Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Diskuze ke článku 'Akciový (IPO) šok - shrnutí prvního kola veřejné nabídky' - fórum

03.08.2012
V uplynulých dnech jsme byli překvapeni zájmem o naše akcie. Očekávali jsme velký zájem, ale stejně přišlo překvapení, které nikdo nečekal.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Koupím akcie wedosu

Rastislav Hruška, 13.08.2012 00:31:10

Koupim akcie wedosu :-) Prosvihl jsem to. Mam predstavu do 100ks dam 130 za ks 608887920

Re: Koupím akcie wedosu

Josef Grill, WEDOS, 13.08.2012 09:33:04

Dobrý den,

do budoucna bude možné převody dělat přes nás.

Pokud se s ostatními akcionáři dohodneme, tak bychom připravili další kolo úpisu. Potom budou mít příležitost nakoupit i další zájemci.

Alda, 13.08.2012 10:15:06

Pokud , jak jsem tady někde četl, budou mít přednost stávající akcionáři, tak ostatní už nekoupí nikdy nic.

Josef Grill, WEDOS, 13.08.2012 10:19:28

Dobrý den,

ne, tam je to trochu jinak. Stávající akcionáři mají předkupní právo rovné současné velikosti podílů, ale určitě to nebudou chtít všichni a navíc se dá (právě po dohodě všech akcionářů) udělat úpis tak, že se dostane i na nové.

Zpráva

q, 08.08.2012 14:47:34

Za akcie - chválím realizaci.

Jinak si neodpustím poznámku - už mě po dlouhé době skutečně začíná doslova sr.. a určitě nebudu jediný, když mi email pravidelně bombardujete slevama 20% a na webu vám visí public kód prakticky na to stejné. Nebo ideálně ještě nabízíte slevu vyšší a do emailu chodí nižší.

Hodláte s tím něco dělat? Už dříve vám to bylo z jiných stran připomínkováno a žádná změna.

Spokojený zákazník

Re: Zpráva

Josef Grill, WEDOS, 13.08.2012 09:34:56

Dobrý den,

děkujeme za podporu.

Slevy na webu se snažíme omezit a naopak asi zvýšíme výherní slevy, ale jejich počet snížíme. Tak snad to vyřeší tuto (občas) nepříjemnou situaci.

Rostoucí nominální cena

Výsmek, 07.08.2012 23:40:49

Vzhledem k obrovské poptávce, nebylo by vhodné zvýšit nominální cenu akcií příští emise a to třeba i o 20%? Tedy 120 kč za akcii? Přece jenom je potřeba to prodávat za tržní cenu a ne takhle hodně podhodnoceně, když vidíte jak velká poptávka po tom je.

Re: Rostoucí nominální cena

lojza, 08.08.2012 10:22:47

ja ani nevidim duvod dalsi emise, firma zatim zadne penize nepotrebuje, az budou potreba tak klidne...

Výsmek, 08.08.2012 15:15:46

A co expanze do zahraničí? Na co se omezovat jen na malý český trh?

Josef Grill, WEDOS, 13.08.2012 09:36:05

Dobrý den,

expanze do zahraničí je jednou z cest, která nás zajímá. Nyní máme hodně klientů na VPS mimo ČR a SR a to i přesto, že celý web je česky.

lojza, 08.08.2012 10:26:32

velka poptavka, takhle to ma byt, ted si vezmete kdyz uspokojite kazdeho zajemce o akcie wedosů tak ta potavka se rapidne snizi a likvidita akcii pujde o hodne dolu

me to sice prijde cele takova nafouknuta bublina...

Výsmek, 08.08.2012 15:16:51

Jasně, tak jasně ne každého, ale ta vyšší cena by přijít měla, je vidět, že teď je prostě nasazená nízko. Když se mělo prodávat 2 týdny a bylo vyprodáno za 50 minut.

Aleš Tichý, 08.08.2012 18:21:51

Pokud dobře chápu systém úpisu, tak když upisuju milion a chci vydat 10tisíc akcií, tak musí být po stovce, jinak by to už nebyl milion - asi :-)

pozn.: na co je pod tím příspěvkem captcha, když jsem přihlášenej?

Výsmek, 11.08.2012 14:23:10

Jasně, ale chtělo by to v budoucnu směřovat k tomu, aby jednotlivé kousky měli větší a větší hodnotu, aby na tom současní investoři neprodělali. Tudíž vydat méně kousků za 120 kč, opět s celkovou cenou která bude potřeba.

Josef Grill, WEDOS, 13.08.2012 09:39:47

Dobrý den,

cena v budoucnu se může lišit. Můžeme vydat akcie za 100,-Kč a prodávat je třeba za 200 nebo víc. Skutečná cena byla již nyní vyšší než 100,-Kč za které jsme prodávali a zájemci to poznali.

Uvidíme jak bude vypadat další kolo v budoucnu. Bude to o dohodě s ostatními akcionáři, o číslech jak se nám bude dařit (zda plníme to co jsme slíbili) a o mnoha dalších faktorech.

Původně jsme předpokládali, že za 2 týdny se neprodá všechno a proto byla plánovaná "pojistka". Skutečně se jedná o velké překvapení.

Do pátku jsme hledali s právníky a notářem způsob jak uspokojit současné zájemce, ale nejde to.
Já věřím, že připravíme další kolo a dostane se tedy na další zájemce.

Upozornění???

Ondřej Kubesa, 07.08.2012 14:51:13

Dobrý den, před nedávnou dobou jsem se registroval kvůli upozornění na chystané spuštění úpisu akcí.. velmi nemile jsem teď zjistil, že celá akce již proběhla a upozornění naprosto nikde :-(, ani mailem.. ani SMS. :-(

Re: Upozornění???

Josef Grill, WEDOS, 07.08.2012 21:14:25

Dobrý den,

prověřoval jsem a pod Vaším jménem jsem nic u nás nenašel. Možná hledám špatně, ale všechny jsme se snažili informovat. Bylo to (i) v našem zájmu.

No, i já jsem šokován :-)

Vladimír Sedláček, 05.08.2012 21:13:33

jak rychlý obrat to vše vzalo. Než jsem se rozkoukal, vše bylo již vyzobáno. Tak blahopřeju, hodně štěstí a těším se, že mi to příští snad neuteče.

Peníze z akcií

Miroslav Přenosil, 05.08.2012 17:17:42

Bylo by zajímavé informovat, nejen akcionáře, co za peníze z akcií v budoucnu pořídíte :)

Re: Peníze z akcií

Josef Grill, WEDOS, 05.08.2012 18:42:07

Dobrý den,

žádné překvapení se nekoná. Budou to servery a disková pole FUJITSU. Je to jednoduché. Zatím nemáme jiné potřeby.

Další prostředky z dalšího úpisu mohou být třeba na stavbu dalšího datacentra a případně další investiční záměry podobné povahy. O všem budeme samozřejmě informovat.

Načasování

Petr Baloun, 04.08.2012 21:43:00

Je trošku špatné, že když jsem akcie objednal 2.8.2012 tak tam platba musí být do 6.8.2012 zaplacena. Když jste spustili akcie až v 19:00 tak to není 5 dní. A já platil až v pátek 3.4.2012 a banka má 3 dny na přepis. Což nevychází s vašim načasování. A proto je dosti pravděpodobné, že přijdu o akcie, který jsem stihl zarezervovat.

Re: Načasování

patrik, 04.08.2012 21:50:31

pokud jste zaplatil v patek do 14hodi, tak by to tam v pondeli mohli mit a pokud az odpoledne, tak tipuji az v utery coz je v limitů takze nemusite mit starosti, zalezi na druhu banký nektere to odesilaji ihned, jine to nejvice zdrzuji aby to pres noc meli jeste u sebe kvuli urokum...

Petr Baloun, 05.08.2012 00:34:34

No platil jsem až po 14 jelikož jsem měl dosti frmol netušil jsem, že Wedos spustí úpis zrovna takhle večer. No ale naštěstí jsem si nechal zaslat upozornění.
No ale stejně jinak není to 5 dní, ale pokud ve proběhne v pořádku, tak to nebudu nějak řešit.

Josef Grill, WEDOS, 05.08.2012 07:24:00

Dobrý den,

platba musí přijít do úterý 23:59 (respektive do 24:00). Nemusíte mít obavy. To musí stihnout všechny banky.

Prevod z jine banky

peetr, 04.08.2012 14:24:27

Kdyz jsem prevedl z jine banky penize v patek dopoledne stihne se prevod ve stanovenem case?
Pripadne kdyz v pondeli zajdu do FIO a provedu platbu na prepazce - vrati se mi "preplacene" penize zpet?

Re: Prevod z jine banky

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 15:16:00

Dobrý den,

převod z jiné banky trvá maximálně 2 pracovní dny a to se tedy stihne určitě. Nemusíte mít obavy.
Předpokládáme, že platba přijde v pondělí a hned budete informován mailem.

Pokud vznikne jakýkoliv přeplatek, tak platbu vrátíme (ten přeplatek).

Aby se dostalo na každého

drago, 04.08.2012 10:58:40

Pokud by jste chtěli aby se dostalo na více lidí, šlo by to čistě teoreticky udělat následovně?
- Jako bonus, by každý kdo si předplatí službu na X let dostal 1 akcii. Čímž by se stal akcionářem.
- Při volném prodeji, by pak stávající akcionáří (zákazníci) dostali přednost.

Pokud by se to nějak nakombinovalo (část by se prodala takovýmto způsobem a část klasicky) mohlo by se dostat na více lidí.

Re: Aby se dostalo na každého

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 15:18:37

Dobrý den,

děkujeme za názor. Nějaké nápady se už rýsují, začátkem týdne to probereme s právníky a potom s notářem. Pokud to bude vše v pořádku, tak představy zveřejníme současným akcionářům a uvidíme pro co se rozhodneme.

Očekáváme vaše názory

Petr Polák, 04.08.2012 02:06:29

Dobrý den,
ani bych nereagoval, ale když už jsem byl v závěru článku vyvolán výzvou: "Očekáváme vaše názory", zareaguji.

Jak máme situaci řešit?

Teď je podle mne důležitá stabilizace kurzu. Kde kurz vzít? Situace: na burze se neobchoduje, dočasný zákaz prodeje akcií není, existuje velká poptávka a orientovat se podle ceny u budoucích obchodů mezi drobnými akcionáři může být zavádějící. Já bych navrhoval nechat ochladnout hlavy a časem zase upustit páru "WedosLokomotivy" dalším úpisem akcií (třeba někdy před Vánoci 2012). Procentuálně úpisem menším než první, ale s prostorem pro několik dalších úpisů v horizontu cca 5-ti let. Tím se, dle mého názoru, sníží případný možný underpricing akcií Wedosu (který zažívá po IPO právě nyní Facebook) a zároveň se sníží počet smutných zájemců o akcie, na které se nedostalo.

Jak to máme udělat příště?

Viz výše plus zachovat registraci akcionářů předem, ale okamžik zahájení úpisu zveřejnit klidně měsíc dopředu. Klikátko na obranu proti velkým investorům je výborný nápad, jen bych ošetřil možnost, že údajně na iPhone se prý držením rozjelo.

Proč jste investovali do naší firmy a proč jste se zúčastnili Věrnostního akciového programu?

Rozhodující byla jak budoucí sleva, tak možné dividendy i možné zhodnocení akcií. Pocit ze společného úspěchu nehrál u mne příliš velkou roli. Pokud mi Wedos přestane vyhovovat, půjdu jinam. Wedos beru jako partnera, kterého si vážím a který mi umožňuje podnikat (v přirovnání Wedos jako Makro a já jako prodavač opečených klobás na pouti). Hodně si vážím komunikačních dovedností pracovníků zákaznické podpory, jejich rychlosti i upřímnosti. Jednou jsem u jednoho VPS zaznamenal nižší výkon a netušil proč. Z podpory přišla odpověď, že snížení výkonu bylo z důvodu na straně Wedosu a náprava byla zjednána okamžitě. To jsou chvíle, kdy pro mne Wedos jako partner stoupá v ceně.

Má náš program smysl?

Určitě. Dostáváte se do vyšších sfér. V případě úspěchu Wedosu může přijít nabídka nějaké mocenské skupiny, kterou z jakéhokoliv důvodu nebudete schopni odmítnout. Snad tomu tak nebude...

Re: Očekáváme vaše názory

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 06:48:58

Dobrý den,

děkujeme za zprávu a za názor.

Řešení situace
Uvidíme co vymyslíme. Je to nyní poměrně komplikovaná situace a chce to zvolit dobré řešení

Jak příště
To s tím také souvisí. Vymyslíme :-) . Nyní nás třeba nenapadlo, že někdo bude organizovat nákupy takhle ve velkém a že pojede z několika počítačů současně.

Proč jste investoval
Děkujeme za názor. Tohle samozřejmě potěší. A je pro nás důležité vědět i důvody nákupu.
My nechceme s kvalitou klesat, ale naopak. Stejně tak základní principy fungování firmy musejí zůstat zachované.

Má náš program smysl
My se tímto bráníme i tomu, aby přišla taková nabídka. Nikdo se nebude chtít domlouvat na prodeji se stovkami nebo tisíci akcionáři. Prodej skutečně neplánujeme. Jde nám o rozvoj.

Děkujeme.

Opatrně s další emisí

Výsmek, 04.08.2012 02:05:16

Jsem si spočítal, že momentálně mám ve firmě 0,05% podíl, ovšem pokud by byla další emise a já žádné další akcie nekoupil, tak se mi tento podíl sníží. Jasně panu Grillovi nevadí, když si podíl trochu sníží, ale čím víc akcií v oběhu, tak tím víc bude ten podíl klesat nám, co jsme teď zakoupili a o to méně dostaneme na případných dividendech.

Takže buď budou mít při další emisi akcie vyšší nominální hodnotu a nebo na tom jen všichni co jsme ted investovali proděláme.

Pletu se?

Re: Opatrně s další emisí

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 06:43:53

Dobrý den,

je to trochu jinak.

Váš podíl je takový jaký jste si zakoupil. To je momentální situace. Při každé další emisi máte možnost využít předkupního práva a podíl si udržet nebo předkupní právo nevyužijete a podíl Vám klesne.

To však nemusí a nemělo by mít vliv na dividendu v budoucnu. Dalšími investicemi do firmy by se měla celá firma posunout dál, rozšiřovat a zvětšovat a tím by se měl také generovat větší zisk a v přepočtu na jednu akcii by se neměl snižovat.

Z podobné úvahy vycházím i já se svým podílem. Řekněte si co je lepší? V mém případě mít na stole malý koláč, ale celý pro sebe nebo mít malý podíl v obrovském koláči? Společně toho dokážeme víc.

Re: Opatrně s další emisí

Výsmek, 05.08.2012 08:32:16

Jo tak to předkupní právo se mi hodně líbí, rád bych si tenhle malý podílek udržel :)

Proč jsem investoval

Michal, 04.08.2012 01:08:21

Na otázku „Proč jsem investoval“ lze odpovědět jedině tak, že jsem to vlastně ani nebral jako investici. Jenom jsem chtěl do budoucna k Wedosu převést, pár svých nepodstatných webových hračiček, které si teď hostuji tak po různu, sice zadarmo, ale na místech, kde by být nemusely a líbila se mi cena toho 30GB VPS u Vás a tak mi přišlo rozumné si zajistit slevu. Upřímně jsem si ani nebyl jist, zda něco koupím, protože ani u Vás zatím nic nemám a uvažoval jsem maximálně o 30 akciích, nakonec jsem se v tom klikání zastavil až na 40 a účel se Vám určitě podařil, protože teď, když mám to "piko" množství akcií, už samozřejmě neuvažuji o tom, že bych to koupil jinde a převedu si postupně k Vám i pár svých domén. Každopádně rozhodně to byla zajímavá akce, když vidím ten zájem, skoro si říkám, že jsem měl ještě chvíli klikat, neb jsem čirou náhodou klikal chvíli po oznámení, ale to už bych to pak chápal jako investici a to můj záměr nebyl. Provedení mi nějak nevadilo, protože jsem to bral nenuceně, když to půjde, tak koupím a když ne ušetřím, ale náhodou jsem byl u počítače, když přišlo oznámení a tak to proběhlo bez chyby a raz dva.

Re: Proč jsem investoval

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 06:38:50

Dobrý den,

děkujeme za názor a přesně takhle jsme si to představovali. Jen jediné nás mrzí, že se skutečně nedostalo na všechny, ale jak jsem uvedl. Hledáme řešení.

:-(, 04.08.2012 19:35:13

Přesně kvůli slevě jsem o tom uvažoval i já. U mne to ale padlo už na prvním registračním formuláři, protože kvůli špatnému zadání hesla se na hodinu zablokoval účet a já šel pak pryč, později si to již nevybavil.

Žádná tragédie, hold nebudu mít slevu 20%. Nakonec stačí jen založit nový vps s běžně dostupnou slevou 30% a celé to překopírovat, ne? I když kdo by se s tím dělal :-D

Josef Grill, WEDOS, 05.08.2012 07:26:16

Dobrý den,

děkujeme. Ano, my to nabízíme přesně z důvodu, aby se tím nemusel nikdo trápit.
Něco vymyslíme a bude možné to řešit dál.

FIO?

Jan Angelovič, 03.08.2012 23:48:00

Dobrý den, velmi mě překvapilo, kolik akcií bylo zaplaceno již týž den. Můžete (čistě pro zajímavost) uvést, kolik procent akcionářů použilo pro platbu účet u FIO banky?

Re: FIO?

Výsmek, 04.08.2012 01:41:50

Jéžiš, co je vám po tom?

Re: FIO?

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 06:37:25

Dobrý den,

většina plateb byla z FIO. Můžeme potom ještě udělat statistiku.

Vychází to i z určité oblíbenosti FIO banky u klientů, kteří jsou z oboru IT.

Včera to bylo takové "šílenství", že bylo i několik klientů, kteří volali, že mají obavy, že to nestihnou převést a že to raději dojdou zaplatit v hotovosti.

Gratulace

Pilecký Vít, 03.08.2012 23:17:46

Určitě gratuluji. Na to, že jste to chtěli sbírat po stokorunách to dopadlo celkem dobře. Přibližně 9.000 na zájemce je úplně někde jinde.

Re: Gratulace

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 06:33:39

Dobrý den,

ano, to je sice pravda, ale je to statistika a to je průměr. Celkově však je podstatné i to, že se v naprosté většině jedná o naše zákazníky a to znamená, že to je přesně to co jsme chtěli.
Většina lidí má desítky akcií, ale tím průměrem se to mění.
Nechtěli jsme situaci, kdy přijde jeden investor, který s námi nemá nic společného a jen vše vykoupí.

Re: Gratulace

Petr Polák, 04.08.2012 08:10:08

Pro ucelenější přehled kromě průměru by bylo možné zveřejnit např.:

1. decil (hodnota, pod kterou leží 10% nejnižších hodnot sledovaného znaku),
1. kvartil (hodnota, pod kterou leží 25 % nejnižších hodnot sledovaného znaku),
medián (hodnota uprostřed vzestupně uspořádané řady hodnot sledovaného znaku, polovina hodnot je nižší než medián a druhá polovina je vyšší než medián),
3. kvartil (hodnota, nad kterou leží 25 % nejvyšších hodnot sledovaného znaku) a
9. decil ( hodnota, nad kterou leží 10% nejvyšších hodnot sledovaného znaku).

Proč?

Jakub Chábek, 03.08.2012 22:49:56

... proč sakra? :D já celý dny přemýšlel, jestli do toho svých těžce vydřených studentských 10k vložit, nebo ne. Nakonec jsem se rozhodl, že ano ... ale úplně mi to datum vypadlo z hlavy. Taková škoda ...

Re: Proč?

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 06:31:02

Dobrý den,

lámeme si hlavu jak to vymyslet. Věříme, že najdeme nějaké řešení. Dejte nám pár dní.

hlasovací právo

Patrik, 03.08.2012 22:30:01

no mě by se osobně poté hodně líbilo, kdyby se v administraci pro akcionáře vytvořilo nějaká uzavřená diskuse/fórum.. a hlavně nějaký systém hlasování, pochopitelně, že Vás drobní investoři v hlasování nemohou přehlasovat, ale bylo by hezké kdybyste rozhodování (nebo aspoň přihlédli) nechali právě na těchto drobných investorech, a to mám na mysli třeba probírání obchodních a marketingových strategií...

Re: hlasovací právo

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 06:30:14

Dobrý den,

ano, přesně něco podobného chystáme. Více hlav víc víc a určitě to přinese nápady a lepší řešení.

Dobrá akce, jen to načasování...

Josef P., 03.08.2012 22:20:03

Prvotně gratulace k úspěšné akci, byl to dobrý tah.

Ten neposlaný email zákazníkům, to je největší bota na celé té akci, protože věta "děláme to hlavně pro naše zákazníky" pak vychází naprosto vniveč, to je asi jediné co se vám opravdu nepovedlo, a to hlavně z důvodu, že jste naštvali víc lidí, než jste jich uspokojili.

Načasování na večerní hodinu, taky nebylo úplně nejlepší, o prázdninách už vůbec ne. Zase to v některých lidech vyvolá dojem, že věta "děláme to pro naše zákazníky" je úplně mimo.

Když budu mluvit za sebe, akcie Wedosu lákají jednak jako slevový kupón na další období, ale určitě také jako investice, kdo koupil, resp. kdo měl štěstí, tak neprohloupil.

Snad se vám povede příště zvolit lepší variantu pro nákup, nenaštvat si 95% zákazníků a hlavně že se bude Wedosu dařit a akcionáři to ocení.

Re: Dobrá akce, jen to načasování...

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 06:29:04

Dobrý den,

zkusím Vám vysvětlit pár faktů.

Neinformovali jsme všechny zákazníky (myšleno všechny hromadným mailem) jen z toho důvodu, že jsme viděli, že zájem je tak velký, že současná emise by nestačila. Bylo by jen více zklamaných a více naštvaných. Byli bychom blázni, pokud bychom to udělali. Informovali jsme jen na našem webu, což byl primární kanál. Dále těm co jsme slíbili (a poslali nám informace přes kontaktní formulář) a následně na sociálních sítích (kde jsme o celé akci průběžně informovali).

Večerní hodina byla zvolena částečně záměrně, protože jsme měli obavy o vykoupení několika "velkými hráči".

Děkujeme za pochopení.

Hledáme cestu do budoucna, které nemusí být tak daleko.

Josef P., 04.08.2012 07:35:20

Tak mě osobně by například potěšilo, malé zanedbatelné zatržítko u registrace akcionáře "chcete informovat o spuštění prodeje?" To by poměrně vyřešilo problém s neinformováním zájemců. Ne všichni mají čas na to sledovat váš FB, nebo web.

No jsem ale zvědav, na to jak se akce vyvine dál a jestli bude i další kolo a co vymyslíte nového.

Tonda, 04.08.2012 14:08:48

ad první odstavec: Tato možnost zde byla a již to tu bylo mnohokrát vysvětleno. Nevím, já to skutečně bral jako investici (i když menší) a tak jsem opravdu detailně pročítal podmínky a diskuse pod články, dělal si asi měsíc rešerši na webu, promýšlel to horem dolem, párkrat se i zeptal. Kdybych kupoval 1 akcii "pro srandu", jistě bych tomu tolik úsilí nedal. Ale překvapuje mě, kolik lidí zjevně pořádně nečetlo ani ty články. Ta možnost přihlášení se k odběru oznámení o spuštění byla na konci KAŽDÉHO článku.

I z opatrných formulací těsně před emisí jsem odhadoval, že zájem bude velký, takže půjde možná spíš než o hodiny o minuty (možnost přetížení, jakýchkoliv problémů apod.). Já sám jsem tomu v posledních dnech přizpůsobil i trochu denní program -- myslel jsem na to, abych se v případě potřeby dostal do 30 minut k netu, měl jsem připravený "čerstvý", rychlý počítač, drátové připojení k netu (ne nespolehlivý bezdrát), nastaveno "dvojí jištění" -- objednanou notifikaci na mobil i na mail a na mailu nastavenu notifikaci o příchozím mailu na mobil, měl jsem přehled o přesném času a počítal jsem i s jistým časovým posunem u Wedosu. Měl jsem přesně promyšleno, kolik chci koupit a co budu dělat, kdyby se rozhraní třeba seklo. Příprava se vyplatila, SMS mi přišla, až když jsem měl již dávno rezervováno, ale díky notifikaci o mailu na mobil...

To vše nepíši proto, že bych chtěl machrovat, jak jsem na to vyzrál. Měl jsem jistě trochu i štěstí, ale myslím, že podobně nás uvažovalo víc a chci jen ilustrovat, že pokud většina lidí k tomu přistoupila tak jak já, nebo ještě sofistikovaněji a zároveň měli zájem o akcie v souhrné hodnotě blízké celkovému počtu, je docela zřejmé, že zájemci, kteří k tomu takto "dravě" nepřistoupili a neměli štěstí, že byli zrovna u počítače, neměli asi moc šancí.

Také bych se v tomto rád zastal Wedosu, kde je velký zájem, najde se s velkou pravděpodobností cesta k překonání případných překážek a omezení (oznámení spuštění úpisu na poslední chvíli, klikátko...). Během klikání po jedné akcii jsem se bavil, dobrý zpomalovací nápad :) Ve Wedosu se v tomto směru alespoň pokusili (ale jak vidíte, i toto někdo předvídal -- zorganizoval nákup z více počítačů). Já tolik nekupoval, tak jsem na to nešel až takto sofistikovaně, ale taky jsem měl připraven jiný prohlížeč i jiný počítač, kdyby ten první nejel.

Myslím, že Wedos se k problémům opravdu postavil čelem, povede se přiměřeně uspokojit i zklamané zájemce a dále mě tak utvrdil v tom, že moje investice byla dobrou volbou.

Josef Grill, WEDOS, 04.08.2012 15:30:38

Dobrý den,

děkujeme za příspěvek.

Někteří lidé to brali poctivě, někdo to bral jen jako slevový kupon a tak to tolik nepročítal. Nevadí.

My jsme nevěřili v takový zájem. To nás skutečně překvapilo. Navíc se proti nám (a hlavně proti mojí osobě) udělala v posledních dnech docela "kampaň". Tak jsme netušili co vůbec vznikne. Překvapení bylo obrovské.

Přiznám se, že jsem vůbec neměl představy o tom, že by někdo dokázal vymýšlet takové sofistikované metody, že bude řešit spolehlivé připojení, zároveň několik lidí na různých PC současně apod. To je dodatečné zjištění a překvapilo nás to. Samozřejmě, že to strašně potěší v tom směru, že nám lidé důvěřují a že jim stojíme za podobný způsob "boje". Je to zároveň zavazující i do budoucna, protože tohle nesmíme nikdy zklamat.

Měnili jsme naprogramovaný způsob, protože rostl zájem a zároveň se ozval další zájemce, který chtěl koupit vše, což jsme nechtěli. Přidali jsme klikátko, změnili systém, aby nedošlo ke kolapsu. Sice se to posunulo o několik dní, ale fungovalo to.

Po šoku a radosti z tak obrovské rychlosti úpisu přišlo hned řešení problému jak se k "problému" postavit. Pracujeme na tom. Nechceme nikoho zklamat. Nic jsme sice neporušili, nic jsme nezanedbali, ale tolik lidí nám věří, že by bylo neskutečně "hloupé" a zcela zbytečné o podobné lidi přijít. Pokud najdeme řešení, tak namísto současných "nadávek" vůči nám se to obrátí v náš prospěch. Pracujeme na tom.

Ondřej Bureš, 05.08.2012 19:09:36

Také se přidám do diskuze, akce výborná, od Vašeho vzniku jsem u Vás a budu sem hostovat i nadále další weby, na akciový program sem se zaměřil a chtěl investovat. Bohužel jsem byl odjetý na chatě a upozornění a následný prodej akcií bych moc rychlý. Co mne zklamalo že nešlo zakoupit za pomoci mobilu, tzv. klikátko plus tam bohužel nefungovalo, tak jsem si nekoupil nic..:-( byl bych rád kdyby šlo pro vaše stávající klienty udělat něco podobného znova. s omezeným počtem odkupu třeba na max 40 akcií. Děkuji

Alda, 06.08.2012 08:31:00

nápad: no když už jsem "v pořadí" a mám zaplaceno, tak bych ty peníze nechal na předplatbě pro další kolo.

Petr Šťastný, WEDOS, 06.08.2012 11:19:52

To možné není, nemůžeme si nechat peníze za prodané akcie. Celý úpis se řídí striktními podmínkami a ty musí být dodrženy. Platby za nerealizované objednávky budou vráceny do 7 dní na účet odesílatele od ukončení úpisu.