Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Diskuze ke článku 'Certifikace ISO 9001 a ISO 14001' - fórum

25.02.2011
Úspěšně jsme dokončili poměrně náročnou certifikaci systému managementu kvality ISO 9001 (QMS) a současně také certifikaci systému environmentálního managementu ISO 14001 (EMS). To je pro naše zákazníky záruka, že splňujeme náročné požadavky těchto norem a dodržujeme určitá pravidla při poskytování služeb a řízení společnosti.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

1000 ks papíru

Tony, 06.01.2013 15:26:34

Dobrý den, moc nerozumím. Těch 1000 ks papíru tomu životnímu prostředí asi zrovna moc nepomohlo. Ale za kvalitou Vašich služeb si stojím. Děláte skvělou práci.

já to teda neocením

Radim, 09.07.2011 01:43:04

protože to znamená, že jste vyhodili spoustu peněz za něco co nepotřebujete a hůř, co je úplný nesmysl. Na vlastní kůži jsem pocítil auditora jedné z těchto norem a byl jsem zděšen. Auditora vůbec nezajímalo, jestli je firma schopna dodat opravdu kvalitní výrobek (má kvalifikované zaměstnance), ale to jestli tito zaměstnanci umí snižovat efektivitu produkce zvyšováním byrokracie.
Laicky řečeno: tyto certifikáty nezaručují, že dostanete kvalitní výrobek/službu, ale zaručují, že tento výrobek/služba bude důkladně a nákladně podložena nejrůznějšími dokumenty.

Re: já to teda neocením

Josef Grill, WEDOS, 10.07.2011 17:50:34

Dobrý den,

děkujeme za příspěvek. Certifikace je náročný proces a význam je hned v prvním odstavci našeho článku:
Certifikace podle norem ISO je určitou zárukou toho, že v naší společnosti dodržujeme určitá pravidla (ať se jedná o zákony, tak i o interní normy a předpisy). Neměníme tedy naše postupy podle nálady a podle počasí, ale dodržujeme procesy, které zaručují pro naše klienty neměnnou kvaitu poskytovaných služeb. To by mělo zvýšit důvěru zákazníků v naše služby a naši společnost celkově.

Jiří, 21.05.2014 14:12:41

Pan Radim má pravdu. Certifikace ISO v ČR se zvrhla v „potěmkinskou kulisu", jímž účelem je vydělávat velké peníze (auditorské a konzultační firmy), získávat státní aj. zakázky (certifikované firmy). Zákazník z toho povětšinou nic nemá. Certifikáty často drží firmy, které podmínky ISO neplní, případně si je ohýbá dle potřeby, a auditorské firmy to tolerují, protože z toho mají prachy. Ale tolerují to jen do té doby, než se nějaký zákazník vytočí tak, že příslušné firmě po tom certifikátu ISO jde. Pokud firmu auditor kryje, jde pak po akreditaci auditora (přes ČIA, ev. i evropské úrovni, pokdy by v ČR neuspěl), a ten pak radši firmu potopí, než by přišel o akreditaci, protože tak snadně vydělané peníze už by nikde neměl.

toko jam tangan online, 14.08.2015 04:13:24

The post is written in very a good manner and it entails many useful information for me.
http://okejam.net

Gratuluji

Manfred, 25.02.2011 17:20:11

Gratuluji k dokončení certifikace. :-)

Jen tak dál, jste špica!

Co takhle certifikát bezpečnosti?

AJ, 25.02.2011 13:11:00

A co takhle bezpečnost?
Na kdy chystáte certifikaci ISO 27001:2006?
To tu myslím zajímá každého daleko více než EMSka.

Re: Co takhle certifikát bezpečnosti?

Josef Grill, WEDOS, 25.02.2011 13:50:20

Dobrý den,
musíme krok za krokem. Nejde vše najednou nebo přeskočit určité kroky.
Nyní máme ještě mnoho plánů a kroků před sebou.

AJ, 26.02.2011 10:55:13

Děkuji za vyčerpávající info.

Tom, 27.03.2012 18:31:24

Ze znalosti podobných organizací jako je Vaše, by byla vhodnější certifikace Systému managementu bezpečnosti informací (ISMS) podle ISO/IEC 27001.

Josef Grill, WEDOS, 27.03.2012 18:59:30

Dobrý den,
jak již bylo zmíněno výše. Krok za krokem. Vezměte si, že máme nabídku služeb 18 měsíců a rosteme přímo neuvěřitelně rychle. Proto další záležitosti okolo jdou pomaleji než bychom třeba chtěli.

Pro nás je důležité už jen to, že jsme udělali a obhájili ty první dvě certifikace.