Diskuze ke článku 'Spuštěna registrace akcionářů' - fórum
Nový příspěvek
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Velký problém
Když jsem registroval sebe jako akcionáře uváděl jsem RČ, ovšem když si dám seznam akcionářů, tak tam moje RČ, není, ale je tam moje IČ.
Vím, že jsem své IČ do registrace rozhodně nepsal a když chci udělat registraci znova, tak mi to píše, že člověk s mým RČ už je registrován - přitom mám jen 1 registraci sebe a to jsem dal jako fyzická osoba - nepodnikatel.
Můžete mi říci jak je to možné, že se tam zobrazuje moje IČ a proč tam není moje RČ? Můžete to kdyžtak opravit?
Děkuji.
Ladislav Výsmek
ps. rád bych aby se to vyřešilo, než mi akcie připíšete.
Re: Velký problém
Respektive když rozkliknu Detail akcionáře - 26, tak tam je moje RČ.
Ale když si dám seznam akcionářů, tak tam je moje IČ.
Je chyba na vaší straně?
Re: Velký problém
Napište nám prosím přes kontaktní formulář jak to má být a opravíme to.
Věk 18+
Jak je to s akciemi, pokud bych si chtěl nějaké koupit. Musím mít 18+ nebo to lze i když mám třeba 16/17.
Děkuji
Re: Věk 18+
Dobrý den,
zakoupit může každý, kdo na to má a kdo vzhledem ke svému věku může posoudit zda je nákup v pořádku nebo ne.
Vlastníkem může být i mimino, ale na valné hromadě za něho bude jednat zákonný zástupce.
Omezení tam tedy není.
zahranici
je mozna koupe neceskym pravnickym subjektem?
mam malou investicni firmu v irsku a rad bych vetsi cast akcii koupil.
cetl jsem sice podminky, ale radeji se ptam primo vas. ;)
Re: zahranici
Dobrý den,
ano, nákup je možný kýmkoliv. Podle zákona není možné nikoho omezit či diskriminovat.
Listinná podoba
Dostanu pak ty akcie listinně do ruky nebo jakým způsobem je půjde někomu prodat? Bude to online jako když se převádí domény s úředními podpisy? A stále mluvíte o daních z převodu akcií, dodáte nám laikům o tom nějaké informace, když budete naše firma? :-)
Re: Listinná podoba
Dobrý den,
akcie budeme evidovat v elektronické podobě. Pokud bude mít někdo zájem, tak mu akcie vydáme v papírové podobě. Tam jde jen o to, že náklady na tisk a distribuci mohou být poměrně vysoké a proto to nechceme dělat hromadně a automaticky.
Do budoucna počítáme s tím, že je předěláme na zaknihovanou verzi a budou tedy jen v elektronické podobě.
Pokud jde o daně, tak je to jednoduché. Pokud koupíte akcie jako fyzická osoba, tak je musíte držet minimálně půl roku (doufám, že se nyní nepletu) a potom je můžete prodat nebo převést komukoliv a neplatíte žádnou daň. U právnických osob a fyzických osob podnikatelů to může být jinak. Tam je to složitější.
S tímto rádi poradíme.
Převody budou stejné jako u domén. Online řešení pomocí online ověření anebo papírové řešení přes úředně ověřený podpis.
Skvělé děkuji, a když jsem OSVČ, tak je tedy můžu držet jen na rodné číslo jako nepodnikatel, je to tak? A nemusím si tím dělat složitosti v účetnictví ani to nijak uvádět v daňovém přiznání - jen když je prodám třeba za půl roku se ziskem, tak to uvedu v přiznání i když jsem je držel jako nepodnikatel ačkoliv vlastním ŽL?
Dobrý den,
můžete je mít jako nepodnikatel na rodné číslo a máte to bez starostí. Přesně tak.
Firmy v likvidaci
Dobry den,
v jakem vlastnickem vztahu je p. Grill k firmam AutoCentrum K+S a STcar s r.o., jenz jsou podle obchodniho rejstriku v likvidaci?
Dekuji
J. Pokorny
Re: Firmy v likvidaci
Dobrý den,
jsem jejich vlastníkem. Firmy nemají více než 16 let žádnou činnost a proto probíhá proces likvidace s cílem vymazat je z obchodního rejstříku. Jde tedy o vymazání firem, které nemají žádnou aktivitu.
Není na tom nic špatného a nic co by šlo jakýmkoliv způsobem zpochybnit.
Platba v eurách z SK účtu
Dobrý deň, bude možné previesť sumu na akciový FIO účet aj v EUR z SK banky alebo treba peniaze posielať z CZ účtu?