obrovským odstupem jedničkou v ČR.
Dobrý den,
nikde jsem nezmínil slovo "šokující atd.", to jsou Vaše slova. Hodnotit to samozřejmě můžete, jak sami uznáte za vhodné.
S hostingem mám z daných let osobní zkušenosti, které opravdu nebyly nejlepší. Je jedno o čem se budeme bavit, jestli o Grillových "obchodních podmínkách", dlužnících.cz apod. Vše by dnes již bylo jen mlácením naprázdno. Taktéž vycházím ze zkušeností kolegů a známých v oboru. 8 - 9 let je pro některé dlouhá doba, stejně jako je to doba krátká, zapomenout na některé někdy i úsměvné historky.
Že je firma dnes kde je, je dle mého hlavně zásluhou nového investora, který lidem ukázal, že se na jeho služby dá spolehnout. V případě, že by to tak nebylo, nechápu proč si pan Grill pejska nenechal a neměl tu jedničku na trhu on? (ale to mi ve finále může být jedno).
Bližší podrobnosti neznám, neřídím se příspěvky v diskusích, ale pouze osobními zkušenostmi, názory a informacemi periodik a zkušenosti svých známých. V minulosti se mnou ohledně mých problému nebyl schopen nidko moc komunikovat (stejné to bylo s komunikací na veřejnost). Toto vše mi stačí k tomu, abych si názor udělal sám bez toho jaká hanba se okolo této kauzy nese či nenese.
Takže si z toho nic nedělejte a berte to pouze jako názor jednoho, kdysi hodně zklamaného klienta, který investoval finance do služeb, které nebyly stoprocentní.
Přeji Vám hodně štěstí ve Vašem projektu.
Dobrý den,
nikde jsem nezmínil slovo "šokující atd.", to jsou Vaše slova. Hodnotit to samozřejmě můžete, jak sami uznáte za vhodné.
S hostingem mám z daných let osobní zkušenosti, které opravdu nebyly nejlepší. Je jedno o čem se budeme bavit, jestli o Grillových "obchodních podmínkách", dlužnících.cz apod. Vše by dnes již bylo jen mlácením naprázdno. Taktéž vycházím ze zkušeností kolegů a známých v oboru. 8 - 9 let je pro některé dlouhá doba, stejně jako je to doba krátká, zapomenout na některé někdy i úsměvné historky.
Že je firma dnes kde je, je dle mého hlavně zásluhou nového investora, který lidem ukázal, že se na jeho služby dá spolehnout. V případě, že by to tak nebylo, nechápu proč si pan Grill pejska nenechal a neměl tu jedničku na trhu on? (ale to mi ve finále může být jedno).
Bližší podrobnosti neznám, neřídím se příspěvky v diskusích, ale pouze osobními zkušenostmi, názory a informacemi periodik a zkušenosti svých známých. V minulosti se mnou ohledně mých problému nebyl schopen nidko moc komunikovat (stejné to bylo s komunikací na veřejnost). Toto vše mi stačí k tomu, abych si názor udělal sám bez toho jaká hanba se okolo této kauzy nese či nenese.
Takže si z toho nic nedělejte a berte to pouze jako názor jednoho, kdysi hodně zklamaného klienta, který investoval finance do služeb, které nebyly stoprocentní.
Přeji Vám hodně štěstí ve Vašem projektu.
My to bereme jen jako názor. Jen nás mrzí, že všichni, kdo o tom začnou, mluví jen v obecné rovině a od nikoho jsme se nedozvěděli nic konkrétního, čím by své špatné zkušenosti podložil.
Držím palce
Jsem správce sítě a k této stránce jsem se dostal jen náhodou (všiml jsem si toho na Lupě v diskusním fóru), tak možná zatím proto je tu málo příspěvků. Nikdo moc o tomto projektu nejspíš neví, ale to nejlépe zjistíte ze statistik webu. Určitě vám držím palce. Velmi mne zajímá jak se celý projekt bude vyvíjet, takže sem budu chodit častěji.
David
Re: Držím palce
Děkujeme. My doufáme, že se tento projekt časem stane populárnějším. Minimálně do konce tohoto roku se bude neustále něco zajímavého dít, jak bude pokračovat budování, následné rozcházení a vylepšování našich služeb atd.
Jste si jistí?
Vaše datacentrum nemá v globální konkurenci šanci na úspěch, leda by bylo primárně cílené na Vaše vlastní projekty - což je :). Tak jako tak, 400 m2 je velice málo. Nemůžete konkurovat firmám jako OVH, dle mého osobního názoru je to krok zpět. Datacentra ČR chybí. Ale pořádná - od 2000 m2 více a velkým poblémem je cena konektivity ven. Pro lokální projekty je to ale v pořádku. Budu Vám fandit a držet palce.
Re: Jste si jistí?
Děkujeme za váš názor.
My však doufáme, že úspěch a konkurenceschopnost datového centra nezávisí pouze na plošné výměře, snad to záleží také na technologickém zázemí, nabídce služeb, přístupu k zákazníkům, cenové nabídce a dalších faktorech. Tyto věci jsme zatím neodkryli, třeba potom změníte názor :-) Stejně tak jsme ještě neprozradili zmíněnou cenu konektivity ven, možná budete velmi překvapena.
První příspěvek
Přeji krásný den,
trošku se divím, že tu není dosud žádný příspěvek. Myslím si, že seznámit veřejnost a i odbornou veřejnost s tím, co to vlastně datacentrum je a co je vše třeba k tomu ho postavit je zajímavé.
Zvláště pro studenty např. Písecké průmyslovky a BIVŠ, která umožňuje studovat bakalářské obory, by bylo zajímavé sledovat i skutečnou výstavbu.
Pokud se Vám podaří postup zdokumentovat i fotkami a filmovým sestřihem, mohl by vzniknout i zajímavý dokument.
A to je možnost zase např. pro Píseckou filmovou školu, pokud se o tom dozví a napadne je to. Kontakt mohu zprostředkovat.
Já sám se sem budu pravidelně vracet a sledovat postup.
Tvůrcům přeji hodně úspěchů a pokud mi to umožní, přijedu se z Písku na Hlubokou rád podívat.
Milan
Re: První příspěvek
Děkujeme za váš příspěvek.
S velmi podrobnou fotografickou i filmovou dokumentací počítáme. Nicméně zatím nic k focení apod. není. Stále se jen jedná s dodavateli, kreslí plány, komunikuje se stavaři a elektrikáři, vymýšlí řešení atd. Poutavější věci se začnou dít až poté, co pro naši akci dostaneme stavební povolení. Pak by měla přijít skutečná reality show.
Ozvat se nám může kdokoliv s čímkoliv, ničemu se nebráníme. Budeme pořádat exkurze a podobné akce, budeme publikovat veškeré detaily o zvolených technologiích atd. Zřejmě se podělíme také o finanční stránku celého projektu.