Diskuze ke článku 'Úprava nastavení odesílání e-mailů' - fórum

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
mail doručován do spam
Dobrý den, chci se zeptat jak se stane, že ojediněle dojde můj mail příjemci do spam, je to např.veřejná instituce, kam chodí denně spousta zpráv. Tak se stane, že je moje zpráva objevena příjemcem až po dlouhé době a to náhodně. Mám něco v počítači špatně nastavené? Většina mých mailů odejde příjemcům v pořádku.
Re: mail doručován do spam
Dobrý den,
může existovat mnoho důvodů, proč k tomuto dojde, obraťte se prosím na naši zákaznickou podporu.
SPF
Dobrý den,
je milé, že se staráte, ale aktuálně vaše servery, podle všeho, zcela ignorují nastavené SPF a DKIM u domén odesilate. Dnes jsme, s ohledem na rozesílání podvodných emailů, měli celou řadu stížností od příjemců, s nichž často využívali právě servery wedosu.
Toto pochybení poškozuje nejen Vaše zákazníky, ale i odesilatele, jejichž jméno je těmito útoky poškozeno a přitom udělali pro ochranu své domény vše, co je aktuálně možné. Přitom by stačilo tak málo...
Re: SPF
Dobrý den,
SPF je našimi servery plně podporováno a pokud jsou u domény nastaveny patřičné záznamy, je v případě odchozí adresy, která nesouhlasí se SPF záznamem, přičtena příslušná penalizace k celkovému SPAM score příchozí zprávy.
DKIM skutečně nepoužíváme, tuto technologii jsme ale testovali a nasazení je v plánu, minimálně pro příchozí komunikaci.
Omlouváme se, pokud náš antispam poškodil Vaše jméno tím, že propustil SPAM údajně odeslaný Vámi. Snažíme se ale dělat maximum pro to, aby byla podobná rizika co nejmenší.
Děkuji za odpověď, nicméně skutečně nechápu, proč by měly vaše servery při neplatném SPF jen přičítat "trestné" body, místo toho, aby jej odmítl (například jako to dělá seznam.cz) a nebo alespoň natvrdo označil jako spam.
Tato technologie přece jasně určuje, zda email pochází ze serveru odesilatele nebo nikoliv. Nic mezi tím neexistuje a není tudíž přece žádoucí, aby vaše servery k tomuto jen přihlíželi, ale místo toho by měly ihned konat.
Nevím zda čtete, co se kolem Vás děje, ale například poslední konkrétní příklad viz odkazy níže.
http://www.lupa.cz/clanky/e-mailove-schranky-atakuje-spam-vyse-pohledavky-na-vasem-uctu/
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/334762-podvodnici-zkouseji-na-duverivce-novy-trik-s-tisicovymi-dluhy.html
Jinak nepoškodil jen nás, ale i celou řadu jiných firem a ze svého okolí i vím, že padají trestní oznámení. A to vše jenom kvůli tomu, že nerespektujete principy fungování SPF - teda nutno podotknout, že některé konkurenční služby také ne.
Dobrý den,
příslušné "trestné" body jsou přičteny tak, že v každém případě zajistí minimálně označení zprávy za SPAM a uložení do příslušné oddělené složky. Pokud je zpráva podezřelá současně i z jiných důvodů, je vysoce pravděpodobné, že ji náš server rovnou odmítne úplně a takového odesílatele (IP adresu), který bude opakovaně tyto zprávy zasílat, zablokuje.
Je však pravdou, že v době, kdy došlo ke zmiňovanému problému, bylo na jednom z poštovních serverů SPF hodnoceno mírněji, což je v současnosti napraveno.
Snažíme se náš antispamový systém udržovat v co nejbezpečnější podobě, samozřejmě sledujeme aktuální trendy a reagujeme na ně.
Dobrý den,
bohužel se musím přidat -- alespoň částečně -- k nesouhalsu s tím, že se jedná pouze o "trestné body" a ne rovnou o zavrhnutí celé zprávy.
Podobný případ se stal i mně, dost silně mě to poškodilo, vše se řeší s policií (na neznámého pachatele, ne na Wedos, s tím nejsem ve při a mám ho rád :-) ).
Tady je onen článek: http://www.klusik.cz/cs/article/varovani-emaily-s-pohledavkami