Diskuze ke článku 'Jak se rodí nejrychlejší webhosting na trhu' - fórum

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Zvažuji přechod od konkurence, ale... (?)
Dobrý den, vaše ceny jsou výborné, už jsem byl rozhodnutý, že přejdu k vám, ale informace o výpadcích mě nepotěšila, stejně jako informace, že neinformujete poctivě o výpadcích?
Prosím o následující 3 informace:
1) Byly problémy již definitivně vyřešeny, nebo stále trvají?
2) Pokud trvají, jste si spíše jisti, že se vám tento druh závady podaří odstranit, nebo je zde spíše předpoklad, že jiné, ale podobné závady se budou opakovat?
2) Kde se o této situaci dočtu? Jste v tomto transparentní, prosím odkaz (linku), s detaily vyšich problémů.
Díky a ať se vám daří.
Re: Zvažuji přechod od konkurence, ale... (?)
Dobrý den,
o výpadcích informujeme zde https://www.facebook.com/wedos.status/ a taky v klientské adminsitraci https://client.wedos.com/home/
Většina výpadku souvisí s nasazováním nových technologii a jejich odladěním v ostrém provozu, samozřejmě i něco staršího je třeba občas vyměnit. Nemáme zde 5-10 serverů ale máme jich opravdu stovky a když nějaký jeden na chvilku vypadne tak to neznamená že vypadne celé datacentrum. To že vypadne celý DC se stalo za posledních 7 let jednou, možná 2x. V každém případě se snažíme udělat maximum proto aby se výpadky neopakovaly a doba jejich trvání byla minimalizována.
Neustálé výpadky
"Primárně jsme se zaměřili na rychlost a stabilitu."
___
V prosinci a lednu byly Vaše nové NoLimit hostingy v podstatě nepoužitelné, takže jsem po milionech stížností byl nucen začít weby tvořit na konkurenčním hostingu. Mimochodem - veřejně i po mailu jste informovali tak maximálně o 20% výpadcích. Většinou žádná zmínka, žádná omluva, žádný email. Prostě doufat, že si toho zákazník nevšimne, že? Takový přístup mi přijde mimořádně nechutný.
Nyní jsem se rozhodl, že Vás znovu vyzkouším, zda jste to třeba již nevychytali. No, během dneška jsem pracoval na dvou webech a světe div se, na obou byly jenom během dneška zase výpadky. Jeden spadl úplně na cca 30 minut. Druhý mi během dvou hodin spadl dvakrát asi na 15 minut. Od Vaší podpory jsem dostal obligátní omluvu, že se Vám neočekávaně restartují servery.
Rychlost u nových hostingů je již opravdu super, ale po té tragédii v prosinci a lednu jste stabilitu očividně stále nevychytali. Moc nechápu, jak můžete něco takového pustit do provozu a nechat si za to platit a navíc o problémech skoro vůbec neinformovat.
100% dostupnost
„Posledních 14 dní jsme měli tyto nové služby bez výpadků a se 100% dostupností.”
To je nanejvýš odvážné tvrzení, když jste 2. 2., tedy tři dny před vydáním tohoto článku, měli výpadky nových webhostingů. S dvouhodinovým výpadkem se 100% dostupnost vskutku udělat nedá.
Máte zájem toto tvrzení přeformulovat?
(oficiálních zdroj informující o výpadku: https://datacentrum.wedos.com/a/385/jak-nas-web-byl-pod-utokem-anebo-uz-nas-zase-nekdo-nema-rad.html)
A co stávající hostingy?
Jak to bude se stávajícími hostingy? Ty budete migrovat na novou infrastrukturu?
Re: A co stávající hostingy?
Dobrý den,
zvažujeme co bude dál. Konkrétní plán není. Je to "nová" věc.
Úložiště
Dobrý den, jaké konkrétní řešení úložiště jste tedy nakonec vybrali?