Diskuze ke článku 'Certifikace ISO 9001 a ISO 14001' - fórum

25.02.2011  |  diskuze (8)
Úspěšně jsme dokončili poměrně náročnou certifikaci systému managementu kvality ISO 9001 (QMS) a současně také certifikaci systému environmentálního managementu ISO 14001 (EMS). To je pro naše zákazníky záruka, že splňujeme náročné požadavky těchto norem a dodržujeme určitá pravidla při poskytování služeb a řízení společnosti.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

já to teda neocením

Radim, 09.07.2011 01:43:04

protože to znamená, že jste vyhodili spoustu peněz za něco co nepotřebujete a hůř, co je úplný nesmysl. Na vlastní kůži jsem pocítil auditora jedné z těchto norem a byl jsem zděšen. Auditora vůbec nezajímalo, jestli je firma schopna dodat opravdu kvalitní výrobek (má kvalifikované zaměstnance), ale to jestli tito zaměstnanci umí snižovat efektivitu produkce zvyšováním byrokracie.
Laicky řečeno: tyto certifikáty nezaručují, že dostanete kvalitní výrobek/službu, ale zaručují, že tento výrobek/služba bude důkladně a nákladně podložena nejrůznějšími dokumenty.

Re: já to teda neocením

Josef Grill, WEDOS, 10.07.2011 17:50:34

Dobrý den,

děkujeme za příspěvek. Certifikace je náročný proces a význam je hned v prvním odstavci našeho článku:
Certifikace podle norem ISO je určitou zárukou toho, že v naší společnosti dodržujeme určitá pravidla (ať se jedná o zákony, tak i o interní normy a předpisy). Neměníme tedy naše postupy podle nálady a podle počasí, ale dodržujeme procesy, které zaručují pro naše klienty neměnnou kvaitu poskytovaných služeb. To by mělo zvýšit důvěru zákazníků v naše služby a naši společnost celkově.

Gratuluji

Manfred, 25.02.2011 17:20:11

Gratuluji k dokončení certifikace. :-)

Jen tak dál, jste špica!

Co takhle certifikát bezpečnosti?

AJ, 25.02.2011 13:11:00

A co takhle bezpečnost?
Na kdy chystáte certifikaci ISO 27001:2006?
To tu myslím zajímá každého daleko více než EMSka.

Re: Co takhle certifikát bezpečnosti?

Josef Grill, WEDOS, 25.02.2011 13:50:20

Dobrý den,
musíme krok za krokem. Nejde vše najednou nebo přeskočit určité kroky.
Nyní máme ještě mnoho plánů a kroků před sebou.

AJ, 26.02.2011 10:55:13

Děkuji za vyčerpávající info.

Tom, 27.03.2012 18:31:24

Ze znalosti podobných organizací jako je Vaše, by byla vhodnější certifikace Systému managementu bezpečnosti informací (ISMS) podle ISO/IEC 27001.

Josef Grill, WEDOS, 27.03.2012 18:59:30

Dobrý den,
jak již bylo zmíněno výše. Krok za krokem. Vezměte si, že máme nabídku služeb 18 měsíců a rosteme přímo neuvěřitelně rychle. Proto další záležitosti okolo jdou pomaleji než bychom třeba chtěli.

Pro nás je důležité už jen to, že jsme udělali a obhájili ty první dvě certifikace.