Diskuze ke článku 'Věrnostní akciový program - čísla a prognózy' - fórum
Nový příspěvek
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Účetní závěrka za rok 2011
Dobrý den,
na portálu justice.cz jsem v obchodním rejstříku bohužel nenašel poslední účetní závěrku za rok 2011. Před případnou investicí chci prostudovat Výkaz zisků a ztrát + Rozvahu. Máte tyto listiny někde k dispozici?
Děkuji.
Re: Účetní závěrka za rok 2011
Dobrý den,
vše je přímo v článku, včetně možnosti ke stažení. Do obchodního rejstříku informace dodáme.
IPv4 adresy
Zajímalo by mě kolik ještě máte volných IPv4 adres pro prodej VPS (sehnat další IPv4 adresy totiž už dnes vypadá jako celkem velký problém). Předpokládám totiž že VPS bez veřejné IPv4 adresy by byly téměř neprodejné.
Re: IPv4 adresy
Musím konstatovat že v porovnání s konkrétními čísly v článku je tato odpověď extrémně informačně chudá, skoro by se chtělo napsat že jde pouze o pokus o uchlácholení budoucích investorů ve smyslu "nebojte se, tady určitě problém nebude"...
Re: IPv4 adresy
IPv4 adres je dostatek na dlouho dopředu a máme plán jejich používání a přidělování, aby byly využity co nejoptimálněji a případný nedostatek nastal až za dlouho.
Kdy aktualizujete web datacentrum
To by mě docela zajímalo, kdy změníte tu horní lištu Únor 2010 - Září 2010 a dáte tam kompletní vývoj, čísla už jste bez tak zveřejnili, tak tam můžete dát třeba Leden 2011 10.000 zákazník apod... Přijde mi tento web už krapet neaktuální :)
Jinak vám fandím, byl jsem i u vás v Hluboké nad Vltavou, zpočátku jsem tomu jako spousta lidí moc nevěřil, ale čím dál více mi přijde, že rostete opravdu rychle, hodně rychle a kvalita služeb je dobrá.
Re: Kdy aktualizujete web datacentrum
Dobrý den,
děkujeme za zprávu.
Máte pravdu. My jsme původně chtěli web nechat jak je, ale pořád se mění a tak už je na čase asi skutečně změnit i tu horní část.
Re: Kdy aktualizujete web datacentrum
Nevím, zda jsem zbloudilý jen já, ale ze stránek datacentra nevidím žádný odkaz na wedos.cz s nabídkou služeb.
čísla k počtu zákazníku a dotaz na jedno upřesnění
Dvě věci k počtům zákazníků mi nejsou jasné:
a) píšete "máme zaregistrováno téměř 100.000 kontaktů, z nich část odebírá naše novinky", dále ale uvádíte, že máte zaregistrováno 80 000 domén a 20 000 aktivních a platících klientů. Máte tedy víc kontaktů k odběru novinek než zaregistrovaných domén a násobně víc než klientů?
b) díval jsem se na statistiky NICu (https://labs.nic.cz/page/978/statistiky-hostingu/) a uvádí se tam, že byste měli spravovat kolem 41 000 domén -- v čem je tam chyba (oproti údajům, které uvádíte v tomto textu) a kolik mohou pak být skutečné počty spravovaných domén dvou konkurentů, kteří jsou nyní před Vámi?
Pak by mě ještě zajímalo -- píšete že chcete expandovat na Slovensko a chcete své služby "nabídnout i v jiných jazykových mutacích". Trhu hostingů a podobného vůbec nerozumím, ale zajímaly by mě ty "jiné jazykové mutace". Je pro Vás zajímavé například Polsko?
Držím Vám palce. TONDA
Re: čísla k počtu zákazníku a dotaz na jedno upřesnění
vidím, že jsem větu s počtem kontaktů špatně přečetl -- to je ta pozdní hodina :) Ale stejně by mě zajímalo, co se skrývá pod obratem "máme zaregistrováno téměř 100.000 kontaktů" -- o jaké kontakty jde? Jak získané?
Re: čísla k počtu zákazníku a dotaz na jedno upřesnění
Dobrý den,
děkujeme za zprávu a za příspěvek.
Pokud jde o kontakty, tak to jsou kontakty nasbírané za dobu působení a část lidí nás jen sleduje (ať již jde o kohokoliv - třeba i o konkurenci).
Souvisí to jak s propagací našeho webu datacentum.wedos.com, tak i s odběrem novinek, které souvisejí s provozem dalších našich webů (například pravnik.cz), které (ty weby) patří pod jinou firmu. Máme však souhlas jim zasílat naše novinky.
U počtů musíte rozlišit:
- počet domén (u nás přes 81 tisíc, z toho přes 56 tisíc .cz)
- počet platících hostovaných domén (přes 30 tisíc z čehož přes 20 tisíc jsou webhostingy, zbytek aliasy)
- počet domén, které mají například MiniWeb zdarma (řádově tisíce)
- počet domén, které jsou na VPS (zbytek).
Ostatní firmy - nějaká čísla máme, ale hodnotit a komentovat nemůžeme, protože to se podle zákona nesmí.
Expanze - jedna věc je expanze do dalších zemí. Druhá věc je formou dalších služeb. Do dalších zemí - určitě Slovensko a potom připravit anglickou a německou verzi (máme odtud hodně klientů na VPS). Další země již delší dobu sledujeme a rozhodujeme se. Nelze "bojovat" na deseti frontách současně. Co se týká služeb, tak jednak chceme více nabízet WEDOS Disk a ještě plánujeme další novinky.