Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Chlazení olejem - fórum

Kategorie: Budova / Chlazení

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Chlazení olejem

Pavel Petrman, 28.08.2017 14:59:34

Dobrý den,

loni bylo na Rootu vcelku rušno ohledně olejového chlazení nového datacentra, a i pan Grill tam pilně odpovédal ve fóru. Psal mimo jiné, že v dohledné době rozhodne o zveřejnění (nebo nezveřejnění) mnoha technických detailů ohledně nasazeného řešení.

Rád bych se zeptal, jak to nakonec s tím rozhodnutím o zveřejnění dopadlo.

Zajímá mě hlavně kombinace impregnace a chladivo, pro domácího bastlíře je chlazení olejem velmi lákavá možnost, a zároveň experimentální výběr optimální kombinace nepřichází v úvahu. Kombinace Nehořlavost-netoxičnost-cena je pro amatéra typické téma "vyber si dvě ze tří", a zkušenosti profesionálů by byly doslova k nezaplacení.

Díky a přeju hodně dalších úspěchů!
Pavel

Re: Chlazení olejem

markeye, 12.09.2017 14:26:42

Dobry den, tak isto ma zaujima viac detailov zaujimaveho technickeho riesenia chladenia olejom, preto by som rad apeloval na p.Grill-a aby dodrzal slovo a zverejnil blizsie detaily.
Dakujem Marek

Jirka M., 23.01.2018 08:43:25

Co jsem psal na podporu aktuálně, prý to zveřejní s otevřením data centra. Co jsem se, ale nedozvěděl je kdy to bude. Na to že s tím pokusují již dlouho a máme rok 2018 a nic, tak nevím zda se vlastně úplně vše úspěšně daří. Doufám, že ano a že se zveřejnění brzy dočkáme.

Pavel, 23.01.2018 10:25:13

Super, díky! Aspoň nějaká zpráva, tak uvidíme. Za mně je úplně v pohodě když řeknou že nic zveřejňovat nebudou. Akorát dokud je to otevřený (a na Internetu není k tomuhle tématu nic moc dalšího k nalezení) se mi nechce začínat vlastní drahý zkoušky...

Jirka M., 23.01.2018 15:38:57

Někde jsem se dočetl, že využívají transformátorový olej, ale nic podrobnějšího. A bylo to taky několik let zpět ten příspěvek :(.