Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Diskuze ke článku 'Věrnostní akciový program a jeho rizika' - fórum

06.07.2012
Začali jsme postupně představovat náš Věrnostní akciový program. Dnes se zaměříme na rizika tohoto programu pro uživatele.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Akcie

Honza, 07.07.2012 10:10:58

Tak já už se těším.
Zajímalo by mě, pokud budete vyplácet dividendy, jak to bude se zdaněním? Zřejmě by to mělo být očištěno od daně, aby ti drobní akcionáři neměli zbytečné starosti.

Na druhou stranu, pokud bude odkup posunut o 6 měsíců, tak to je myslím doba, po kterou je akcie nutné držet, aby se tomu zdanění zabránilo. Nebo se pletu?

Ještě bych rád požádal, o akciovém programu jsem se dozvěděl náhodou. Stejně tak další novinky. Udělejte prosím nějaký newsletter, kde to všechno bude...

Re: Akcie

Josef Grill, WEDOS, 07.07.2012 14:30:17

Dobrý den,

vše je řízeno zákonem a tak to probíhá tak, že daň odvádí přímo firma a akcionář dostane jen čistou sumu po zaplacení daní.

Ten případný odkup je spíše kvůli plánování cash-flow. S výplatou dividend přímo nesouvisí. Pro výplatu dividend se určí na valné hromadě tzv. rozhodný den a ten kdo vlastní akcie k tomuto dni, tak dostane dividendu.

Zatím vše představujeme a pokud bude o program zájem, tak můžeme pokračovat a potom tomu můžeme udělat trochu větší propagandu. Nyní je právě zájem až moc velký a s tím jsme tolik nepočítali. Tak to musíme trochu brzdit.