Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Diskuze ke článku 'Certifikace ISO a nový certifikát ISO 27001' - fórum

05.04.2013
Již 2 roky máme certifikáty ISO 9001 a 14001. Letos jsme jeden přidali. Novým certifikátem je ISO 27001 - ISMS - systém managementu bezpečnosti informací, tj. ISO zaměřené na bezpečnost informací.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Certifikace

FHR, 19.06.2013 23:03:35

Hmm, v článku píšete 'Zároveň je ke každému zařízení přiřazený pracovník, který s ním může pracovat a podstoupil patřičná školení'. Takže abych mohl vyměnit kabel od monitoru, musím mít patřičné školení? To je skoro stejné, jako kdybych potřeboval školení, jak zapojit zástrčku do zásuvky :-)

chybka

aab, 07.04.2013 17:10:20

fixnete si linky u te konzult fy, linkujete na interni cms :)

Re: chybka

Stanislav Illek, 11.04.2013 13:44:30

Děkujeme za upozornění, opraveno :-)

Otázka

Pavel, 05.04.2013 11:00:11

Hezké dopoledne.
Obracím se na Vás s touto otázkou.

Máte - li od (jakéhokoliv) výrobce např. HDD, aniž bych specifikoval parametry těch HDD a dojde k (libovolné) poruše, selhání, pak tedy nemůžete tyto výrobky (obecně paměťová média, zařízení) reklamovat a tedy ani "pustit z ruky"?
Jak je to řešeno? Máte nějaké "neprůstřelné" písemné záruky, ža stačí zavolat nebo napsat na tu dotyčnou společnost a říct např. toto: selhal ten a ten storage s SN xxxxx a oni hned pošlou nový, aniž by chtěli důkaz, že k tomu opravdu došlo?

Re: Otázka

Josef Grill, WEDOS, 05.04.2013 11:06:59

Dobrý den,

podobných situací je minimum, ale obecně je řešíme tak, že u nás máme náhradní díly skladem a vždy tedy nejprve řešíme výměnu a obnovení funkčnosti. Následně se řeší reklamace s výrobcem. Díl tedy vyměníme z našich zásob a buď potom doplníme zásoby o nově objednaný díl nebo nám výrobce dodá nový díl v rámci reklamace.

Re: Otázka

Pavel, 05.04.2013 11:31:31

Ano, tomu rozumím - skladové zásoby, provedení okamžité výměny, aby nedošlo k omezení služeb, potud to plně chápu.
Já se spíše ptal na to, zda výrobce chce od vás zpátky ten reklamovaný díl či nikoliv?

Uvedu vlastní situaci: Reklamoval jsem HDD s podezřením na selhání pohonu ploten, u prodejce jsem chtěl, aby se za mé přítomnosti sám přesvědčil o nefunkčnosti a ten HDD mi nechal a vrátil mi peníze nebo dal nový, identický HDD. Tenhle návrh mi ale neprošel, chtěl ten HDD jako nedílnou a nezbytnou součást reklamačního postupu, což jsem naopak nechtěl já a reklamovat jsem to nemohl.

Pokud to tedy není nic proti ničemu, pak se ptám, zda vy to máte jako velká firma jinak a nemusíte vadný díl někomu dávat?

Dotaz

Ondřej Bakan, 05.04.2013 10:28:18

Zaujala mě věta "Do teď jsme pošťáka identifikovali podle tváře, nově nám bude muset i on ukazovat občanský průkaz."

Pokud vím, tak právo legitimovat má jen omezené množství orgánů (PČR, MP,...), jak tedy toto chcete provést? Pokud by šlo o nějaký "průkaz doručovatele", tam je to jasné, ale doručovatel nemá žádnou povinnost se legitimovat příjemci občanským průkazem.

Zajímal by mě totiž Váš postup v případě, že přijde pošťák v ne zrovna dobré náladě a z trucu odmítne OP ukázat. Vy ho tedy nepustíte. Uškodíte tím ale přece jen a jen sobě, protože vy přijdete o zásilky.

Nerýpu, jen mě to okamžitě napadlo a skutečně mě to zajímá.

Re: Dotaz

Josef Grill, WEDOS, 05.04.2013 10:39:01

Dobrý den,

pošťáka vyřídíme snadno. Přijde, my jej nepustíme do budovy a vše s ním vyřídíme venku na ulici.
Problém by neměl nastat.

Ondřej Bakan, 05.04.2013 10:40:11

Děkuji, to byla jen troška teorie :)

tomas, 09.04.2013 18:12:22

nejsem si jistý, ale lustrovat občanky může "kdekdo" - každý s kým chci uzavřít smlouvu má právo si to ověřit..

neukážu, neuzavřem - je to tak řešeno v bankách, kovošrotech..

další věc je pořizování kopie (se souhlasem majitele občanky), běžně dělají operátoři, banky...

další věc je "zádržné občanky" - to nemůže nikdo..

takže když pošťák bude do soukromého prostoru, holt musí vytáhnout občanku a nechat se zkontrolovat :-)

druhá věc jestli on chce :-)