Diskuze ke článku 'Kovářova kobyla chodí bosa aneb stydím se' - fórum

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
překvapení
Čistě náhodou jsem při prodloužení hostingu zjistil, že v květnu a v červnu nastal nějaký výpadek. Klikl jsem na nabídku kompenzace, odtud jsem se dostal na zdůvodnění, a tam na mě číhalo největší překvapení za posledních X let. V téhle společnosti si totiž už ani nepamatuji, kdy naposled jsem se od nějaké firmy natož jejich představitelů dočkal tak osobní a otevřené omluvy za nastalou chybu. Takže v otázce kompenzace mám teď jasno.
PS Kdyby tohle pochopili lidé obecně a setkával by se s tím člověk v celé společnosti od sousedů počínaje, přes firmy až k politikům... hned by byl svět lepším místem k životu (a všichni by se měli lépe).
Nač se durdit
Dobrý den,
technika je jen technika. Ta je tak dobrá, jak dobří lide ji přivedli na svět. Lidé jsou lidé a nikdo nemá patent na rozum. Můj praděda říkával. Když nejde o život, jde o hovno. A měl pravdu. Jako dítě žil v době 1 Sv. Války a zažil i 2 Sv. Válku.
Chápu, že spousta uživatelů má u Vás komerční weby, tak jako naše firma. Pevně věřím, že lide okolo Wedosu dělali v daných chvílích co se dalo. S odstupem času, člověk zjistí, že šlo něco dělat i jinak. Nicméně to už má člověk více informací, než-li v danou chvíli odehrávajícího se průseru. A jako elektrotechnik si myslím, že technici (ti klíčoví jedinci) dělali co se dalo.
Jsme tu jen jednou a dělat si vrásky a durdit se pro takovou maličkost. Stále existují místa na světě, kde umírají malé děti hlady. To by nám mělo dělat vrásky a měli bychom se kvůli tomu durdit.
S pozdravem a přáním co nejméně průšvihů
Josef Lošák
výpadky emailu atd...
Dobrý den
Jmenuji se Kamil Horák a rozhodně nechci nadávat i když poslední výpadky mne dohnaly skoro k šílenství.
Nejsem profík, mám jeden hosting, nikomu nic neposkytuji, neprovozuji stránky či eshop atd, ale chtěl jsem spolehlivý a bezpečný email pro sebe a rodinu a klidně za peníze. Free emaily jsou smutná věc a například Gmail se svými šmírovacími praktikami, cílenou a nevypnutelnou reklamou, a blokováním pokud odešlete několik příloh po sobě je prostě hnus!
Jen chci upozornit, že u mne se změny (a tím funkčnost emailu) projevila až po více jak 24 hodinách a bohužel i před tím byla častá situace, že vyskakovala hlášení typu "nemáte přístup na IMAP" nebo tak nějak a prostě jsem musel jen počkat. (1-2 hodiny) Ono to pak zase šlo, ale chceteli si vybrat poštu a musíte počítat s tím, že nejspíše na první pokus to neklapne je poněkud tristní u placené služby.
Je možné, že na vině je můj ISP a ne WEDOS, nebo, že nějak systém mého poskytovatele se systémem WEDSu "nekamarádí" nevím. Tato situace se zhoršovala od jednoho výpadku týdně až po několik takových denně těsně před posledním problémem kdy to bylo nejhorší. Dávám to jen jako info jednak kvůli sobě a jednak proto aby WEDOS si ověřil, zda někteří poskytovatelé nějakým způsobem nesabotují jeho služby.
Jinak jsem s WEDOSem spokojen a oceňuji jak přístup k zákazníkovi tak vyjádření "šéfa" a jeho postavení se k problému čelem.
Za to děkuji a své kompenzační body posílám zaměstnancům WEDOSu!
Zvláště lidé na technické podpoře si asi užijí mnoho horkých chvil s PC neználky jako jsem já a nebo s "prudiči" v případě jakéhokoli problému.
Děkuji Horák
Problém s DNS
Vážení přátelé, pane Grille a všichni diskutující. Já chápu, že problémy jsou nepříjemné pro každého, ale dovolím si malou analogii a zeptám se tedy kolikrát za rok a na jak dlouho vám váš dodavatel elektrické energie vypne proud, jak vás o tom informuje a s jakou arogancí vám odpoví na případný dotaz. Málokdy pořeší rozmraženou lednici a zkažené jídlo v ní u individuálního odběratele. A potom se zeptám kolik lidí ztratí důvěru v takového dodavatele? Většina lidí mávne rukou, koupí novou šunku a sýr, utře kaluž vody a protože nemá NA KOHO řvát, tak prostě pokrčí rameny a život jde dál. Považuji za férové a do jisté míry i odvážné od pana Grilla, že si příslovečně posypal hlavu popelem a omluvil se. Nejsme mašiny, jsme lidé. A kolikrát ti, co nejvíc řvou na něco důležitého v práci zapoměli? A nyní, kolik kbelíků toho popela bude potřeba, abyste všichni došli satisfakce? Ono se snadno kope, když je do koho. My máme u Wedosu firemní doménu a maily, mám u něho i svojí soukromou doménu a mailové služby prakticky pro celou rodinu a JSEM SPOKOJEN (po vyzkoušení několika poskytovatelů), NEMĚNIL BYCH ANI ZA NIC. Na závěr snad pravidlo RRAL (Read, Read a Lot), kdyby většina místo nadávání četla, dočetla by se, proč vše vzniklo a narazila by na náhradní adresy, které kdyby použila místo standardních, tak by problém v pohodě překlenula. Tímto všechny zdravím a pane Grille, díky za upřímnost a jako firma jeďte dál, tak jako dosud a díky za vaše služby.
+1
... osobna zodpovednost za svoje ciny/neciny ... to je skutocne vzacne synonymum inteligencie a odvahy, malokto je toho schopny.
Asi aj preto je Wedos taky uspesny :)
Nech sa dari
Re: pondělí večer...
Dobrý den,
systém je připraven a otestován. V noci bude nasazen na ostrém webu.
Kompenzace
Dobrý den,
v zákaznické administraci je již formulář s možností volby kompenzace za problémy za výpadky 23.5 a 24.5 + víkendové problémy s DNS.
https://client.wedos.com/client/compensation.html
Několik minut????
Já čekala dvě hodiny na to abych se dozvěděla že by to mělo být do půl hodiny ok. Jen tak pro přesnost. Jinak nic proto WDS ;)
Re: Několik minut????
Dobrý den,
nevím co přesně máte na mysli, ale koukal jsem a žádný požadavek jsem o víkendu nenašel, ale koukal jsem jen podle příjmení. Nevím o co přesně jde.
Pokud došlo k nějakému zdržení, tak se omlouvám.
Uznání
Dobrý den pane Grille,
mé jméno je Jan Šrubař (mám u Vás 2 domény), musím uznat, že umíte nést zopdpovědnost za své chyby, jste schopen postavit se čelem k problému a neschovávat se za výmluvy na někoho nebo na něco, tak jako to dělá bohužel většina lidí. Nevěřím, že existuje dokonalý systém bez chyb, ale už vím, že existují lidé jako Vy, kteří se nebojí chybu přiznat a "vyžrat" si ji a to je pro mne, jako pro zákazníka více než technická stabilita. Přeji Vám co nejméně výpadků a co nejvíce úspěchů ve Vašem férovém konání.
Jan Šrubař
Re: Uznání
Dovolím si nesouhlasit.. Celou dobu mlžili a až začaly na facebooku a na internetových fórech kolovat informace o expirované doméně, teprve přišli s pravdou.
Nebo snad někdo věděl pravdu o tom co se děje z toho jejich prvního příspěvku?
Dobrý den,
ne, my jsme během dne řešili primárně technické dopady a snažili jsme se zákazníkům pomoci a s tím, že se k tomu vyjádříme večer.
O tom, že se jednalo o expirovanou doménu jsme nikdy nic nezastírali a přiznali jsme to.
Došlo ke změně DNS a to byl ten problém a ten jsme také tak popisovali. Podpora psala, že šlo o chybu nebo o výpadek a nikde jsme ani nepsali nic o tom, že by mělo jít o plánovaný krok.
Lhaní nebo podobné věci nejsou náš styl. Nezastíráme nikdy nic.
Dobrý den,
není to snadné. Vůbec. Ale chybu jsem udělal. Mohl jsem mlžit nebo to anonymně házet na "celou firmu" nebo na někoho neurčitého..., ale tak se to nedělá.
Děkuji za podporu.
Parodie na seriózní služby ...
To je výsměch ?!?!? Tvrzení "Celkově nás dnes kontaktovalo cca 250 klientů, kterým se změna projevila výrazně později. Postižených klientů bude ještě o něco více, ale nic jiného, než omluvu a kompenzaci nabídnout nemohu." nebo "Problém se dotknul několika desetin procenta našich klientů.".
Kontaktovalo Vás možná 250 uživatelů, administrátorů služeb hostovaných za Vašimi DNS. To ovšem znamená desítky tisíc uživatelů, kteří až 48 hodin můžou mít zobrazen podvržený obsah, nemusí mít dostupné služby, atd. Nejde mě o kompenzace, nebo cokoliv dalšího, jde mě o uvedení věci na pravou míru, tohle je totiž daleko větší průser než vyhořelý jistič před měsícem.
Re: Parodie na seriózní služby ...
Dobrý den,
já jsem udělal chybu. O tom není pochyb.
Záznamy byly opraveny během několika minut a tak naprostá většina domén během krátké doby neměla žádný požadavek na DNS. Malá část domén požadavek měla (řekněme že se jednalo o jednotky procent), ale jednak šlo o 1 ze 4 DNS serverů = požadavků byla 25% z celkových požadavků během té krátké doby (takže se dostaneme na méně než procento). Část požadavků během těch několika minut ani nebyla, protože jsou nacachované (kvůli platnosti DNS záznamů) a tím se počet snižuje. Po opravě byla platnost nových záznamů 3 hodiny, ale bohužel některé cache (cachovacích DNS) si to neobnovily tak rychle.
Nejvíce z těch 250 požadavků za prvních 20 hodin proběhlo během prvních chvil a četnost se postupně snižovala.
Bylo to vidět i na grafech datových přenosů, že se to prakticky nikde neprojevilo.
Za problémy se ještě jednou omlouvám.
Nedostatek informací!
Příště prosím IHNED INFORMUJTE, IHNED INFORMUJTE, IHNED INFORMUJTE! Děkuji. O tom co se děje, že není chyba na mém přijímači, jsem se dozvěděl až díky agregátoru RSS, kde mám blog ze stránek Vašeho datacentra. Posílejte prosím email, posílejte email, posílejte email, je to to nejjednodušší, nejefektivnější.....
Re: Nedostatek informací!
Dobrý den,
ano, i tohle řešíme. Problém je v tom, že jde bez problémů a rychle poslat třeba 100 nebo 500 mailů, ale poslat jich 170.000 už tak rychle nejde a hodně koncových mailserverů nás zablokuje.
Vím, že by to bylo jako nosit dříví do lesa (pro někoho, kdo má desítky vlastních serverů), ale nepřemýšleli jste o nějaké e-mailingové službě pro hromadné rozesílky, např. MailChimp? I když firma vašeho formátu by zřejmě zaplatila za rozesílku pořádný balík.
Dobrý den,
my to poslat umíme, ale když z našeho rozsahu pošlete během krátké doby desítky tisíc mailů Seznam a desítky tisíc mailů na Gmail, tak nás okamžitě zablokují.
Aktuálně máme 148498 uživatelských účtů.
Dobrý den,
vypadá to že to poslat neumíte, když jste zablokovaní. Mělo by stačit jen správně měnit IP adresy ze kterých odesíláte. U Gmailu je to jednoduché protože jsou ochotní přijímat maily přes IPv6 a takových adres máte spoustu, u seznam.cz by bylo třeba využít více adres IPv4 a i přesto že věřím že jich máte málo tak si myslím že byste je ke zlepšení komunikace se zákazníky měli použít.
Proboha jen to ne... ještě aby se spamování z širokého rozsahu IP adres považovalo za slušné vychování...
Jen tak si zanadávat
Splňuji vaše požadavky ohledně ne-anonymity pod diskuzí.
Jmenuji se Jiří Čížek
Mám u Vás cca 30 domén a 3 VPSka, chtěl jsem si jenom ulevit zanadávat a říct, že už mě to vážně nebaví, přiznám se taky k tomu, že ačkoliv mám jako zaměstnavatele Vašeho konkurenta, do teď jsem se cítil pohodlně u Wedosu, to se těmito chybami a neschopností mění a už Vám nedůvěřuji.
S pozdravem
Jiří Čížek
Re: Jen tak si zanadávat
Dobrý den,
Vaše rozhořčení samozřejmě chápu a chápu i to, co píšete. Jsem si vědom, že jsme nyní během krátké doby měli 2 problémy, které naší důvěryhodností hodně zamávaly. Téměř 4 roky jedeme bez problémů a nyní technický problém a tahle nepříjemnost...
Ještě jednou se omlouvám a jdeme pracovat na tom, aby se to neopakovalo. Některé závěry a změny zveřejníme i zde. Potom můžete usoudit, zda jsem se poučili nebo ne.
Oznámení
Pěkné. Jen ještě "hoďte" odkaz na tento článek na Vaše kanály na sociálních sítích, web a do administrace, aby tady nebylo opět spoustu příspěvků, "jak lidé nebyli informováni".
Na druhou stranu bych ale ocenil i informování emailem,
který samozdřejmě kontroluji častěji než sociální sítě a Vaše weby.
Re: Oznámení
Dobrý den,
jak jsem již psal. Problém s posíláním obrovského počtu mailů je v tom, že nás druhá strana (třeba mailserver Seznam) zablokuje.
Nyní chceme posílat klientům zprávy o problémech na jednotlivých strojích a tyto zprávy dáme i do administrace.
Přemýšlíme jak vyřešit to globální obeslání.
Dobrý den,
my napíšeme ještě opatření, která jsme udělali nebo uděláme a pošleme je mailem všem.
O víkendu jsme primárně řešili problém a pomáhali postiženým klientům tak, aby jim vše fungovalo.
Uzivatele jednoho z nasich hostingu me kontaktovali, ze jim nefunguje pristup na mail. Chvili mi trvalo, nez jsem pochopil, ze oznameni "Upozornění pro klienty - v noci došlo ke změně nastavení DNS. V případě, že máte problém s přihlášením k FTP nebo mailu" se tyka NEDOSTUPNYCH serveru. Prosim, zamyslete se nad tim, co a PRO KOHO pisete. Takze spravne by to melo byt asi takhle: "NEFUNGUJE VAM MAIL NEBO FTP? Ctete!!!".
Dobrý den,
děkuji. Máte pravdu, že někdy něco napíšeme moc technicky a pro netechniky je to problém a naopak.
Klidne piste technicky, ja chci vedet co se stalo, ale je potreba vypichnout opravdu dulezitou vec vyraznym podanim. Protoze jinak zanikne v jinych technickych zpravach.
Snad
Já si říkám, že všechno zlé je k něčemu dobré. Tak snad se Wedos z chyb poučí a posune ho to dál...
Re: Snad
Dobrý den,
některé změny zde napíšeme dnes. Určitě se z toho poučíme. Je to tak nepříjemná zkušenost, že už bychom ji nikdy nechtěli zažít.
Věřím, pane Grille, že zejména Vy už podobnou zkušenost nechcete nikdy zažít. Docela si umím představit, jak se teď asi cítíte. Hlavu vzhůru.
Dobrý den,
moc nepříjemné. Moc. Na jedné straně bych měl asi "chodit kanálem" a na druhé straně naopak musím spíše zabrat a udělat nějaké věci, abychom nikdy nic podobného nezažili.
Děkuji za podporu.
Chybí informace
Vážený pane Grille,
bohužel vaše vysvětlení je naprosto nedostatečné, protože zmiňuje pouze "výpadek některých rozhraní pro správu našich služeb" a dále že „Celkově nás dnes kontaktovalo cca 250 klientů, kterým se změna projevila výrazně později.“.
To jsou ovšem vše jen zanedbatelné problémy, protože se týkají výhradně administrátorů či uživatelů emailu v dotčených organizacích – tedy lidí, které je možno (byť třeba zprostředkovaně) kontaktovat a situaci jim vysvětlit.
Problémem naopak je, že bylo prakticky uneseno velké množství domén a namísto jejich normálního obsahu se zobrazovaly zcela nepochopitelně reklamní stránky vašeho registrátora. Já například mám ADSL připojení od O2 a jejich DNS během části včerejšího dne také vracely „podvržené“ záznamy. A uživatelů ADSL od O2 rozhodně není málo.
Ty rady, které jste zveřejnili na FB pomohly nám administrátorům, ale nijak nemohly pomoci návštěvníkům našich stránek, čímž se dostávám k opravdovému problému:
Nikdo z nás neví, kolik takových návštěvníků bylo a co za obsah asi viděli. „Náhradní“ obsah pro doménu wedos.net např. vracel reklamu na Hosting90, takže analogicky se návštěvníkům některých postižených stránek mohla zobrazovat reklama na jejich konkurenci. Vezmeme-li v potaz setrvačnost cache DNS serveru těchto návštěvníků + DNS cache Windows + cache prohlížeče, mohl se některým lidem tento obsah zobrazovat celý včerejší den.
Proto by bylo dobré ozřejmit, zda se „vadný“ obsah týkal výhradně portu 80, zda například „nový“ DNS server vracel „nové“ záznamy i o MX serverech a obecně jak se mohl problém dotknout pošty směřující na postižené domény.
Také by bylo dobré kontaktovat vašeho registrátora, společnost Gransy s.r.o. a pokusit se od nich získat data o počtu zobrazení „reklamních“ stránek na doménách vašich klientů za včerejšek, tak abychom získali představu o rozsahu problému. Také byste se jich mohli při té příležitosti zeptat, zda jim přijde normální, že při expiraci domény wedos.net přestane fungovat doména např. posta.angelovic.cz? Že jejich „reklamní“ DNS podvrhuje obsah pro vaši expirovanou doménu, to bych ještě pochopil. Že ale ten svůj balast vrací na jakýkoliv DNS dotaz, to je opravdu k nevíře…
Chápu, že se i takováto věc může stát, také rozumím tomu, že většina těchto problémů se vyřeší, až budete sami registrátorem, ale je spousta lidí, kteří mají u vás své stránky a u kterých se třeba problém neprojevil a z vašeho vyjádření by mohli nabýt dojmu, že je vše v pořádku – ačkoliv se např. někteří jejich zákazníci během včerejška na jejich stránky nedostali.
Předem děkuji za odpověď, Jan Angelovič (ID: 99270)
Re: Chybí informace
Dobrý den,
o tom co píšete víme a rozumím tomu. Cením si i dlouhého vyjádření.
Pokud jde o DNS záznamy, tak skutečně některé DNS servery měly záznamy nacachované delší dobu. Zkoušeli jsme si to testovat pomocí dostupných nástrojů. Problém vak byl i v tom, že to měly nacachované modemy a přímo aplikace. Tak tam to potom trvalo nebo bylo nutné třeba udělat restart.
Jak jsem psal výše nějaké četnosti jsme odhadli z toho, jak dlouho trvala ta chyba na naší straně a tím i kolik chybných požadavků mohlo být a jak to postupně klesalo. Něco jsme odhadli z datových přenosů, něco z požadavků na naši podporu a tak... Je mi jasné, že těch postižených bylo více, než 250, kterých nás kontaktovalo během soboty.
Problém se týkal především pošty a tam máme záznamy u kterých domén a to dnes pošleme všem klientům.
Víc však nyní nezjistíme. Nic z toho nás (a speciálně mě) neomlouvá. Přijměte ještě jednou moji omluvu.
Chyby se mohou stát
Chyby se mohou stát,
důležité je, že komunikujete se zákazníky a děláte nápravná systémová opatření, aby se situace neopakovala.
Jiří Novotný
JN studio
Čelákovice
Re: Chyby se mohou stát
Dobrý den,
část opatření také zveřejníme.
stava sa
Tak aj toto sa stáva, keby u toho registratora neboli .... a radšej tam hodili keď tak svoju reklamu a nie linky ktore su v 99,99-tich percentach na mŕtvych weboch tak by sa ešte dalo no. Predĺžte si tu expiráciu a a kúpte si nový kalendár a tam si to poznačne prípadne pripomienka do mobilu :)
No inak som stále spokojný a verný klientom WEDOS-u, prajem ešte vela úspechov a minimum výpadkov.
Re: stava sa
Dobrý den,
domény jsme prodloužili na maximum a nastavili v systému automatické prodlužování. Zároveň se chceme stát registrátorem.
Poslat email o problému ?
Omlouvám se ,že si stěžuji . Omluvu sice přijímám . Problém je v tom ,že jsem 2 dny vůbec nevěděl co se s mým webem vlastně děje . Reklama se mi zobrazovala na mém webu i na vašem . Tudíž jsem nemohl ani zažádat o radu nebo se dozvědět co se děje . Pak se mi sem podařilo dostat až po 2 dnech . A to jsem musel přeinstalovat celý prohlížeč jelikož jsem si myslel ,že je chyba u mě . Stačilo by jenom poslat email ,že se tato chyba vyskytla. Málem jsem chytl infarkt :D . Pravda ,že jsem nervní člověk :D . Pro příště bych tedy žádal o informační email . Díky ;)
Re: Poslat email o problému ?
Dobrý den,
děkujeme za zprávu a jak jsem psal již výše. Hledáme řešení pro globální informační maily.
Re: Poslat email o problému ?
Co využít jiného informačního kanálu než emaily.
Např. SMS na mobilní tel.
V administraci dát možnost zakliknout a nechat se tímto způsobem informovat.
-
Jinak to beru tak, že co nás nezabije... ;-)
Držím Vám palce a méně podobných "nemocí".
S pozdravem
Roman V.
Lumpik.cz
Mám u Vás VPS, 10 domén a brzy k Vám přejdu s dalšími doménami.
PS: zvažte trestní oznámení na toho, kdo využil(zneužil) této situace v podobě podvržení zobrazování cizí inzerce Vašim klientům
lehl jsem smíchy ...
Když jsem v sobotu dopoledne zaznamenal problém, kdy jsem měl mé domény přesměrované na nějaký spam server, napřed jsem si myslel, že mám zavirovaný počítač, pak jsem si ale vzpomněl, že něco podobného jsem už u jednoho webu (nemá s vámi nic společného) zaznamenal a následně když jsem chtěl kontaktovat podporu, tak mi už vyjela vaše hláška. No a když jsem pak večer četl tento článek, tak jsem málem smíchy překousnul klávesnici .....
Ano, příčina chyby je malicherná, směšná a trapná blechařina, nicméně takové věci se stávají a nevyvaruje se jich nikdo, kdo podniká, nebo něco dělá. Záleží, jak se k tomu kdo postaví - a to ve vašem případě není problém. Nicméně na ten průšvih se brzo zapomene. Jako příklad můžu uvést malér mé bývalé manželky, která má pohřební službu a které se podařilo zaměnit nebožtíky .... - a vše se nakonec také vysvětlilo a urovnalo.
Nicméně v tomto případě perfektně fungují Murphyho zákony, takže v krátké době vás poskytnou ještě zhruba dva maléry podobného charakteru. Buďte na to připravení ...
Na Wedos jsem nezanevřel, jak píšu, chyba se může stát komukoliv - a oproti jiným podobným subjektům se k tomu dokážete vždy postavit čelem ... Přeji hodně úspěchů ...
Re: lehl jsem smíchy ...
Dobrý den,
přiznám se, že mi do smíchu nebylo a není a trochu mi pozvedl náladu ten Váš druhý odstavec. Děkuji.
K problémům a nepříjemnostem (a to nejde "o tak velké" jako zde) se stavíme vždy čelem a jsem rád, že to klienti ocení. Podle nás je to správná cesta a věřím, že s otevřeností nejdál dojdeme.
Omluva se přímá
U Wedosu mám kompletně všechny domény. Nejvíc se včerejšek dotkl našich klientů http://ExitShop.cz protože všechny eshopy jsou aliasem domény, která je u Wedos.. jsem rád že jste přiznali pravdu a věřím že vás tato chyba poučila, proto si u vás vše nechám.
Re: Omluva se přímá
Dobrý den,
děkuji za zprávu a za podporu. Cením si toho.
Reklama na stránkách
Dobrý den,
za sebe u Wedosu mám cca kolem 40 domén a kolem 70 jich má můj partner. Pak máme pár webhostingů a jedno VPS.
Bohužel u většiny z těchto domén používáme i DNS Wedosu.
Výpadky se dějí, ale ta reklama je fakt hrozná a napadají mě 2 řešení která měla přijít v souvislosti s touto událostí.
1, vyhodit doménu wedos.net z NSSETu - myslím, že by to bylo rychlejší (alespoň pro domény které nebyly v dané doméně vyhledávány DNS resolverem)
2, domluvit se s Gransy zda by nebylo možné nahodit nějakou výchozí stránku s logem Wedos a nápisem "Něco je špatně" než aby na našich doménách a webech vydělával někdo jiný
Jako perličku nakonec by nebylo špatné zjistit logy návštěvností těch parkovacích stránek - asi jim to rozhodí statistiky :-D
PS: na kdy se plánuje, že budete registrovat generické domény?
Re: Reklama na stránkách
Dobrý den,
děkuji za příspěvek.
O tom, že budeme registrátorem generických domén jsme uvažovali a tak to urychlíme. Je to o tom, že jedině tak budeme svými pány.
Výpadek
Jen technická. Možná kdyby jste místo vaší zákaznické podpory měli nějaký script náhodných odpovědí např.:
na problému pracujeme,
nemůžu vám pomoci,
promažte cache,
nejsem technik)
s tím vám nepomohu, můžu Vám ještě nějak pomoci?
Mělo by to úplně stejný účel jako dosavadní podpora.
Re: Výpadek
Jinak dodám, že první velký výpadek (problém s elektrikou) jsem toleroval, stane se. Ale tohle už je silné kafe.
Napsat že se jedná o plánovanou změnu DNS, o které dopředu neinformujete (nebo spíš informujete ale až když se začínají objevovat problémy). A následně je z toho změna DNS ale neplánovaná jen díky expiraci domény.
Dále pak nabízíte řešení kde sice daný majitel webu web uvidí, ale to že už ho neuvidí návštěvník je tak nějak opomíjeno.
Technická podpora umí jedině mezi řádky odpovědět "Ty jsi ten blbec, u nás je to v pohodě. Klidně si dělej co chceš a to asi tak vše. Peníze od tebe máme a něco snad pro tebe uděláme"
Takže tohle už jen tak nepřekousnu.
Dobrý den,
pokud se nepletu, tak jsme nikde nepsali, že se jednalo o plánovanou změnu. Naopak podpora psala, že se jednalo o chybu.
Jinak Vaše rozhořčení naprosto chápu a je mi moc líto, že se stalo, to co se stalo.
Pokud byste svoje rozhodnutí přehodnotil, tak mi napište a já Vám budu nepříjemnosti kompenzovat.
Podpora rozhodně nenapsala, že se jednalo o chybu..
viz text na fb stránkách datacentra :
Upozornění pro klienty - v noci došlo ke změně nastavení DNS. V případě, že máte problém s přihlášením k FTP nebo mailu, si zkuste vyčistit DNS cache pomocí příkazu "ipconfig /flushdns" v příkazovém řádku (Start => Spustit nebo "Prohledat programy a soubory" a tam "cmd" nebo Příkazový řádek a v něm dejte příkaz "ipconfig /flushdns"), případně restartujte PC. V případě, že nedojde ke změně, tak můžete zkusit restartovat modem.
Všechny služby fungují, ale v noci došlo ke změně DNS záznamů, která se ještě neprojevila v celém internetu.
Děkujeme za pochopení.
Dobrý den,
podpora chatech a mailech komunikovala jako o chybě, o problému apod.
Na webu byla informace tu, kterou popisujete, ale ta je pravdivá a primárně jsme řešili pomoc klientům. Vyjádření a vysvětlení by jim skutečně v první fázi nepomohlo (a já důvod ani v tom prvním okamžiku nevěděl a nevěděla ani podpora). Takže jsme potom dali vyjádření a vysvětlení celé situace.
10 let expirace?
Navíc je hned teď prodloužíme na maximální možnou dobu deseti let, protože zatím jsme teprve na začátku a jen tak nás něco neodradí pokračovat.
Expirace domen:
wedos.cz: 27.06.2024
wedos.net: 2024-06-27
wedos.org: 2024-06-27
ale pozor:
wedos.eu: September 30, 2015
Bude se tedy stejny vypadek opakovat pristi rok? :)
wedos.eu pouzivate v NSSETu (http://www.nic.cz/whois/?n=WEDOS) a u gTLD taky
Re: 10 let expirace?
Dobrý den,
vyřešeno ještě během sobotního večera.
No teda
Celkem legrační chyba, ale kdyby mě nějaký web u WEDOSu živil, a toto by se ho dotklo, asi bych se nesmál. Ono už při předchozím velkém průšvihu to možná chtělo zamyslet se nad tím, kdo koho v čem zastupuje, kdo k čemu má přístup, kdo má co pohlídat, kdo pohlídá že to dotyčný pohlídá ... i když tohle by asi stejně nikoho nenapadlo. Tak snad už jste si smůlu vybrali na nějaký čas dopředu :-)
Re: No teda
Dobrý den,
nepříjemné, nepříjemné a znovu nepříjemné. Moc se omlouvám a uděláme maximum, aby se to neopakovalo.
upřesnění
Text nejde napsat primo sem, pise to:
Nezadali jste text vašeho příspěvku
Pisu ho tedy bokem.
http://pastebin.com/UQGMzUVe
Re: upřesnění
Dobrý den,
děkuji za upřesnění. Tohle je pravda. Primárně jsme však zaznamenali problém s mailem a přístupem k mailům, kde se adresa využívala.
Výpadek
Já u vás 24.6 objednal hosting protože jsem u stávajícího poskytovatele nebyl moc spokojen, spravuji weby více firmám a proto jsem nově nasazovaný web dal tady. A šup o 4 dni problém :D to ale nijak to nemění můj názor na to že wedos je nejlepší a nejprofesionálnější hosting v ČR. A chyba.... to se může stát každému od toho se lidi odlišují od strojů(ty by měli fungovat bez zaváhání) A postavení předsedy představenstva je natolik profesionální že při výběru hostingu je wedos jasná volba. (služby mi ještě pořád nejdou a mám ještě jeden problém který reší technici ale budu věřit že bude k mé spokojenosti odstraněn)