Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Diskuze ke článku 'Změny v pravidlech .CZ domén' - fórum

03.10.2011
Od 1.10. vstoupila v platnost nová pravidla CZ.NICu, která upravují uvolňování neprodloužených domén po jejich expiraci.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Uvolňování?

Martin Hynek, 17.10.2011 18:49:20

Dobrý den, jen dotaz jelikož se domény budou v daný den po expiraci uvolňovat náhodně, umožňuje alespoň CZ.NIC aktuální vyhledávání? Tzn. když doména vyprší v 13:00 je možné ji dejme tomu v 13:05 vidět jako volnou? Nebo se sppíš s touto otázkou mám obrátit přímo na ně?

Re: Uvolňování?

Petr Šťastný, WEDOS, 18.10.2011 09:54:02

Na stránkách CZ.NICu a při vyhledávání domén u nás uvidíte aktuální stav, uvolněná doména bude hned vidět jako volná k registraci. Jen se nebude předem vědět, kdy se to během toho dne stane.

Martin Hynek, 19.10.2011 13:55:35

Děkuji o to mi šlo. Chápu, že se nebude vědět čas, jen jsem chtěl vědět zda v těch systémech nejsou prodlevy..

Martin Doubek, 04.11.2011 01:53:25

Nejlepší na tom je, že tato změna byla zdůvodněna tak, že si nepřejí mít ve 14:00 zahlcený WHOIS dotazy na doménu :D ale ve finále tedy donutí lidi pravidelně zahlcovat WHOIS v průběhu dne. Takže místo jednoho zahlcení v jeden čas budou mít pravidelně pořádnou zátěž jak se budou snažil lidé odchytnout doménu každých X minut. (Pokud na takovou legraci mají čas samozřejmě.)