Dnes sleva 50% na webhosting NoLimit

Jaký byste chtěli serverhosting? - fórum

Kategorie: Služby / Serverhosting

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Jaký byste chtěli serverhosting?

Petr Šťastný, WEDOS Internet, a.s., 21.01.2010 20:35:57

Podělte se s námi o vaše názory na serverhostingovou nabídku v ČR. Co vám chybí? Čím váš poskytovatelé těchto služeb štvou? S čím nejste spokojeni? Co se vám naopak líbí?

Čekáme na vaše názory a budeme se jimi řídit. Připravíme nabídku služeb šitou na míru zákazníků.

Re: Jaký byste chtěli serverhosting?

Jiří Nový, 14.07.2010 19:02:05

Sám za sebe mohu říct že mě vadí poměr ceny u hostování serveru velikosti 1U a 2U (3U,...) já osobně mám spoustu serveru velikosti 2U, musím platit za služby které ani nevyužiji jen abych ty servery měl kam dát, ten kdo má server velikosti 1U má více možností a cenovou výhodu. Dále mě schází nabídka konektivity pouze 10 Mbps, všechny společnosti nabízejí běžně 100 Mbps nebo 1 Gbps, na některé projekty by mě 10 Mbps stačilo a těch 100 Mbps prostě nevyužiji a tak platím za něco co vlastně ani nepotřebuji.

Morpheus, 29.07.2010 16:21:38

O kolik by byl serverhosting drazší, kdyby servery byly neustále napojeny na vámi poskytované KVM? Pro mě jsou třeba ČB ještě více z ruky než je Praha, tudíž vzdálený přístup je nutností.

Petr Šťastný, WEDOS Internet, a.s., 29.07.2010 16:34:31

K současným moderním serverů se už KVM připojovat nemusí, již je mají integrovaný přímo na motherboardu (BMC) a je možné server ovládat (vypínat, zapínat, restartovat, pracovat s konzolí, používat virtuální média, nastavovat BIOS atd.) na dálku přes IP. Lze to dělat přes WWW prohlížeč, případně přes protokol IPMI, některé umí také SSH.

Pokud si tedy vy pořídíte server, který toto podporuje, a přinesete ho k nám, tak máte vystaráno. Anebo si takový server můžete u nás pronajmout.

Tudíž dokud nedojde k závažné HW poruše nebo ztrátě napájení, tak server bez problému ovládáte na dálku, i když vám zhavaruje operační systém.

Martin Hubáček - 4wifi.cz, 23.09.2010 19:11:58

Dobrý den,
Právě možnost si volit konektivitu např. 10,20,30mbps dle potřeby. Prostě platit pouze za to co využiji. To snad nikdo u nás v ČR neposkytuje. A implementace takového řešení není složitá.

S pozdravem Martin Hubáček - 4wifi.cz

WEDOS Internet, a.s., 23.09.2010 19:18:26

Dobrý den,

děkujeme za názor. Je možné, že podobnou variantu přidáme. Záleží na zájmu zákazníků. Technicky to dokážeme. V současné době byl největší zájem o sdílenou linku s nízkou agregací, což jsme dali do nabídky. Díky tomu vidíte kolik cca máte garantováno i v případě katastrofy (pokud ostatní nasdílení klienti pojedou na plný výkon ve stejný okamžik stejně jako vy). A zároveň máte možnost naprostou většinu doby jet výrazně více a tím nejste nějak limitován v případě krátkodobých výkyvů či "špiček" v průběhu doby.
Je to model zajímavý pro všechny zúčastněné.

Pokud by chtěl někdo něco jiného, tak jsme schopni to do budoucna nabídnout. Pravděpodobně budeme i nabízet linky měřené podle metodiky 95% atd. Záleží na tom o co bude zájem.

Těšíme se na případnou spolupráci.