Diskuze ke článku 'Kariéra u WEDOS' - fórum
Nový příspěvek
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dotaz
Dobrý den, rád bych se zeptal jak je to s těmi pozicemi programátora. Z vašeho článku je patrné, že nový zaměstnanec by půl roku dělal na zákaznické podpoře(chatoval, zvedal telefony) až poté době by mohl dělat něco jiného? Takto to je u všech vašich zaměstnanců?
Re: Dotaz
Dobrý den,
ano, několik měsíců bude každý dělat primárně podporu a postupně bude dostávat další úkoly. Krok za krokem.
Děláme to tak u všech. I já nebo jiní kolegové jsme pracovali na podpoře a občas tam i vypomůžeme. Je to důležité z hlediska toho, že každý musí vědět co a jak zákazníci požadují a jak reagují...
Zároveň každý musí pochopit celou filosofii firmy a teprve poté se může posunout na další pozici.
Je to tedy takové zkušební období... předtím, než dotyčného pustíme k dalším záležitostem a zároveň ho mezitím vyškolíme, prověříme a poznáme jeho vlastnosti a spolehlivost.
Peníze a zas jen peníze
Nechápu, proč se všichni ptají na plat. Také by mě zajímalo, kolik tak asi WEDOS nabízí, ale to přece není to, proč tam půjdu. A jak jsem tu četl, když tam půjdu jen kvůli penězům, za chvíli zase přeběhnu jinam.
Četl jsem, co Jakub Vrána psal a přijímací řízení do Facebooku. Sám napsal cca toto: velmi symptaické bylo, že se nikdo nebavil o penězích, až uplně na konci nabídli částku, já ji přijal a bylo to.
A tak to asi má být, chápu, že každý supermarket nemůže nabírat lidi, které to baví a pak se dohodnout, ale velká firma ... WEDOS roste, strašlivě, zisky asi bude mít (v řádu milionů ročně určitě, hrubým odhadem), tak co všichni řešíte?
Strategie, marketing a vubec vystupování WEDOSu se mi líbí. I s podporou mám dobré zkušenosti a to i ve 3 v noci :-)
wedos z pozice zákazníka
rád bych se podělil o své zkušenosti s firmou WEDOS z pozice zákazníka.
Mám u Wedos vedeno několik hostingů a domén, ceny jsou velice dobré, tím ale výhody končí.
Velmi nešikovný je účetní systém firmy, kdy objednávka, platba a daňový doklad má každý jiné číslo a tím i variabilní symbol. To vede ke zmatkům a nemožnosti doklady jednoduše účetně spárovat s platbami a výpisy v bankovním účtu, v mém případě i nechtěným výpadkům, kdy mi firma Wedos pro nedoplacenou 1 Kč, vypnula bez varování firemní stránky, včetně emailů.
Další problém je komunikace s technickou podporou, kdy písemná komunikace nesmírně zdržuje, technici bývají nezřídka arogantní a neochotní pomoci (2 dny jsem s nimi řešil nastavení pro poštovního klienta pro win 8, technici se tvářili, jako že je to něco hrozně neobvyklého, nebo dávali odpovědi typu: vše máte na obrázku v návodu-tam pochopitelně žádné nastavení pro nové typy windows není) ap.
Nerad si veřejně stěžuji na kohokoli, ale přístup firmy Wedos je opravdu mimořádně podivný a mé interní stížnosti nebyly nikdy dořešeny, firma by se měla nad svým přístupem zamyslet a zlepšit jej, pokud si chce udržet zákazníky.
Kamil Voděra
Re: wedos z pozice zákazníka
Dobrý den,
dovolím si reagovat.
U nás právě zákazníci oceňují zákaznickou podporu a zpracované návody.
Účetní systém je postaven tak, aby vyhovoval všem účetním postupům a mohli jsme mít v pořádku audit. Rozdílné čísla a variabilní symboly lze obejít tím, že budete používat zálohový účet. http://kb.wedos.com/fakturace/zalohovy-ucet.html Zkuste se na to, prosím podívat.
Vypínání služeb řeší automat a ten samozřejmě nepozná nedoplatek. Na nedoplatky však automatu upozorňuje dlouho dopředu. Potom zapnout službu nebo omezit pozastavení lze dořešit s naší podporou. Tam jsme vždy vstřícní.
Návod na nové Windows - neznám detaily komunikace, ale máte asi pravdu, protože my s novými windows osobní zkušenost zatím nemáme.
Stížnosti řešíme vždy a máme na to i speciální telefon a kontaktní formulář:
https://hosting.wedos.com/management-contact.html
Každý případ potom posuzujeme individuálně. Zkuste prosím napsat tam a určitě se podnětem budeme zabývat.
Snažíme se neustále vyvíjet a vylepšovat naše služby.
php - framework
Používáte nějaký php framework?
Je nutné aby potencionální zájemce ovládal nějaký php framework?
Je nutné aby potencionální zájemce znal OOP?
Re: php - framework
Používáme vlastní framework. OOP je nutností.
Kariéra
Dobrý večer.
Chtěl jsem se zeptat,Nepotřebujete také Automechanika? :-)
Jsem vyučen v oboru automechanik.Ale největší koníčkem je vývoj web aplikací či tvorba www stránek.PHP, MySQL, HTML.
A mám to Na Hlubokou pár km.
My ho naučíme..
Dobrý den,
nemůžu nereagovat na to, jak jste si jist tím, že se dotyčný zaměstnanec toho u vás tolik naučí..
Poznat fungování firmy je jedna věc, naučit se profesním znalostem jiná..
Ne každý profesionál, který má vysoké nároky na svůj plat, mění práci jen proto, že někde dostane o pár tisíc více.. špatně znáte profesionály a to, že to automaticky předpokládáte, rovněž něco napovídá o proklamované filozofii firmy.
Práce u vás je určitě zajimavá pro leckterého profesionála, skýtá spoustu možností pro nové výzvy a jejich řešení..
Jenže pokud nejste takovému člověku schopni nabídnout ani polovinu z běžného průměrného rozpětí 70-80 tis. měsíčně, nejspíše z toho nezaplatí ani hypotéku, ani dle jeho názoru vhodné školy či školky pro své děti..
Sliby budoucích podílů na budoucích ziscích ještě nikoho nenakrmili ;))
Bez nastinu platu to nejde...
...tak treba ja, kdybych hledal praci (jako admin win serveru, bez rodiny, bez zavazku, ochotny se stehovat) tak o vas ani nezavadim, protoze nepisete jake nabizite ohodnoceni. Staci ramcove 10-20 tis, 20-30 tis. apod. Na pomery jiznich Cech je nicnerikajici hodnota. :-) To je velice dulezita vec, dulezitejsi nez ze budu pracovat s nejnovejsimi technologiemi. :-) A absolvovat umorna vstupni kriteria a pak se dozvedet, ze jsem dovolenou a cas vyplacal zbytecne, protoze nedostanu vic nez mam v soucasnosti. :-)
Re: Bez nastinu platu to nejde...
Dobrý den,
svým způsobem rozumím. Na druhou stranu my si pozveme na pohovor předem vybrané uchazeče a to už je menší skupina. Těm pozvaným už nějaké rozmezí sdělit (dopředu - před návštěvou) můžeme. Určitě to nechceme inzerovat takhle navenek.
Nechceme lidi, kteří to řeší jen a jen kvůli penězům. To se vymyká naší filozofii. Jednak i náš projekt je děláme tak, že primárně děláme vše pro spokojenost klientů a až následně řešíme ekonomickou stránku věci. Zároveň "mzdová spirála" je vstupenkou na "cestu do záhuby" pro všechny společnosti...
Nesmíme zapomenout, že člověk, který dělá práci jen a jen kvůli penězům, tak ji dělá většinou hůře, než když ji dělá kvůli tomu, že ho primárně baví. Člověk, který to dělá jen kvůli penězům, kdykoliv vymění práci u nás za jinou práci jinde. Stačí, aby mu někdo nabídl o něco málo více a on nás opustí. My ho tady naučíme hodně věcí a on odejde jinam. A určitě se najdou firmy, kde rádi připlatí, protože budou chtít vědět, jak to děláme my...
To jsou všechno rizika a okolnosti, která musíme brát v úvahu.
Práce u nás je slušně zaplacena. Je to práce s moderními technologiemi, v příjemném pracovním prostředí, s příjemnými kolegy. Hodně se naučíte a hodně se dozvíte. Jako bonus do budoucna bude podíl na zisku společnosti.
Dobrý den všem diskutujícím.
S pobavením čtu toto vlákno a dovolte mi vyjádřit svůj názor. Tvrzení, že do inzerátu nepatří nabízená mzda je dle mého názoru "mimo". Pokud hledám zaměstnání, přihlížím samozřejmě na obor, pracovní zařazení a na MZDU. Ta je hlavním kritériem. To, že hledáte nadšence, které nezajímá mzda, vaší firmě bohužel vytváří image "kroužku mladých techniků" a ne profi firmy s profi zázemím. Nezlobte se, ale pokud hledám zaměstnání, je hlavním kritériem volby uživit rodinu a dostát finančním závazkům. Nadšení se zatím nikdo nikdy nenajedl! A jelikož nejste zdaleka jedinou organizací tohoto charakteru podnikání, obávám se, že opravdové odborníky tímto mlžením neoslovíte.
Bože, já tu na žádnou pozici kandidovat nebudu, protože teď nic nehledám, na mzdu bych se pochopitelně rád podíval, ale diskuze o tom, jak má wedos formulovat svoji nabídku zaměstnání, mě přijde úsměvná. Pokud se Vám nelíbí podmínky, tak jim prostě svůj životopis NEPOSÍLEJTE. Nechápu, proč je v Čechách ve zvyku v každé druhé diskuzi remcat. U nás berou lidi dost, ale každej nastupuje s tím, že má první cca 2 měsíce tak polovinu, než se zaučí.
Já také nebudu ani nepotřebuji "kandidovat", jen mě pobavily argumenty typu do "práce nechodíme pro peníze". Přeci z logiky věci, když chci pracovní místo, musím předem znát co zaměstnavatel požaduje a co za to nabízí. To jsou vstupní podmínky pro to, abych se rozhodl, zda se budu ucházet nebo ne. A mzda je jedna z klíčových podmínek. Ale dozvědět se to až po absolvování různých kol řízení... Nechci remcat, jen říkám svůj názor, stejně jako vy. To je právě ta diskuze...
Dobrý den,
dovolím si jen ocitovat jeden odstavec z jednoho rozhovoru, který mi poslal jeden z diskutujících:
http://www.firstclass.cz/miliardari/nejlepe-placena-sefka-popisuje-5-typu-uchazecu-ktere-vyhazuje-od-pohovoru/
"Plat nechte být. Je to až krok 2. Nejdříve musíte být přijati. Odmítnout nízký plat nebo licitovat o jeho výši můžete kdykoli poté, co zaměstnavatel uvede, že již s vaším angažováním plně počítá. Ale u pohovoru vy nejste těmi, kdo vybírá."
Mimo jiné je to také o tom, že pokud se k nám bude hlásit skvělý uchazeč, tak bychom byli blázni kdybychom si ho nechali utéct jen kvůli pár tisícům.
Dobrý den, musím na Vás reagovat -- i když rozumím vašemu názoru, nesdílím jej z prostého důvodu -- WEDOS totiž nehledá "zaměstnance, aby jim mohl platit plat". Pro WEDOS je důležité, aby lidi, které nabrou, práci dělali s láskou a s plným nasazením.
Stručně: Wedos nehledá, jak komu zaplatit mzdu, wedos hledá lidi, kteří pomohou projektu.
Ale to je jen můj názor. A právě třeba díky tomuto je Wedos firma, která patří k těm oblíbenějším.
plat
"odpovídající platové ohodnocení"
Jakou částku si pod tím máme představit ?
Re: plat
Tak tak... Plat je dulezity parametr proc se stehovat do Hluboky. At zverejni aspon nejakou relaci.
Dobrý den,
plat (respektive správně mzda) je důležitý parametr, ale zároveň je to jen jedno z měřítek.
Na jihočeské poměry platíme dobře. Nemyslíme si, že taková informace patří do inzerátu. Je tam rozptyl podle zkušeností, odbornosti a kvality odvedené práce. K tomu samozřejmě jsou příplatky (třeba za práci v noci nebo za pohotovost) a odměny.
Je možná předčasné psát i o tom, že pro zaměstnance máme slíbené podíly na zisku společnosti. Již nyní tvoříme provozní zisk a do budoucna bude tato odměna poměrně zajímavým bonusem.
Nehledáme lidi, kterým jen a pouze záleží na tom, jaký mají plat. Takový člověk u nás dlouhodobě nevydrží. Naučí se, respektive my ho naučíme a on odejde při první příležitosti jinam, kde budou chtít jeho zkušenosti (a informace o nás) a nabídnou mu o pár stovek víc...
Hledáme lidi, kteří se chtějí něco naučit, kteří chtějí pracovat v příjemném kolektivu, kteří chtějí pracovat s nejmodernějšími technologiemi a zároveň vidí v našem oboru (a zaměstnání u nás) dlouhodobou perspektivu.
Výběrové řízení probíhá v několika kolech a uchazeč se jistě včas dozví o tom, jaký plat (mzda) ho u nás čeká.
Prave proto nesezenete schopne lidi, pouze nadsence, kteri se budou ucit/testovat za pochodu a budete mit s nimi vice prace.
Dobrý den,
každý člověk musí chápat naši filozofii a to, že je někdo dobrý odborník neznamená, že k nám zapadne.
Pokud jde o mzdu, tak platíme dobře a čísla nejsou v tomto okamžiku podstatná. Čísla se dozví uchazeč, který se dostane do užšího výběru.
Náš úspěch je založen na našich lidech. Kdybychom vybírali zaměstnance jen podle odborných znalostí, tak bychom nikam nedošli... Tvoříme tým, vytváříme hodnoty týmově.
Bohužel, vaše "slušně placená" vypadá, že není až tak slušně placená a že se dostáváme leda tak na úroveň průměrného platu v ČR.
Classic, ale pro absolventy je to možná dobré. Lituji toho profesionála co o vás zavadí ;)
Dobrý den,
ano, a na to jste přišel jak? :-)
U nás jsou různé pozice a mzda odpovídá mzdě, která je v tomto oboru.
Každý uchazeč, který se dostane k pozvání na osobní schůzku, bude o mzdě informován.
S velkou úctou pánové ....
Pokud bych dělal vstupní rozhovor s nějakým uchazečem a ten mi sdělil, že ho v první řadě zajímá výše platu aby si mohl dovolit hypotéku a posílat děti do škol - tak ho ještě mezi dveřmi nakopu do p/****** a pak s ním ty dveře vyrazím
Ta nabídka práce je o tom, že hledám někoho na určitou pozici a jsem mu ochotný dát určitou částku - ne o tom, že hledám pracovníka, který si bude diktovat, za kolik bude milostivě dělat.
Pokud se někomu nelíbí platové ohodnocení, tak prostě musí shánět místo, kde ho ohodnotí podle jeho představ - a ne o tom držkovat na různých fórech. Pro mě jako pro zaměstnavatele se takový člověk okamžitě stává nespolehlivým elementem, na kterém stavět další rozvoj firmy je velmi rizikové, to si laskavě uvědomte.
a naopak, pokud by mi potencionální zaměstnavatel odmítal sdělit co mi za odvedenou práci zaplatí tak to opět odnesou dveře !!!
Každý má zaběhlý jiný systém, ale pokud je ve hře i stěhování ... je reálná výše výdělku hlavní kritérium
"Ta nabídka práce je o tom, že hledám někoho na určitou pozici a jsem mu ochotný dát určitou částku - ne o tom, že hledám pracovníka, který si bude diktovat, za kolik bude milostivě dělat"
No a právě každý potenciální pracovník chce znát předem tu "určitou částku", aby se mohl předem rozhodnout, jestli je ochoten za tuto mzdu práci vykonávat. To není diktát, jen "karty na stole". Zaměstnání je OBOUSTRANNÝ vztah mezi firmou a zaměstnancem. Zaměstnanec firmě odevzdává určitý potenciál a ten má určitou hodnotu, kterou by každý měl znát.
Pracovní vztah je oboustranný. Vždy, když má jedna strana potřebu něco tajit, tak je něco špatně. Výmluva na druhá a další kola je hloupá. To je jako bych k Vám přišel na pohovor a vy jste se mě ptali zda umím nějaké PHP frameworky a já bych Vám řekl, že se to dozvíte až v druhém kole.
Náš svět je založen na penězích a to, že někdo chce znát hodnotu poptávané práce není nic zlého.
Dobrý den,
my nic netajíme. Jasně jsme napsali náš postup při výběru a než nás někdo navštíví, tak se dozví víc.
Nechceme lidi, které zajímá jen mzda. U nás se dá vydělat dobře. Hledáme lidi, kteří mají stejnou nebo podobnou filozofii. Primárně zákazníkům nabízíme kvalitní služby a to potom přinese i zisky. Stejně tak i zaměstnanec...
Dobrý den,
tajíte jinak by jste plat uvedli v přibližné hodnotě. Člověk, kterého nezajímá plat jakožto jakákoliv jiná pracovní podmínka je nezodpovědný, ale určitě není zastáncem nějaké filozofie.
Jistě máte spočítané náklady na pozici a to včetně platu. To je stejné jako s obligátní otázkou " Jaké si představujete svoje ohodnocení? ".
Tuty otázky...
Tuty otázky mě naprosto vytáčí u pohovorů:
* Kde se vidíte za 5 let?
* Jaké si představujete své ohodnocení?
* Proč si máme vybrat právě Vás?
U některých firem (ne Wedos, ale mluvím třeba o různých... no ne tak slušných firmách :-)) mi přijde, že nemají něco spočtené, tak nechají udělat návrhy žadatele a na základě toho pak udělají nějaké rozhodnutí.
Otázka platu je velmi důležitá, to nepopírám, ale Wedos tímhle velmi jednoduše odfiltruje lidi, kteří to chtějí dělat jen kvůli prachům. A já s tímhle naprosto souhlasím. Nesnaží se kvantitativně prodat nabídku, ale hledají kvalitu. A tak to má být.
Re: Tuty otázky...
Dobrý den,
jak jsem psal v předchozím příspěvku. Co se týká výplaty, tak ty představy jsou někdy přesně naopak a ochota dohodnout z naší strany také. Když někdo umí, tak se dohodneme. Když neumí, tak nemá smysl se dohadovat...
Otázky, které jste popisoval jsou logické. Proč?
* Co chcete dělat za X let?
Někdo nyní programuje, ale do budoucna chce dělat v rodinné firmě obchodního ředitele nebo chce šéfovat třeba WEDOS. Je potřeba to vědět včas. Firmu neplánujeme na týden nebo měsíc..., ale na roky. Jinak bychom neinvestovali desítky milionů korun a obrovské úsilí...
Pokud někdo neví, co chce dělat v budoucnu, tak u nás nemá co dělat...
* Jaké si představujete své ohodnocení?
Pokud se k nám někdo hlásí na podporu a má rekvalifikační kurz na ovládání PC a jinak nulové zkušenosti a požaduje 50.000 korun měsíčně, tak je pro obě strany naprostá ztráta času se scházet.
Z životopisu nepoznáte nic. Tam se každý vychválí. Z několika otázek poznáte mnohem více a ze setkání poznáte zase mnohem více. Nejde však pozvat 200 uchazečů na pohovor...
* Proč si máme vybrat právě Vás?
Každý by měl umět definovat svoje přednosti.
U nás to spočítané máme, máme to předem jasné, ale vezměte si třeba programátory. Jsou lidé, kteří programují v PHP 15 let, ale tak "prasácky", že je k nám vzít nemůžeme. Jiný, který programuje 13 let, tak to dělá skvěle a toho rádi zaplatíme odpovídajícím způsobem. Jindy přijde člověk, který programuje půl roku, ale má talent (a rozum a má to v hlavě srovnané). Ten se nám hodí, ale nemůže dostat mzdu stejnou jako ten předchozí. Bude se u nás dlouho a dlouho učit...
Ano, hledáme kvalitní lidi. Víte, já vždy říkám, že nemám strach z konkurence a nemám strach z jiných věcí okolo. S tím si poradíme. Já vždy říkám, že "přes palubu vás mohou hodit jen lidé, kteří jsou s vámi na jedné palubě". Proto je výběr pracovníků mimořádně důležitý a složitý proces a otázka mzdy je asi až na druhém místě (kdo si ji zaslouží, tak ji dostane v odpovídající výši). S uchazeči si musíme "sednout" a musíme si vyhovovat. Musí k nám zapadnout.
U nás ve firmě máme velmi pohodovou atmosféru, velmi slušné pracovní ohodnocení (plus do budoucna velké bonusy) a nikdo u nás není ve stresu a s bičem nad hlavou... Jenže takovou atmosféru nedokáže přijmout každý. Někdo potřebuje "bič" nad hlavou, protože jinak nic nevyrobí...
Abychom si rozuměli -- jak píšu výše (dříve), já proti těmto otázkám od firem, které vědí co chtějí naprosto nic nemám ;)
Vadí mi takové otázky, pokud jdu řekněme na brigádu, která spočívá v čepování kávy na nádraží. Tak pokud se mě tam někdo zeptá "kde se vidíte za 5 let", je to pro mě známka toho, že neví, koho hledá a otázky vyšťoural asi v nějaké příloze Blesku pro zahrádkáře... (záměrně jsem to přehnal, ale víte, jak to myslím...)
Samozřejmě tyto dotazy chápu, pokud mají smysl -- tak jak píšete.
Detailněji o otázkách:
* kde se vidíte: Jistě, tak to je. Pokud se někdo hlásí na "hodně dlouhodobý poměr" a ne jen si přivydělat (což vy určitě ani z časově investičního hlediska nechcete), tak se musí "odfiltrovat"
* Z životopisu není poznat skoro nic, souhlasím. Jednak jsou životopisy psané "na míru" firmě, do které se někdo hlásí, druhak "mohou" (a často jsou) vychválené. Sice je fajn, že je daná osoba na papíře sebevědomá (přijde mi to lepší než naopak, ale samozřejmě ne ultimátně), ale znalosti jsou znalosti...
* Své přednosti -- naprostý souhlas. Pokud se hlásí člověk k vám, do vedení firmy a tak podobně, měl by být schopen odpovědět rozumně i ve své podstatě na "nesmyslné" otázky; teď nemyslím nesmyslné jako "bezesmyslné", ale ve své podstatě firmě může být jedno, co uchazeč odpoví, důležité je, aby z odpovědi bylo jasné, že má nějaký cíl a že si za tím cílem jde. Tedy samozřejmě je dobré poslocuhat, co říká, protože přece jen odpověď "chtěl bych být prezindent republiky" je fajn, ale ehm ehm... ;) ;)
Spočtené: Jasně, no. Je vidět, že hledáte hlavně rozumem a ne "statistikami". Nejhorší jsou uchazeči, kteří se statistikami i ohání (např. já už učím 30 let, tak mě musíte vzít...) Jako jo -- může učit dlouho, ale jak jsem říkával svým studentům, raději budu poslouchat přednášku od zapáleného doktoranda, který toho třeba tolik neví, než od dýchavičného profesora s 10 tituly, kterému ale není rozumět. A tady je to analogické...
Přes palubu: To je velká pravda! Velmi dobré přirovnání, to budu asi používat ;);)
Firma: Tomu věřím, no. Líbí se mi spousta věcí, které děláte (ale samozřejmě se mi i spousta věcí nelíbí), ale jedna z věcí, které se mi líbí (a těch opravdu převažuje a to neprovozuji rektální alpinismus, myslím to vážně) je, že se bavíte s lidmi asertivně a máte i asertivní marketing, vystupování. Nemám nic proti obyč reklamě, ale... já si prostě už ani nepamatuju, čím jste mě kdysi zaujali vy. Ještě jste zdaleka ani nebyli tak "rozjetí", ale co si pamatuji, tak se mi z nabídek, které jsem hledal, líbil váš přístup k lidem. Firma není jen jméno v rejstříku, je to i "interfejs", kterým se prezentujete. A pokud se firma prezentuje jako banda povýšených idiotů, kteří se nestydí vzít si peníze za nic (narážím na helpline Microsoftu třeba...), tak tak vypadá, i když má slušné a kvalitní produkty.
Mno. ;)
Dobrý večer,
myslím si, že jste to napsal hezky a už nemá smysl k tomu cokoliv dodávat. Byla by to naprosto škoda :-)
Děkuji moc za "rozhovor" a moc si vážím Vašeho času, který jste této výměně názorů věnoval. Je to skutečně vše o psychologii a filosofii a vše musí do sebe zapadat. Stejně jako například na fotbale - 11 nejlepších hráčů světa neudělá nejlepší (a neporazitelný) tým na světě. 11 velmi dobrých (ne však nejlepších) hráčů, kteří budou mít stejný cíl a budou k sobě patřit, určitě dokáže víc. A tak nějak to stavíme i my.
Já též děkuji, bylo to fajn odlehčení večera nad nelehkým tématem. :-)
Hezký večer.
Dobrý den,
netajíme. Netajili jsme nikdy a netajíme ani nyní.
To, že neuvádíme mzdu, nic neznamená. Každého to zajímá, ale vždy je nejprve potřeba si ujasnit co uchazeč umí a co nabízí a podle toho může vypadat naše nabídka.
Dotaz na představu o platovém ohodnocení není nic špatného. Pokud se někdo cítí, že umí, tak ať si řekne o sumu, kterou požaduje. My si uchazeče otestujeme a následně se rozhodneme buď nabídnout požadovanou částku nebo ne. O tom to snad je...
Smutné je to, že v naprosté většině případů se na mzdě nedohodneme s uchazeči, kteří mají nejhorší znalosti a zkušenosti. Naopak s lidmi, kteří umějí se na mzdě téměř vždy dohodnete. Nevím čím to je :-) . Možná je to tím, že když někdo umí, tak se s ním chcete dohodnout "za každou cenu" a naopak s člověk, který nic neumí (a jen si o sobě myslí) se nechcete dohodnout ani zadarmo...
Však já s vámi souhlasím :-) Vaše politika zveřejňování informací se mi líbí, dělám to stejným způsobem.
* Přihlásí se mi X zájemců, z toho X/2 chce vědět cenu nebo "pápá" ==>pápá
* z těch X/2 vyberu na základě nějakých otázek řekněme X/4 nebo X/5 a těm nabídnu cenu a zeptám se, co si představují a hledám kompromis
* Nejvhodnější kompromis znalostí/požadavků/nároků/ceny vyhraje.
Neříkám, že je to ideální, ale osvědčilo se mi takhle hodně filtrovat...
Jinak ohledně znalostí... možná to bude tím, co píšete; ti, co vědí, jsou sebevědomější a chtějí se dohodnout "za každou cenu" ;) Ale přiznám se, psychologické aspekty tohoto jsem nikdy nezkoumal ;)
Dobrý den,
:-)
Někdy je to věda. Každá firma však má svoji filosofii a tu udává vedení a to si musí vybrat uchazeče, kteří do té firmy "zapadnou" a budou tam patřit.
Ta psychologie k tomu určitě patří a je to složité. Moc složité. Když máte uchazeče, který je umí a zamlouvá se vám a chcete ho získat, tak máte ochotu se dohodnout. A naopak...
Asi tak nějak ;) Já samozřejmě nikdy takovou megakolosální firmu jako Wedos neměl (a mít nebudu, protože se tam za 5 let nevidím :-D), takže nemám takové zkušenosti. Bral jsem pár lidí a abych pravdu řekl, nemohl jsem si moc vybírat, naštěstí to byli kvalitní lidé.
Psychologie k tomu určitě patří, no. Bohužel jsem "obchodní psychologii" nikdy nestudoval detailněji, abych pochytil různé fígle.
Každopádně díky za fajn rozhovor ;)
Dobrý den, pane Jiří,
nadšenci se budou mnohem raději učit nové věci, než zaběhnutí pracovníci z jiných firem. Dále to většina z nich bude dělat proto, že je to baví a chtějí něco dokázat - není tam hlavní motivace peníze, což zase u člověka s praxí může být důležitý parametr (ono je to i logické).
Tato firemní filosofie se mi naopak líbí, dělá to takto více velkých firem a možná to je odlišuje od ostatních firem. Možná právě proto jsou úspěšní.
Přeji hezký večer
Adam Cironis
Je to také o tom, že nejspíše neseženou již zaměstnaného člověka se zkušenostmi. Takhle seberou par nadšenců a budou se v práci učit. Když tu pan Grill psal, že plat odpovídá průměrnému v kraji, tak se určitě většině schopným nevyplatí ani odpovídat na nabídku.
Opravdu a jen jde o to, jestli seženou nadšence nebo lidi, který umí a mají dostatek zkušeností. To ten hosting bude pak vypadat...
Dobrý den,
mzda je u nás průměrná v oboru, nadprůměrná z hlediska regionu.
Je lepší si někoho vychovat, než mít někoho se špatnými návyky. Jsme trochu specifická firma a hodně záležitostí řešíme jinak, než je běžné.