Diskuze ke článku 'Soutěž - najdi pravopisné chyby a překlepy (do 10. 9.)' - fórum

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Kolik kdo našel?
Tak kolik jste poslali nalezených chyb? U mě hlásím 263 jedinečných překlepů a prohřešků proti Českému jazyku.
Re: Kolik kdo našel?
Wow! No pravda je, ze jsem nasel 60 chyb a s dalsimi jsem uz nemel trpelivost. Za ten notebook to nestoji :)
Re: Kolik kdo našel?
My našli přes 220, tak asi víc prvních míst nebude co? :)
Ale nějak jim to trvá, to vyhodnocení. Pořád to oddalují. Asi to není tak EASY..
Kde všude hledat?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kde se má všude hledat, na celém webu nebo jen v soutěžních článcích? Děkuji
Re: Kde všude hledat?
Doporučoval bych přečíst si zadání, je tam uvedeno
Jako soutěžní se počítají weby:
Re: Kde všude hledat?
Přesně tak. Je to v podmínkách ...
Jako soutěžní se počítají weby: hosting.wedos.com, client.wedos.com, datacentrum.wedos.com a kb.wedos.com. Jedná se pouze o chyby v našich textech a ne například v diskuzích pod články.
Zapomněli jsme na disk.wedos.com, tak tam jenom mimo soutěž.
Psaní velkých písmen, interpunkce
Dobrý den, má smysl hlásit psaní velkých písmen a interpunkce u textů, které nejsou souvislým textem a mají zjevně reklamní charakter?
Příklad:
Profesionální značkové 1U servery FUJITSU za bezkonkurenční ceny pro nejnáročnější
a hned vedle:
Nejmodernější řešení online zálohování, synchronizace a sdílení pro všechny.
Obdobný text jednou jako nadpis bez tečky, podruhé s tečkou. Má smysl to řešit?
Re: Psaní velkých písmen, interpunkce
Zrovna jsem se taky na to chtěl zeptat, jednou je
Podrobný popis instalace CMS phpBB 3.0.11 jako hlavní web, alias nebo subdoména.
a podruhé
Podrobný popis instalace CMS WordPress jako hlavní web, alias nebo subdoména
Re: Psaní velkých písmen, interpunkce
Ano,
občas tam chybí tečka na konci záměrně.
Určitě by se to mělo alespoň sjednotit.
Přidejte tam i URL, kde to máme různě.
Typografické chyby
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, zda se počítají i typografické chyby jako například záměna pomlčky a spojovníku, použití "x" místo „x“, chybějící mezera za tečkou apod.
Děkuji za odpověď.
Re: Typografické chyby
To by mě taky zajímalo, typografických chyb je tam víc než dost :-)
Co když je chyba na stránce vícekrát?
A co když najdu na jedné stránce jednu chybu vícekrát? Mám do e-mailu napsat např.:
2x chyba - odkaz
?
Re: Co když je chyba na stránce vícekrát?
Ano,
pokud se bude chyba na stránce opakovat nerozepisujte to na jednotlivé řádky.
Chyby na webu
Možná by bylo dobré dopsat do podmínek že se jedná o chyby z Vašich textů, protože jakmile někdo nasolí do diskuze 1000 chyb a použije to např. těsně před koncem soutěže, je to celkem kontraproduktivní :)