Diskuze ke článku 'GDPR u WEDOS' - fórum
Nový příspěvek
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
GDPR dokumenty v angličtině
Dobrý den,
jsou někde k dispozici tyto dokumenty v anglické verzi?
https://hosting.wedos.com/cldata/39/zpracovatelska-smlouva.pdf
https://hosting.wedos.com/cldata/39/zasady-zpracovani-osobnich-udaju.pdf
Re: GDPR dokumenty v angličtině
Dobrý den,
ano, překlady jsou již dostupné na https://www.wedos.com/conditions
Petr Říha WEDOS Internet, a.s.
GDPR rada
Kdybyste si ještě někdo nevěděli rady, co a jak, tak tady posílám super článek i s rozhovorem s právničkou :) https://www.cikr.cz/rozhovor-tema-gdpr-snidane-novou/
WHOIS u domény .com
Dobrý den,
jak bude v souvislosti s GDPR nakládáno s informacemi WHOIS (jméno, adresa, e-mail) u domény .com?
Děkuji
Re: vymazat udaje a konto
Dobrý den,
Zákaznický účet byl vytvořen pro společnost WEDOS Internet, a.s. jednou ze společností patřící do skupiny WEDOS. To jest obchodní společnost s obdobnou akcionářskou strukturou, případně jiné obchodní společnosti WEDOS patřící do majetkově propojené skupiny s
WEDOS Internet, a.s., a to včetně dceřiných nebo sesterských společností.
Zákaznický účet je možno zrušit několika způsoby:
1. dle návody na zrušení účtu -> https://kb.wedos.com/cs/zakaznik/zruseni-uctu.html
2. na základě autorizované požadavku, kde smazání proběhne z naší strany a je tedy nutné se přihlásit do zákaznické administrace a napsat přes kontaktní formulář. Tím prokážete svou totožnost -> https://hosting.wedos.com/cs/cform.html
3. na základě dopisu s úředně ověřeným podpisem zaslaného na adresu sídla společnosti WEDOS Internet, a.s.
Ke všem těmto třem možnostem platí, že zákaznický účet nesmí obsahovat žádné aktivní služby, žádné neuhrazené služby, aktivní DNS servery a záznamy či nevyužitý kredit na zálohovém účtu.
Vše v souladu s našimi zásadami, které jsme již zveřejnili a jsou platné od 23.5.2018 -> https://hosting.wedos.com/cldata/39/zasady-zpracovani-osobnich-udaju.pdf
Zpracovatelská smlouva - podpis
Dobrý den. Po vygenerování zpracovatelské smlouvy ji nemusím nikam posílat podepsanou? Prostě si ji jen vytisknu, podepíšu a nechám pro případ, kdyby ji někdo chtěl vidět?Děkuji.
Re: Zpracovatelská smlouva - podpis
Dobrý den,
zpracovatelská smlouva je námi elektronicky podepsána již při stažení, tedy stačí ji podepsat a uchovat. Není potřeba tuto smlouvu dále přeposílat.
S přáním hezkého dne,
Karel Bříza
výmaz - bludný kruh
Dobrý den,
už dlouho se snažím o výmaz svého kontaktu z Vaší databáze. Jsem v absurdní situaci. Můj email je u vás zaregistrovaný omylem, pravděpodobně ho jeden klient chybně uvedl při podpisu smlouvy. Nemůžu se tedy přihlásit do systému a svůj mail odhlásit, protože neznám hesla. Zároveň dlouhodobě dostávám nevyžádanou poštu (a i různá citlivá data klienta) na svoji soukromou adresu. Jak mám docílit zablokování emailu bez přihlášení do systému? Jde o jasný únik informací, už jsem Vaší firmu v minulosti kontaktovala, ale ke změně nedošlo. Třeba vás platnost GDPR bude tentokrát motivovat k akci.
Re: výmaz - bludný kruh
Dobrý den,
e-maily se ověřují, nelze jen tak vložit do zákaznického účtu.
Kontaktujte, prosím, podporu na chatu:
https://client.wedos.com/chat/entry.html?deps=hosting
podpis zpracovatelské smlouvy
Zpracovavtelskou smlouvu jsem si pro klienta našel a vygeneroval, je to moc pěkně vyřešeno. Možná si ji můj klient bude chtít i vytisknout a pro tento případ není podepsaná. Nešlo by tam aspoň pro formu dát nějaký obrázek podpisu?
Díky S.
Re: podpis zpracovatelské smlouvy
tak to gratuluji, ze se Vam podarilo vygenerovat zpracovatelskou smlouvu.
Byl byste ochoten mi poradit, jak to mam udelat?
Zatim se mi vzdy zobrazi tzv. template, bez mych zakaznickych udaju. Ty bych teoreticky mohla vepsat rucne, pokud si smlouvu vytisknu, ale pak uz to nebude elektronicke.
Moc by mi pomohl navod, jak se proklikat k vygenerovani zpracovatelske smlouvy s mymi zakaznickymi udaji.
Dekuji L. :)
Aaaaa, osvitilo me, nasla jsem :) Jen me uhodilo do oci datum "podpisu"ale pochopila jsem, ze se jedna o datum zahajeni naseho obchodniho vztahu.
Dobýr den,
všechny zpracovatelské smlouvy jsou nyní opatřeny razítkem společnosti a podpisem pana Grilla.
Jen mala chybicka, jinak velka pochvala
Prosel jsem si GDPR u Wedos a i ja Vam davam velkou poklonu.
Co vsak nejspis neni podle GDPR zcela spravne je banner cookie. Chybicka je ta, ze odkazujete na cookies googlu, ale to zdaleka nejsou vsechny. Spravne mela byt vytvorena vlastni informace a aspon orientacne mely by vyjmenovane druhy cookies - potrebne(pocet), statisticke(pocet), marketingove(pocet), atd.
Nektere systemy jdou dale a jeste v kazde kategorii cookies vyjmenuji nazev a ucel. To vsak jiz nepovazuji za nutne.
Pavel Schauer
Sekce GDPR
Palec na horu za sekci GDPR v administraci. Jste snad jediní, kteří k tomu přistupují takto. Je fajn vědět, co o mně víte. :)
Supr - díky!
Mluvil jsem s několika většími hostingy. Některé od toho dávají ruce pryč a tvrdí, že nejsou zpracovateli, jiné smlouvy nenabízí a tvrdí, že jejich obchodní podmínky stačí.
Jste jediní, kdo do toho šel čelem a tudíž výrazně ulehčili život klientům.
Díky!
Vymazani!!!
Uz u vas hosting nemam dlouha leta, jakto ze si mne porad vedete v evidenci? Uz snad ani neznam loging. Okamzite smazat z vasi databaze!!!Prave na takove se to dela. ustafacz@gmail.com
Re: Vymazani!!!
Dobrý den,
pokud vám přišel daný email to znamená že u nás máte klientský účet kde je loginem váš email. Účet se nemůže vytvořit/odstranit sám od sebe, vyžaduje to potvrzení resp. přihlášení do vašeho emailu v obou případech. Pokud u nás nemáte žádné služby a máte účet, stačí se přihlásit a účet zrušit dle návodu https://kb.wedos.com/cs/zakaznik/zruseni-uctu.html.
Re: Vymazani!!!
Dobrý den, děkujeme za kontaktní email a neprodleně zasíláme nabídku erotických pomůcek. Zcela jistě se dočkáte i dalších neodolatelných nabídek, neboť diskusi indexují vyhledávače.
https://zpravy.idnes.cz/psycholog-hubalek-nedivte-se-nicemu-tretinu-naroda-tvori-pitomci-p93-/domaci.aspx?c=A091120_152459_domaci_lpo
Jak správně požádat o výmaz
Lidi, nebuďte blbí, pokud chcete aby WEDOS smazal Vaše údaje musíte zde nejprve dodat emailovou adresu aby Vás bylo podle čeho autorizovat.
Žádosti bez emailů nebudou brány v potaz!
Pak budete teprve úplně vymazaní.
Re: Jak správně požádat o výmaz
Potvrzuji. Ideální je pro ověření dodat i emaily např. kolegů z firmy, event. rodinných příslušníků.
Dle příspěvku, zde pod článkem, nelze provést žádné operace. Vždy je nutné postupovat dle návodu na smazání zákaznického účtu:
https://kb.wedos.com/cs/zakaznik/zruseni-uctu.html
S případnými nesrovnalostmi a dotazy se obracejte na online podporu:
https://client.wedos.com/chat/entry.html?deps=hosting
To byla narážka na uživatele který komentoval níže. Chce smazat email z Vaší databáze ale vůbec mu nevadí jej zveřejnit na volně dostupné diskuzi.
Výmaz
Dobrý večer ,
Přeji si smáznout všechny mé údaje.
Děkuji.
Re: Výmaz
Dobrý večer, ani vás za odměnu nemine personalisovaná nabídka erotického zboží a přípravků na posílení erekce. Děkujeme. ;)
Pro zaslani informaci ci smazani, musi byt klient plne identifikovan. V opacnem pripade mate smulu....
Smůlu má provozovatel. Pokud nebude reagovat na výzvy o výmaz, tak se na něj může podívat uoou. Já jim klidně napíšu na jejich elektronickou podatelnu, jako jsem to udělal u jiných provozovatelů, kteří si s GDPR pokusili utřít zadek.
Smůlu má provozovatel, až pokud nebude reagovat na výzvy o výmaz od autentikovaného a identifikovaného uživatele. Cokoliv méně by zavánělo bezpečnostním incidentem, takže klídek tam. :)
Smlouva zpracovatel x sub-zpracovatel
Dobrý den,
zpracovatelské smlouvy jsem zatím viděl jenom mezi správcem a zpracovatelem. Ale já již jsem zpracovatelem a potřeboval bych s vámi uzavřít smlouvu jako se sub-zpracovatelem.
Tímto stylem již mám podepsanou smlouvu zpracovatel x sub-zpracovatel s CloudFlare. Výhodou je, že takto mohu celé dodávat zákazníkovi (tj. správce) a dává mi to svobodu volby (samozřejmě s informační povinností a koordinací vůči správci). Volbou myslím třeba rozložení případné zátěže i do jiného datacentra jiného dodavatele ... nebo například využití storage řešení od Google nebo Amazon.
Je tedy možné uzavřít smlouvu zpracovatel x sub-zpracovatel?
Předem díky za odpověď.
GDPR
Dobry den,
vy mate na starosti aj archiv Ustavu pameti naroda?
Ak ano zadam o vymaz. Uz dlho nejsem ich zakaznikom.
vymažte moje údaje
Dobrý den,
souhlas s nakládáním s mými osobními údaji podle GDPR EU vám NEUDĚLUJI,
takže je přestaňte zneužívat a vymažte je, nejsem a nikdy jsem nebyl Vaším klientem.
Laskavě se do budoucna zdržte podobných nevyžádaných mailů. Budu je
považovat za nelegální SPAM a budu na ně reagovat tím, že vám odpovím zpět
několika spamovými emaily.
S pozdravem, Radek Blatný (blatny@blatny.com)
Re: vymažte moje údaje
Vy jste taky dobrej sasek - vyhrozovat zasilanim spamu je hodne povedeny :P :D
Re: vymažte moje údaje
Dobrý den, děkujeme za email, brzy Vás budeme kontaktovat s naší personalisovanou nabídkou určenou přesně pro Vás!
dotaz
dobrý den, kde stáhnu smlouvu s el podpisem a číslem a revizí?
v článku je odkaz s čistou smlouvou bez výše uvedeného a u hostingu nemůžu smlouvu najít
Děkuji
Balaštík
Re: dotaz
V administraci by melo byt zitra. Ovsem nevim, jestli tam bude vse co potrebujete - idealne si zitra pripadne napiste primo na podporu
Re: na celý GDPR
Nejste sám. Všechny ty parazitické byrokraty v EU i u nás vykopat někam do vyhnanství v poušti a pralese, aby se tam živili vlastní prací nebo aby tam úkolovali jen sami sebe navzájem. Bohužel jsem byl přehlasován v referendu o vstupu do EU.
Re: na celý GDPR
Co to meles, vidis, ze obesilaji lidi, kteri s nima nikdy nemeli nic spolecneho a nebo dlouha leta uz bemaji, tak chteji logicky vymazat. Uz po tolika letech nakladat s mojima datama je trestne.
Výmaz všech mých dat
Prosím o výmaz všech mých dat z vaší databáze.Děkuji,Josef Spáčil
Preju pevne nervy moderatorum diskuze
Preju pevne nervy vydrzet ten naval lidi, kteri si mysli, ze skrze diskuzi pod clankem mohou zadat o vymaz udaju. Hloupost je bohuzel nekonecna. Drzte se..
Re: Preju pevne nervy moderatorum diskuze
Moderátor této diskuse si za to může sám, nebo ten, který rozeslal lidem mail s odkazem,
"Na tento e-mail, prosím, neodpovídejte. Pokud máte k tomuto tématu jakékoliv dotazy anebo připomínky,
tak nám je neváhejte napsat do komentářů pod článkem."
který zavede adresáta na tuto stránku.
Je to skutečně vrchol hlouposti, ale nejen na straně adresátů.
Mě hlavně zaráže ten počet lidí, kteří tvrdí, že o WEDOSu do teď neslyšeli, ale nějakým způsobem jim přišel jejich mail. Tak kde ty maily WEDOS bere?
Vždyť sám vidíte, že ti prudce intelektuálně vybavení jedinci jsou schopni svou supertajnout a megasoukromou emailovou adresu plácnout přímo do diskuse. :-D
Kupuje je u borců jako Barta a jeho Elephant orchestra?
Prosím wedos, ať se pochlubí. Také nensem zákazníkem a GDPR email mi prisel.
Dobrý den, pokud vám přišel daný email to znamená že u nás máte klientský účet kde je loginem váš email. Účet se nemohl vytvořit jen tak sám od sebe, vyžaduje to potvrzení resp. přihlášení do vašeho emailu. Pokud u nás nemáte žádné služby a máte účet, stačí se přihlásit a účet zrušit dle návodu který je v poznámce v úvodu.
myslim, ze tady v ty diskuzi by meli dovolit moderatorovi nektere lidi vylozene trolit :D
inteligence nekterych prispevku je do nebe volajici - nejvic samozrejme krici ti, kteri vyplnuji svoje e-maily vsude mozne a vubec si nepamatuji, kde to vsude zadali.
VYMAZ
Dnes jsem jsem o Vás četla poprvé nevím ani čím se zabýváte takže nevidím duvod ,aby jste uchovávali mé osobní udaje a proto žádám a výmaz.
odkaz na sekci GDPR
Také jsem nenašel v administraci odkaz na sekci GDPR. Potřeboval bych zprostředkovatelskou službu. Kde ji mám hledat?
Re: odkaz na sekci GDPR
Dle odpovědi podpory bude sekce GDPR v administraci dostupná od 23.05.2018
Dobrý den, je 23.5. a GDPR v administraci stále nemohu nikde najít. Kde je chyba?
Petr
Prý to budou přidávat postupně od 23.5. Tak snad někdy.
Dobrý den,
zpracovatelskou smlouvu pro hostingové služby naleznete v zákaznické administraci detailu služby v sekci "Kontaktní údaje (provozovatel)", kde je možné smlouvu stáhnout s elektronickým podpisem.
Pro doménu pak v zákaznické administraci detailu konkrétní domény pod tabulkou s názvem "Zpracovatelská smlouva č. xxxxxxxxxx", kde je možné smlouvu stáhnout s elektronickým podpisem.
Výmaz
Dobrý den smažte můj email a kompletně můj účet , už jsem o to žádal několikrát
ucet jde smazat pres uzivatelskou administraci:
zakaznicky ucet -> zakaznik -> zruseni uctu.
Pokud jsem si ale u Vás žádný účet nezakládala, nikdy se neregistrovala, tak se ani nemohu přihlásit a touto cestou účat smazat. Tyto stránky vidím poprvé a také jsem u Vás evidována a také nechci. Také prosím o smazání účtu a všech osobních dat. Nesouhlasím s jejich nakládáním.
Prosím o výmaz marketa.svandrlikova@seznam.cz
Diky, Marketo, vas email jsem si poznacil, zustaneme v kontaktu.
Velice inteligentni pozadavek - jak asi maji poznat, kdo jste, kdyz se podepiste XXXX ? :D
Dobrý den,
žádám o výmaz osobních údajů z vaší databáze
GDPR
Prekvapuje ma že niekto chce vymazať osobne udaje ak chce využivať nejaku webhostingovu službu. Už z principu zakona o učtovnictve je jedinou možnou cestou neposkytnuť svoje udaje jedine službu nevyuživať. Takže nie vymaz osobnych udajov ale zrušenie služby je cesta a nasledne žiadost o zmazanie osobnych udajov. Avšak zrušenie osobnych udajov z učtovnictva (faktur) je zo zakona nemožne. Ak ma niekto iny nazor rad sa poučim. Jediny problem GDPR je podla mna ako zabezpečovať osobne udaje proti zneužitiu nie isť proti zakonnemu zberu dát. Inak prekvapuje ma ako môže niekto kto vyušiva facebook braniť svoje dáta... svetu ich poskytol cez FB dobrovolne...
Re: GDPR
Zřejmě už 3 roky nemám žádné weby a ani je už nechci , ale oni si uchovávají vaše údaje a je to otravný když vám pak chodí tyhle bláboly.
Presne tohle, Pavle, resi GDPR (mimo jine) = uchovavani udaju po nezbytne dlouhou dobu - nekolik let po te, co jiz nemate zadnou sluzbu myslim neni nezbytne nutne :) Tzn snad se do budoucna muzeme tesit z mene podobnych e-mailu
No a nebo si Pája mohl účet smazat a měl by po problémech, na tohle opravdu není třeba GDPR, stačí selský rozum :-)
výmaz mých dat z vaší databáze
Dobrý den.
Nevím ani kdo jste a odkud jste získali mé data včetně email adresy , takže žádám o výmaz mých dat z vaší databáze .
Děkuji . M. Krňávek
výmaz
Dobrý den, prosím o výmaz z databáze. Nechápu, proč z vašeho mailu není možnost odhlášení.
Děkuji
Re: výmaz
Dobrý den, klientský účet můžete zrušit dle návodu https://kb.wedos.com/cs/zakaznik/zruseni-uctu.html
Re: výmaz
Dobrý den,
žádám o výmaz osobních údajů z vaší databáze
výmaz
Dobrý den, prosím o výmaz z databáze. Nechápu, proč z vašeho mailu není možnost odhlášení.
Děkuji
žádost o výmaz z databáze
Jak je možné, že posíláte info o GDPR a přitom ve vašem emailu neexistuje možnost odhlásit odběr emailů? Co to je? Prosím vymažte mne z vaší databáze.
vymaz osobnich udaju - zadost
Prosim o kompletni vymazani mych osobnich udaju z Vasich DB. Dekuji
Re: vymaz osobnich udaju - zadost
Dobrý den, žádný Jaroslav Seckar v naší DB neexistuje
Pěkné, ale děsí mě komentáře
Děkuji, moc hezky napsané.
Chtěl jsem to využít pro svůj web, ale když čtu některé komentáře, tak mě docela děsí se tím vůbec zabývat. Zdravý rozum či tolerance jsou zjevně pro spoustu Čechů sprostými slovy ...
GDPR
Upřímně: jako zákazník nejen WEDOSu, ale i řady jiných subjektů, ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM S EXISTENCÍ PTÁKOVINY JAKO GDPR a dalších regulací na ochranu osobních a jiných údajů. Když dáte někomu nějaké údaje, tak je prostě má a je čistě na smluvním vztahu a ujednání, co s danými údaji bude dělat. Pokud toto ujednání poruší, pak je na místě stejný proces jako při jakémkoli jiném porušení smlouvy. Nic jako GDPR není zapotřebí. Nic to neřeší, pouze to kladevysoké administrativní nároky na ty, co to hodlají dodržovat. A hádejte, jak s tím naloží ti, co to dodržovat nehodlají: správně, vytřou si s tím (_!_). A nenaděláte s tím nic.
Takže moje údaje klidně zpracovávejte tak, jako doposud.
Je jednoduché nenávidět něco, o čem víte tak málo.. GDPR řeší mimo jiné i to, že pokud někdo koupí Vaše osobní informace (ať už legálně nebo ne, stejně to dohledat nejde), bez Vašeho souhlasu s nimi nemůže nijak nakládat. A jestli to lidé budou dodržovat nebo ne ukážou první pokuty, které dsotanou ti, co nebudou..
A jak asi zjistíte, že s vašimi údaji někdo nakládá bez vašeho vědomí? A jak mu dokážete, že to udělal?
fotografie na mém webu
Prosím o zprávu, zda mohu dát na svůj web jakékoliv fotografie a své příspěvky bez omezení.
Re: fotografie na mém webu
vaše foto i nauzory su len vaše a môžte si ich dať ako chcete na svojom webe, FB či inde, problem je kopirovanie z inych webov čo je o autorskom zakone nie GDPR.
odeberte moje osobni udaje z vasi databaze
Dobry den,
nepreji si abyste ve sve databazi uvhovavali muj mail. Co nejrychleji moje osobni udaje smazte ze sve databaze. Brožík
Nedouhladim
Nesouhlasím a ze jse ted zveřejnite IP adresu ze ktere jsem to odeslal, pod článkem na vašich stránkách. Tímto porusujete zákon o ochraně osobních údajů pracují pro ČNB. Nepřeji si a Uz jsem Vás o tom informoval a dával písemný nesouhlas s jakým kolik nakládání mých osobních dat. Tak Jak jsi dovolujete mi posílat Email a používat me osobní data. Tohle porušení oznámim na pazricnem místě
Re: Nedouhladim
V CNB pracujete na pozici uklizece? Vas projev tomu napovida :) Jeste ze jste se nedostal nekam na lepsi pozici do Bruselu - protoze po vas by to GDPR 100% nikdo neprelouskal :)
GDPR
Kdo potřebuje poradit, projeďte internet a pomocníků se nabízí hodně. A většinou skoro zadarmo (skoro). Opravdu mě pobaví, když jako živnostník zaplatím měsíčně ať vydělám ,nebo ne sociální a zdravotní a teď další poplatek. Potom vyleze kdejaký parazit a začne uplatňovat jakési přiblblé nařízení EU. Prosím Vás selský rozum chci používat dál a ponechat si jej.Při mém obratu pokud mě někdo nabonzuje, nebo přijde aktivní úředník bude pokuta snesitelná a potom rozhodnu, jestli začnu dělat bez ŽL, nebo co dál. Rozhodně ale tohle nemíním respektovat.
nesúhlasím
Souhlas musí být poskytnutý svobodně a jednoznačně.
Jako souhlas ale nemůže být chápáno „mlčení“ zákazníka (v tomto ohledu opravdu neplatí, že mlčení je souhlas).
nesouhlas
Mám naprosto totožný názor. Název wedos slyším poprvé a též si nepřeji, aby uchovávali mé osobní údaje. V emailu bylo, že nemusím nic potvrzovat, ale. Naopak gdpr je postaveno tak, že uchovávat data od května 2018 lze pouze pokud k tomu je dán výslovně souhlas. Takže někdo porušuje predpisy?
Re: nesouhlas
Vase tvrdenie nie je spravne. Suhlas je az tou poslednou moznostou, okrem neho je k dispozicii dalsich dovodov, vdaka ktorym sa osobne udaje mozu spracovavat. Jednym z nich je aj opravenny zaujem = pokial ste niekedy nieco nakupili od wedosu, mozu Vam zasielat ponuky sluzieb.
Nesouhlas
Zvláštní, že jsem vám ani nikdy žádný souhlas nedala. Jméno vaší firmy slyším poprvé a jenom a pouze díky emailu a novému zákonu? Jak jste přišli na můj kontakt, když nejsem a nikdy jsem nebyla zákazníkem. Hosting mám úplně u jiné firmy a to už léta letouci. Nedávám souhlas aby jste nadále uchovávali mé údaje.
Re: Nesouhlas
Mám naprosto totožný názor. Název wedos slyším poprvé a též si nepřeji, aby uchovávali mé osobní údaje. V emailu bylo, že nemusím nic potvrzovat, ale. Naopak gdpr je postaveno tak, že uchovávat data od května 2018 lze pouze pokud k tomu je dán výslovně souhlas. Takže někdo porušuje predpisy?
Si myslite, ze firma taehoto tipu nema nic lepsie napraci iba dopisovat si do databazi vase maili. Sa zobudte a druhy krat si zapiste do notesa kde sa registrujete aby ste sa potom verejne nezhadzovali.
tipuji, že polovina z vás se účastnila nějaké té soutěže o něco od Wedosu a tím jim ty údaje předala
GDPR pro minie-shop
Dobrý den,
potřeboval bych trochu poradit jak GDPR mohu zpracovat, pokud provozuji malý e-shop ?
Abych byl krytý právě před těmi pokutami.
Kdyby se třeba našla dobrá duše, která by to se mnou prošla, byl bych vděčný.
Moc díky za pomoc
Honza