Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Diskuze ke článku 'Co se u WEDOS změnilo a jaká vylepšení připravujeme' - fórum

08.07.2014
Pravidelně vylepšujeme věci a postupy jak technicky tak i organizačně. Plánujeme i více komunikace směrem k zákazníkům. Více otevřenosti a úplně nový systém pro automatickou notifikaci v případě problémů (například odstávky serverů). Na co jsme si nevzpomněli? Co byste ještě doporučili a poradili? Nápady, které budeme realizovat odměníme dárkem.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

NFS

scsc, 30.09.2014 17:10:23

WEDOS disk by mohl podporovat NFS.

Re: NFS

Martin, 01.10.2014 16:35:42

Need For Speed? :)

JENKINS a GITLAB

Martin Nakládal, 28.09.2014 11:30:59

Neuvažujete zavést GIT repozitáře pro majtele hostingu + samotný server pro JENKINS a možnost buildovat do složek v hostingu ? Hodilo by se to pro frameworky.

Realizace není tak náročná jak zní ..

Git

Nechci uvádět, 14.08.2014 10:33:32

Uvítal bych možnost používat Git na Wedos disku. V současné době je služba Wedos disk opravdu téměř nepoužitelná a nepraktická.

Případně by bylo dobré, kdyby se na Wedos disk dalo nativně zálohovat (třeba nějakým klikátkem v administraci), myslím, že by to mohlo přinést nové zákazníky a zase o něco zlepšit kvalitu poskytovaných služeb.

Testování generátoru pod zátěží

Jiří Šafář, 12.07.2014 23:12:06

lze provádět bezpečně pomocí umělé zátěže dummy load bank. Tak se dají odhalit problémy záložních zdrojů a neohrozit chod serverů. Chystáte něco podobného?

SMS

Jakub Štěpánek, 12.07.2014 15:04:05

Dobrý den,

Zvažujete také možnost v případě výpadku poslat automatickou SMS? Mám u Vás VPS a tohle by mi určitě usnadnilo práci jelikož po neplánovaném restartu musím vše zkontrolovat a to ideálně co nejdříve.

Re: SMS

Radomír Muras, 15.10.2014 16:38:16

Souhlasím posílání SMS v těchto případech by určitě vššm pomohlo - doporučuji.

Wedos disk

Jaroslav Bereza, 12.07.2014 11:32:11

Udělal bych s wedos diskem něco, abych ho konečně mohl nějakým rozumný způsobem používat. Dostávat se na něj pouze přes FTP je dost neohrabaný(pro mě).

Což takhle zkusit http://pyd.io/about/ abyste mohli začít konkurovat google drive? :-)

Re: Wedos disk

Radomír Muras, 15.10.2014 16:41:07

Mně WEDOS disk plně vyhovuje, nerad bych uvítal jakékoliv složitosti a pseudo vylepšení.

Testování, testování a testování za živa...

Michael Stanovský, 12.07.2014 01:29:54

Jojo, v Černobylu také testovali za živa...

Jak jinde

Michael Stanovský, 12.07.2014 01:28:37

By mě zajímalo, jak to funguje jinde.
Třeba takový WEB4U začínala jako garážová firma v Jindřichově Hradci, kdy chlapci začali poskytovat služby na tatínkovo IČO - a kde dneska jsou. Jenomže ono si v Casablance (nebo kde) pronajímat servery a konektivitu a prodávat jí dál je jiný kafe, než se starat o všechno jako ve Wedosu.
To ale nikoho neomlouvá, každopádně wedosákům držím palce.
A těm, kteří brečí nad rozlitým kafem mohu doporučit, aby se obrátili jinam. Jsou tu i hostingy, které mají diverzifikaci a živé zálohy na různých lokalitách v jednom státě či i ve více státech. Tuším, že Big Blue na tom tak nějak bude. Ale pronájem virtuálních serverů u nic bude za jiné peníze, očekávám, že nějaká nula na konci přibude.
Nic proti Wedosu, ale je to právě taková firma, jaká je, peníze odpovídají službám, mě to vyhovuje, mým zákazníků to také vyhovuje. Komu to nevyhovuje, může jít jinam. Voda vám ale do serverovny může natéci všude.

Pěkné

Filip Procházka, 09.07.2014 16:29:01

Pěkné, znáte https://www.statuspage.io/? Mohlo by vám to ušetřit práci.

Re: Pěkné

Radan Tuhý, 11.07.2014 21:18:35

Pro firmu jako je WEDOS bude podle mého názoru efektivnější (a hlavně levnější) vytvořit si vlastní řešení..

Re: Pěkné

Filip Procházka, 11.07.2014 21:53:19

To je na wedosu, aby si to spočítal :) Když nic jiného, tak by se aspoň mohli inspirovat s features.