Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Diskuze ke článku 'Webkamera zprovozněna' - fórum

26.07.2010
Byla zprovozněna webkamera, zabírající hlavní sál chystaného datacentra. Můžete s námi on-line sledovat průběh stavebních a dalších prací.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

webhosting versus webkamera

AXF, 13.12.2012 20:30:11

Tak dnes jsem si chtěl u Vás objednat wevhosting, po pročítání Vašeho webu jsem narazil na Vaší webkameru, která je zcela jistě nefunkční, je tam obrázek hodně starý.... to mne od Vás bohužel odradilo, máte s primitivním problémem jak je vidno velký problém, oprava na několik minut, tuto situaci jsem si vzal k srdci, neboť jak se stavíte k této webkameře, můžete se stavět i k provozu Vašich serverů a určitě Vám bych nesvěřil své weby ač i třeba nabízíte slušné ceny... Webkamera mne odradila od zajištění služeb u Vás.

Do budoucna přeji hodně štěstí.

Re: webhosting versus webkamera

Josef Grill, WEDOS, 13.12.2012 20:37:59

Dobrý den,

tohle je náš velký rest. My máme spuštěné přímo v sále 3 jiné kamery a jen výstup musíme dát na web. Omlouváme se.

Průběžně dáváme fotoreporty a tak je vidět co se u nás mění a děje.

Prioritou jsou samozřejmě služby a servery.

webkamera

smrk, 21.05.2012 10:12:31

Zdravim, rozostreny zaber na pustou mistnost neni zrovna moc reprezantativni (nez clovek na te rozostrene fotce pozna, ze to je panak z krabic a ne jen obycejna hromada bordelu bude uz nejspis davno za horama a nejakeho konkurencniho hostingu) ... :) Nehlede na to datum 8.4.2012, kdyz se ma obraz refresovat po dvou minutach :) Ted jsem Vas doporucoval znamemu, ale tohle ho asi nepresvedci, akce neakce.

Re: webkamera

Josef Grill, WEDOS, 21.05.2012 10:29:41

Dobrý den,

již jsme uváděli, že tam máme tam technický problém. Musíme udělat servisní zásah. Zatím jsme prioritně řešili jiné věci. Omlouváme se.

My tam máme samozřejmě i jiné kamery, které slouží ke sledování místnosti. Bohužel obraz z těchto kamer není na webu.

smrk, 21.05.2012 15:59:45

Podivejte, mne je to vicemene jedno, ja jen ze byt ve Vasi pozici a nemit cas tohle vyresit (coz chapu, ze muzou byt dulezitejsi veci), tak ten obraz z "online" kamery radsi docasne vyhodim z webu, protoze kdyz od zacatku dubna neco nefunguje (byt je to v podstate blbina, ktera na chod Vami provozovane sluzby nema vliv), 10. kvetna napisete ze tam musite udelat "servisni zasah" notabene tykajici se rozostrenosti obrazu a ne toho, ze kamera vlastne vubec nejede a temer na konci kvetna je stav porad stejny, tak Vam to v ocich potencialnich zakazniku spis uskodi, protoze si reknou, kdyz takovouhle blbost resi takhle, jak budou resit neco zasadniho. Ale jak rikam, je to Vas boj. :)

GlaDOS, 30.05.2012 14:16:15

Vážně si myslíte, že se kvalita webhostingových služeb odvíjí od nějaké webkamery? Už vidím, jak se zákazníci budou rozhodovat na základě funkčnosti webkamery.

Anonymous, 30.05.2012 18:07:42

Bude součástí servisního zásahu také odstranění onoho krabicoida? Pevně doufám, že ano.

Roman Holub, 05.06.2012 15:02:58

takovy demenentní názor napiše fakt ubohy člověk který nema ani trohu poněti co je to webhosting. když jsi vlezl na tuhle stránku tak stíme že si zakoupiš webhosting či cokoliv jiineho . a ne se tu divat jak funguje kamera datacentra a k tomu psat ještě tak trapné komentaře jako pišeš ty

Web Kamera

Martin, 10.05.2012 21:09:38

Poslední dobou je to rozostřené, jestli to je naschvál nebo to tak je normálně.

Re: Web Kamera

Josef Grill, WEDOS, 10.05.2012 22:13:45

Dobrý den,

máme tam technický problém. Musíme udělat servisní zásah.

Fotoaparat?

Buri, 19.02.2012 13:01:51

Dobry den. Mozem sa spytat aky fotoaparat to tam mate? (typ, vyrobca) ? :) A ak este mozem sa spytat fotografujete to akym sofrom? doteraz som vzdy na linuxe pouzival webcam http://goo.gl/xE8C3 . Vďaka :)

SW

tark, 07.12.2010 12:41:45

Dobrý den, kterým softwarem zpracováváte záznamy z kamery? Díky.

Re: SW

Petr Šťastný, WEDOS, 07.12.2010 13:24:56

V Linuxu, který běží na základní desce u kamery, nejprve zmenšíme a zkomprimujeme fotografii knihovnou ImageMagick. Další úpravy provádíme námi vyvinutými PHP skripty na serveru (zmenšeniny, doplnění loga a textů, času atd.). Stejně tak naše PHP aplikace se dále stará o evidenci a zveřejňování záznamů.

druh kamery

Tomáš, 30.11.2010 20:49:06

dobrý den, líbí se mi kvalita přenosu. rád bych se zeptal jakou používáte ip kameru, pokud to není tajné.

Re: druh kamery

Josef Grill, WEDOS, 30.11.2010 21:04:27

Dobrý den,

v našem projektu opravdu nic netajíme. Tak není důvod ani tajit informace o "kameře".
Je to v podstatě digitální fotoaparát (to co je na webu je 5Mpx rozlišení, ale lze až 9Mpx), který je přes USB kabel připojen k mini PC (WRAP) s Linuxem a ten to celé ovládá.

Je tam nastavený čas - snímky každé 2 minuty, ale jde to zkrátit nebo prodloužit. PC to zpracuje a odešle na server, kde se snímek uloží a následně se zpracuje na videosekvenci, kterou si můžete také prohlédnout:
http://datacentrum.wedos.com/webcam/cam-dc.html?fmode=video .
Časem přidáme ještě další kamery.

P, 02.12.2010 11:09:22

A kdy hodláte zveřejnit záznam z té kamery, co je umístěna nad láhví s plynem a míří přímo na ty dva rozvaděče?

Josef Grill, WEDOS, 02.12.2010 11:27:33

Tam je obyčejná webová kamera a tak rozlišení "nic moc", tedy v porovnání s tou co zabírá celý velký sál.
My tam tu druhou (a další) máme zejména z důvodu bezpečnosti, jako součást zabezpečení datacentra.

Do budoucna přidáme další kvalitní záběry na další prostory v Datacentru WEDOS.

kluvi, 24.08.2011 00:22:42

Dobrý deň.
Bolo by možné presnejši popísať ako to máte spravené?
Sákladný problém mám zohnať digiťák ktorý má driver pre linux...

Děj

Prokop, 19.09.2010 18:42:54

Sledovat pokládku podlahy a instalaci osvětlení bylo docela fajn, ale od té doby se tam skoro nebo vůbec nic neděje. Od kdy plánujete zase něco dělat uvnitř budovy před kamerou tak, abychom mohli špehovat?

Re: Děj

WEDOS Internet, a.s., 19.09.2010 18:49:26

Nyní byla prodleva, protože se čeká na dodávku SHZ (stabilního hasícího zařízení) založeného na plynu FM200. Mělo by se montovat v následujícím týdnu. Potom už to půjde rychle - klimatizace, racky a jedeme...
Trochu mimo kameru jsou UPS a bude i motorgenerátor, stejně tak propoje k O2.
Takže nyní se to zase rozběhne.
Potom uděláme kompletní fotodokumentaci - včetně propojů k O2, racků. Racky budou zřejmě ve 2 místnostech a budou tam zatím 3, tj. bude to pusté a prázdné. Vždyť třeba fotografie na kameře ukazuje místnost dlouhou přes 30 metrů. Takže když tam nakonec dáme rack (budeme je usazovat odzadu), tak to bude vypadat stále pustě a prázdně.

Obnova

Jan, 28.08.2010 14:10:18

Ahoj, kdy hodláte spustit webkameru znovu do provozu? Bez ní stránky vypadaji velice pustě.

Re: Obnova

Petr Šťastný, WEDOS Internet, a.s., 28.08.2010 15:08:10

Webkamery by měla opět běžet od pondělí

Jan, 30.08.2010 15:08:24

Hmm, měla je asi ono operativní slovo. Jelikož neběží. Nebo je problém u mě?

Petr Šťastný, WEDOS Internet, a.s., 30.08.2010 22:27:40

Řekli jsme, že to opravíme dneska. Tak je to opravené :-)

Dojem

Roman, 23.08.2010 19:10:40

Zdá se mi to nebo se tam nic neděje?

Re: Dojem

Petr Šťastný, WEDOS Internet, a.s., 23.08.2010 20:44:24

Dnes se skutečně nic nedělo. Zítra je však v plánu nastěhování klimatizací a UPS. Postupně budou probíhat různé elektromontáže, brzy snad dojde na montáž hasicího zařízení.

Re: Dojem

Roman, 24.08.2010 05:36:57

dik....byl jsem zvyklej že se jede skoro nonstop :-D

Změna intervalu

Petr Šťastný, WEDOS Internet, a.s., 27.07.2010 15:55:34

Interval pro pořizování záběrů byl změněn z 5 minut na 2 minuty. 5 minut byla moc dlouhá doba a výsledná videosekvence nebyla dostatečně plynulá a podrobná.

webka, aha

Kvido, 26.07.2010 18:50:50

Dobrý nápad. Jde vlastně o jakýsi časový snímek. Mám to na webu v článku o Vaší aktivitě.

Re: webka, aha

Kvido, 26.07.2010 19:04:09

Zapomněl jsem odkaz, pokud to nepokládate za SPAM. Je to na :
http://www.pc-politika.cz/kritika-webu-datacentrum-wedos-com-rn1745.htm