Diskuze ke článku 'Zamyšlení: Ne, nejsme bez chyby, ale ...' - fórum

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
jsem, si skoro jistej ze na strankach nemate nikde uveden email,
pokud ano tak bych ho cekal v kontaktech, vy nas taky kontaktujete přes email a o chapte nemluve
Re: mail
Na stránkách neuvádíme veřejně kontaktní e-mail na nás. Namísto toho je k dispozici kontaktní formulář, následná komunikace pak probíhá po e-mailu.
Zaprvé se tak bráníme proti návalu spamu, zadruhé je lepší komunikaci zahájit právě přes formulář, protože se nám tím může zákazník řádně autorizovat (prokázat svou totožnost tím, že je při vyplňování formuláře přihlášen).
Někteří lidi mezi které patřím i já preferují spíše kontakt prostřednictvím e-mailu než přes nějaký formulář. Chápu, že e-mailovou adresu nechcete zveřejňovat mj. i kvůli spamu, ale tu spameři mohou získat i jinak. Navíc proti spamu se do jisté míry dá bojovat i jinak. Já tu e-mailovou adresu WEDOSu znám a tak mi to až tolik nevadí, že na vašich stránkách nikde není uvedena, ale na začátku když jsem s WEDOSem začínal tak mi to taky trochu vadilo, že jsem s vámi musel navázat kontakt nejdříve prostřednictvím formuláře. Pokud jde o tu autorizaci tak ten váš formulář jde odeslat i bez přihlášení a tím i bez autorizace.
Vyplnění kontaktního formuláře je úplně to samé jako odeslání e-mailu, ale má to bonusy navíc. Je to přímo doručováno do našeho tiketovacího systému, lze se autorizovat (okamžitě vidíme co je to za zákazníka, jaké má u nás služby, můžete provádět akce vyžadující autorizaci, my i zákazníci uvidí historii konverzace v administraci). Nehledejte za tím nic otravného.
Důrazně doporučujeme využívat kontaktní formulář. Pokud po nás budete požadovat něco v souvislosti s vašimi službami, stejně vás na něj odkážeme, bez řádné autorizace spoustu věcí neděláme.
Pane Stastny, trochu nas tu obelhavate.
Pomoci ticketovaciho systemu lze monitorovat i emailove schranky, takze to vase tvrzeni o "bonusu" je jaksi mimo misu.
Pro zakaznika, ktery vam nechce uvadet zadne svoje udaje, ale potrebuje se pouze na neco informovat, je to diskriminacni vec.
Bonus je mozna pro wedos, nikoliv pro zakaznika.
Formular ma nekolik dalsich zasadnich nevyhod.
Nejsem schopen poradne sledovat vyvoj komunikace v case. Ano, muzu si poslat kopii dotazu k sobe do mailu, ale to je tak asi vsechno. Kdyz pak budu za mesic hledat co jsem do formulare psal, logicky to budu hledat v odeslane posle, zatimco kopie z fomrulare mi prijde do dosle posty, s nesmyslnou adresou, bez moznosti si z komunikace vyrobit "vlakno", nebot mi uvodni mail z formulare bude stale "trcet" mimo.
Ja osobne (a vim to i o spouste dalsich) mam k formularum averzi.
Pokud nejste zákazník, výhody formuláře nevyužijete.
Pokud jste zákazník, je formulář nutností. Když po nás budete potřebovat nějakou informaci nebo změna u vaší služby, bez formuláře to nepůjde.
Nemáme důvod někoho nějak obelhávat. Ten náš formulář vám asi něco udělal, tak ho nemáte rád :-)
Pro komunikaci s vámi ten formulář nutností nemusí vždy být a to ani v případě, že se jedná o zákazníka. Pokud váš zákazník nepožaduje od vás provést nějaký zásah u služby, ale pouze má nějaký dotaz tak nevidím důvod proč by se musel nutně autorizovat.
Podobně jako Zdenek i já mám k různým formulářům (nejen k tomu vašemu) tak trochu averzi. Nejde o to, že by mi nějaký formulář něco udělal, ale často se setkávám s formuláři které požadují vyplnit kde co včetně osobních údajů, jinak formulář nejde odeslat a divím se k čemu to vše je někomu potřebné když k tomu k čemu je tento formulář určený tyto mnohé údaje většinou nejsou potřebné.
Ten váš formulář mi až tolik nevadí a proto to neberte jako kritiku. Chtěl jsem pouze vyjádřit můj názor na to. Tak jak jsem už psal preferuji ale spíše kontakt prostřednictvím e-mailu než prostřednictvím kdejakých formulářů.
tak zkuste najít email třeba na Vodafone, tohle bych Wedosu nevyčítal. Navíc, když se stanete jejich zákazníky, tak s nimi můžete komunikovat několika způsoby, mail, online, telefon a pod. Ze začátku, než jsem pochopil vše co bylo potřeba jsem s nimi byl v kontaktu dost často a vždy k plné spokojenosti...
FANDIMWEDOS pro třetí fakturační období
:)
zvláště u dedikovaného serveru
Ano, občas k chybě dojde...
...třeba když v tomto článku zůstane slevový kupón, který již ale nelze použít :o)
Re: Ano, občas k chybě dojde...
Dobrý den,
máte pravdu. Uděláme to jinak. Kupon platí do pátku 25.1.2013 a uvedeme to tak i do článku.
Když už jste dočetl až na konec... :-)
Jen vidíte, že se k problémům stavíme čelem.
Re: Ano, občas k chybě dojde...
V pořádku, objednal bych i tak - je jasné, že tolik textů se nedá udržovat perfektně aktuálních. Ale říkal jsem si: "líná huba, holý neštěstí". A ono to tu vážně funguje, děkuji!
Cloud u WEDOSu?
Bude mít WEDOS taky cloud? Možnost vytvořit a zlikvidovat server podle potřeby by se hodila, VPS na měsíc se mi už z dnešního pohledu zdá docela předpotopní.
Umí v současnosti WEDOS třeba load balancer, možnost zreplikovat si databázové servery apod?
Re: Cloud u WEDOSu?
Je otázka čemu říkáte "cloud". Každý si pod tím představí něco jiného.
Pokud vám jde o to mít služby účtované dle okamžité spotřeby prostředků, které můžete libovolně měnit, tak to nenabízíme ani neplánujeme. Ale zkuste si spočítat, zda vám naše "necloudové" řešení nakonec nevyjde finančně výrazně lépe než "cloudové" (která se obvykle pohybují v jiných finančních dimenzích).
Load balancer a replikaci přímo nenabízíme. My totiž pronajímáme "holý" virtuální hardware. Nad ním si můžete postavil cokoliv chcete.
Re:
K službám wedosu bych taky měl pár malých výtek, ale nic nemůže být bez chyby ;) A žádné velké chyby jsem neobjevil. Dříve jsem využíval webhosting od jiné firmy, který byl naprosto skvělý, srovnatelný s tím Vaším, ovšem za pětinásobnou cenu. Což nebyl zase takový problém, za kvalitu je třeba připlatit. Co mě u nich ovšem naštvalo, bylo to, že zákaznická podpora byla naprosto nepoužitelná. Když už jsem je tam náhodou zastihl, zjistil jsem, že toho vím daleko více než oni a to mi moc s problémem nepomohlo. Zde u Wedosu je podpora vynikající - psal jsem na ni cca 4x a pokaždé tam někdo byl, a i když mi jednou nedokázali poradit, vždy jsem byl spokojen. A to je myslím to hlavní, ušetřit peníze je pěkná věc, ale bez podpory by to bylo k ničemu. A ta u Wedosu je.
Sám moc dobře vím, jaké to je, mít nějaký úspěšný projekt (a to není ani zdaleka tak úspěšný jako ten Váš) a vypořádávat se s tou nenávistí či závistí ostatních. A radím Vám stejný způsob, jakým to řeším já - hodit to za hlavu. Nenávistivce a závistivce stejně nepřesvědčíte. Většina z nich to nedělá ani proto, že by Vás neměli rádi, nebo měli špatné zkušenosti (klidně bych si vsadil, že minimálně 20% z nich o Vašich službách neví téměř nic).
Jak říká jedna známá Internetová hláška, "Haters Gonna Hate" ;)
Tímto Vám přeji mnoho úspěchů a ať to nevzdáváte.
Krása
Krásné slohové zamyŠlení, a čistá pravda.
S WEDOS-em jsem nadmíru spokojen, nejen že zákaznická podpora pomůže,ale udělá i to, co nemusí, (dělají navíc).Zaco jim děkuji!
WEDOS je dost levny, a kdo opravdu něco chce, tak bych mu doporučil jen a jen WEDOS.
Zmetek
Zmetek, tak bych nazval někoho, kdo vydělává s Wedosem a přitom anonymně v diskusích na něj nadává. A je úplně jedno, zda pomlouvá Wedos nebo jinou firmu, díky které si pravidelně přichází na slušné peníze, tohle se prostě nedělá. Zmetek jeden...
kritiku nechápem
S webhostingom aj VPS som veľmi spokojný. Ušetril som vďaka Wedosu veľa peňazí a s podporou nemám čo riešiť lebo všetko funguje tak ako má. Ďakujem.
Předmět
Zdravim Vas,
trochu Vas na ziaciatku zvozim za tu anonymitu.
Internet ma byt slobodny a anonymny. Bez anonymity sa vytrati sloboda a dopadneme ako v GB ci USA, moslimskych krajinach, rusku, cine atd. Napokon uz sme tu totalitny rezim mali. Internet je miesto kde si moze ktokolvek moze napisat hocco a tak by to malo ostat.
Chapem ze ste trosku rozcarovani z ludi ktori vam nepraju ale vitajte vo svete businessu.
Nechapem vsak, preco stracate cas vysvetlovanim nezmyslov aj ked to myslite dobre je to zbytocne strata casu. Neprajnici budu vzdy. Vysvetluje forpsi, pipni alebo zoberme si hocaky iny zahranicny hosting amazon, hostmonster atd, vysvetluju po forach alebo obhahuju sa proti klamlivym vyjadreniam na ich adresu?
Neprajnici pisu preto lebo vedia ze budete reagovat, nema to zmysel. Venujte ten cas radsej napr novym technologiam zlepsovaniu sa, nevravim ze to nerobite ale pochopte aj keby ste fungovali na 100% stale by sa nasli neprajnici, proste to v zivote tak chodi.
Zbytocne sa nad tym nepozastavujte podla mna prilis casto uvazujete preco na vas niekto nadava a venujete vela tejto problematike a vysvetlovaniam.
Je si vsak nemyslim ze tito jedinci maju taku silu aby odradili zakaznikov od vasich sluzieb.
Leading edge, kvalitne pripojenie, kvalitny hardware, dobre ceny, schopny kolektiv ludi, znalci v problematike. To je vasa sila, to vas predava, preto som sa ja aj mnoho co poznam rozhodli pre vas. Nikto nam neponukol lepsiu ponuku ako vy, nikto nema lepsie sluzby ani v zahranici.
Zbytocne neplytvajte energiu tam kde ju plytvat netreba, expandujte cim skor do zahranicia, spravte si reklamu na nejakom zahranicnom php webe a o zakaznikov nebudute mat nudzu. Napokon o zakaznikov nemate nudzu ani teraz. Hlavne uz nestracajte cas na forach s vykonstruovanymi debatami. Mate ovela dolezitejsie veci a plany ktore treba naplnit vid. TODO list.
Drzim palce
vas zakaznik a akcionar
(v anonymite, lebo internet ma byt anonymny)
Re: Předmět
Anonymita internetu má svůj nemalý význam. Myslím, že každý by měl mít právo v internetu vystupovat anonymně pokud to uzná za vhodné. Na anonymitě nevidím nic špatného pokud ji někdo nezneužívá k podvádění, zločinům, různým nekalostem atp.. Samozřejmě jsou situace kdy anonymita není příliš žádoucí, např. když se jedná o lidí z nějaké firmy, organizace atp. aby se vědělo kdo za tím stojí. Pokud lidí neprovozují v internetu nic nekalého nebo něco za co by se museli stydět tak by ani nemuseli vystupovat anonymně, ale můžou mít důvody proč zůstat raději anonymní. Ne každý je ochoten být terčem útoku za svoje názory a tak je raději vyjadřuje anonymně aby se tím terčem útoku nestala třeba i celá jeho rodina.
Oceňují to, že se lidi z WEDOSu zapojují do různých diskuzí a vysvětlují lidem to co jich ohledně WEDOSu zajímá. Je to něco co si zaslouží pochvalu, protože něco takového se u jiných firem jen tak nevidí, pokud vůbec nějak s lidmi komunikuji. Nepovažoval bych to za zbytečnou ztrátu času vysvětlováním nesmyslů. To co pro někoho je možná nesmysl může být pro jiného zajímavou nebo důležitou informaci. Je lepší když ta informace přijde přímo od zdroje než aby se šířily často nijak neověřené a někdy i nepravdivé informace. Samozřejmě tam kde je vidět, že někomu jde hlavně o pomlouvání WEDOSu nebo se neumí ani slušně vyjádřit je asi lepší na to nereagovat.
Já s WEDOSem jsem spokojený a považují ho za jeden z nejlepších českých webhostingů. Možná jsou i lepší webhostingy, ale asi i za mnohem vyšší cenu. Mne ale to co nabízí WEDOS prozatím nadmíru vyhovuje a stačí. Jsou u WEDOSu samozřejmě i některé drobné nedostatky na které se nebojím upozornit bez ohledu zda se to někomu líbí nebo ne. V žádném případě tím ale nemám v úmyslu WEDOSu jakkoliv škodit nebo WEDOS pomlouvat.
Velice dobře napsáno
Z mého pohledu velmi dobrá reakce. Nikdo se nikdy nezavděčí všem. Takže si nedělejte vrásky z toho, že pár promilím zákazníků prostě nesednete a je jedno, z jakého důvodu. Vždycky je jednodušší ničit (pomlouvat), než stavět a tito lidé toho využívají.
Soustřeďte se na vaši práci a na zbylé desítky tisíc zákazníků aby byli spokojeni, a ty tzv. prudiče nechejte žít vlastním životem. Jen z povdzdálí sledujte, aby jejich lži nepřerostly nějakou hranici, případně se zapojte tím, že ukážete holá fakta.
Věřte tomu, že každý hosting v ČR Vám může závidět (a velmi pravděpodobně i závidí) počty zákazníků, ať už se jedná o nárůst registrovaných domén, hostingů nebo třeba VPS. Nakonec o desetitisících zákaznících si drtivá většina hostingových firem v ČR také může nechat jen zdát, a to fungujete pár let...
Je stará známá věc, že spokojení klienti nikam nepíšou (ostatně jak píše i někdo o pár řádků výš), ale já věřím tomu, že krom těch pár promilí nespokojenců, je ten zbytek spokojený. Je také důležité se zamyslet, proč ti nespokojení stále zůstávají... Proč neodejdou, když jim něco tam moc vadí?
Takže to je velký úspěch, který byl dosažen za velice krátkou dobu. Chce to vydržet, rozšiřovat služby a počty zákazníků pak pravděpodobně porostou minimálně stejným tempem, jako doposud.
Tak držím palce, stejně jako většina spokojených klientů, kteří nemají důvod nikde nic psát a přeju další desítky tisíc spokojených klientů, nejlépe z celého světa.
pohled z druhe strany
Dobry den,
mohli byste prosim pridat odkaz na nektera ta fora, kde se realizuji pomluvy o kterych mluvite? Z meho pohledu, protoze jsem s wedosem spokojeny a vlastne ani nevim co by mohlo byt lepsi, obhajujete neco, co neexistuje. Jakesi fluidum, ktere jste si sami definovali. Abych mohl posoudit, je-li vase obhajoba validni, musim znat, pred jakymi pomluvami se vlastne hajite.
Chapejte, muj oblibeny hostingovy provider si stezuje, ze ho zakaznici pomlouvaji a ackoli vase obhajoba zni logicky a dava smysl, zacalo mne zajimat, na co konkretne si je vlastne stezovano.
Re: pohled z druhe strany
Dobrý den,
napsal jsem to nějak obecně a souhrnně. Nejde vzít jednu diskuzi. Jsou to různá fóra (od Lupa.cz, Webtrh, Pcporadna a další a další). Někde to je upravené, někde je to ponechané. To je různé.
Určitě hodně věcí najdete.
Primárně nejde o zákazníky. Primárně jde o lidi, kteří se neumějí ani podepsat :-) . Případů, kdy nějak špatně píší zákazníci je minimum. Od zákazníků kritiku akceptujeme. Posouvá nás to dál. Snažíme se vylepšit naše služby a bez podnětů (a kritiky to nejde).
google mi na "wedos site:lupa.cz" nasel nekolik takovych pomluv. Nic z toho vsak IMO nestoji za reakci.
zkuste webtrh... tam ta diskuze frčí hlavně s pochybnými webhostery, jako banan,savana,...
k anonymitě
Souhlasím s tím, co je v článku psáno o anonymitě. S možností skrýt svou identitu se z komunikace vytratila slušnost a společenské meze. Sám rád v diskuzích používám své jméno, nutí mě to nechovat se jako blbec. Samozřejmě, ne vždy se to zadaří :)
Pekne zamysleni.
Skoda, ze vlozeny slevovy kod je opet jen pro nove zakazniky, s chuti bych obnovila hosting hned po docteni clanku :-) drzim vam i nadale palce.
Zamyšlení
Pane Grille a celý tým Vaší firmy jste mohli toto očekávat, hold uspěch se trestá. Jsou lidé (firmy) co by raději pošpiní jinou jen aby byli oni nej....Já už tady napsal par příspěvku(fb) a to nemam ve zvyku. U Vaší firmy se mi líbí přístup k zákazníkum, super tech. podpora. A pokud někdo napsal, že tady jsou lidé kvůli ceně tak to je omyl. VPS sem měl kdysi u konkurence, jistě byli levnější, ale mě(a myslím že drtivé většině) nejde o cenu, ale o spolehlivost. A u Vás je ceny i spolejlivost na maximalní urovni. Jen Vám přeju pevné nervy nenechejte se odradit těma *********. A ti trapní blogeři? Měl jste pravdu bylo by fér napsat o té chybě prvně Vám a nedávat to na net hned. Prostě závist nad společnosti co se tak rychle rozrostla a bude co nevidět 1 na trhu. Přeji mnoho uspěchů
Ať žije Wedos
Opravdu hodně čtení, ale čte se to dobře :)
Mám u vás rovněž několik webů, a jsem se vším naprosto spokojen. Poslední dobou jsem také zaregistroval několik článků s vaší negativní kritikou. Právě nad tím přemýšlím, a je fakt, že člověk (i já) nemá potřebu o někom psát, dokud je vše v pořádku a nic se neděje. Jakmile se objeví minimální chybička, hned jste ti nejhorší. Tímto veřejně slibuji, že na svém článku brzy zveřejním pozitivní článek o vaší společnosti Jen tak, neplacená reklama, jsem zkrátka spokojen! ;-)
Díky Vám a celému týmu.
P.S.: Chtěl jsem článek sdílet na twitteru, ale pouze mě to přesměruje na chybovou stránku
Re: Ať žije Wedos
Omlouvám se za chyby. Článek zveřejním na svém blogu (blog.jifi.eu), ne na svém článku :)
spokojenost
Také si nemohu stěžovat, transparentnost společnosti, snaha vše vysvětlit, spolehlivost hostingu a nejlepší ceny, tak se mi to líbí.. A po objednání EU domény za 30Kč(!) ještě dostanu odměnu +130Kč:) Před lety jsem uvažoval, že jednou firmy už nebudou dávat věci zadarmo, ale ještě za to platit.. A je to tady:)
Žádné chyby jsem nezaregistroval
Jsme vašim zákazníkem už přes dva roky a za tu dobu jsme nezaregistrovali jediný problém. A konkurenční šťouchance neřešte. "Orel much nelapá."
Re: Žádné chyby jsem nezaregistroval
Já jsem zákazníkem témeř od počátku, co byl hosting spuštěn pro veřejnost. Přesto, že nejsem odborník kontaktoval jsem podporu ohledně problémů s weby 1x za celou dobu, když jsem neuměl nastavit htaccess, protože ten je nutný použít upravený. Používám CMS Joomla, která je označována mnoha hostery jako problematická, náročná, atd. (zejména majitelem Savany, že by jeho striktně omezený hosting nebyl dost výkonný na free CMS?) a tady s ní za cca 2 a půl roku nebyl jediný problém. Takže já děkuju, že vznikl takový hosting, jako je Wedos a ukázal, že kvalitní a spolehlivé služby nemusí stát několik stovek měsíčně, jako často požadují jiné hostingy, které navíc kvalitou a výkonem poskytovaného hostingu s Wedosem nemůžou jít do srovnání, protože prohrávají ještě před tím, než by k něčemu podobnému došlo. Chyby se najdou všude, ale já zatím u Wedosu na nic zásadně špatného nenarazil a co jsem četl v různých diskuzích, tak mělo váhu si takovou, jako když se rozvedete ve zlém a po protějšku byste chtěli pravdivou a nezaujatou informaci...